Dobré ráno, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO + FOTOGALERIE: Čest domácích v dvojnásobné sobotní konfrontaci s kroměřížským fotbalem nezachránil po výsledkovém faux-paux starších dorostenců ani „A“-tým. Výborné šance si sice svěřenci kouče Juryvypracovali, gól se jim vlastními silami ale opět vstřelit nepodařilo. Zaskočit musel nešťastný obránce Cverna, který si Koudelkův centr srazil do vlastní sítě. A tím určil z pohledu domácích alespoň nerozhodný výsledek. I přes remízu ale 1.SK Prostějov v tabulce MSFL stále drží třetí příčku.

Domácí kouč František Jura vsadil v utkání třináctého kola na obvyklou základní jedenáctku s Langerem na levém kraji zálohy. Soupeře ale zkusil poněkud zmást rozestavením, kdy Zelenku posunul na post podhrotového hráče s jediným útočníkem Kroupou. V kroměřížské základní jedenáctce se neobjevil obránce Netopil, místo něj hrál od začátku Budín.

Už po pěti minutách mohli jít hosté do vedení, když se míč od Hromka dostal po několika odrazech k volnému Neubertovi, jehož teč musel Bureš reflexivně vyrážet na roh. Na domácí straně se první šance zrodila o osm minut později, kdy Zelenka vyzval k postupu na hostujícího brankáře Machálka, Petr ovšem včas vyběhl. Po Fládrově přímém kopu se vpravo od brány dostal k míči Kroupa, Petr jeho střelu vyrazil. Ještě neuběhla ani celá půlhodinka, když si ve středu hřiště vybojoval míč Zelenka a po rychlém kontru nabídl zakončení Kroupovi, tomu však přihrávka nesedla a celou akci zbrzdil. Vzápětí si Koudelka narazil balón se Zelenkou, nacentroval před bránu a Petr byl rád, že Kroupovu střelu vytěsnil na roh.

Jak to tak bývá, neproměňování šancí se vymstí. Po přímém kopu na druhé straně se Hlochovi nepovedl odkop, míč se dostal na levou stranu, odkud vzápětí přišel centr na volného Steinera, který z hranice malého vápna usměrnil balón za Burešova záda - 0:1. Ještě do přestávky ale mohlo být srovnáno, to by ovšem Kroupova hlavička po Koudelkově centru nesměla mířit nad břevno. Hostujícího gólmana ještě střelou z dálky prověřil Fládr.

Po změně stran vedl útočné snažení po pravé straně Koudelka. Jeho dobrý centr osm minut po přestávce si na bližší tyči srazil do brány obránce Cverna a ukončil tak trápení domácích střelců. O minutku později mohlo být ještě veseleji, když opět po centru Koudelky byl na zadní tyči zcela osamocený Zelenka, mířil ovšem do středu brány, kam se brankář Petr včas přesunul.

Śpílmachr Zelenka, který se ve druhé půli vrátil na své místo ve středu zálohy, to zkoušel ještě technicky, pak opět zblízka po dalším Koudelkově centru, ale ani on, ani dorážející Kroupa úspěšní nebyli. V 72. minutě vrátil přetažený Zelenkův roh před bránu Hloch, Koudelkova střela ale skončila na gólmanovi, stejně jako další pokus o dorážku. Hosté na sebe upozornili pouze průnikem Steinera zhruba deset minut před koncem, s jeho střelou k tyči si Bureš poradil. A když se po dalším rohu a Kroupově protažení neprosadil ani Rus, skončilo utkání dělbou bodů.

 

Prostějov tak ztratil v domácím prostředí další dva body, větším problémem je ale absence gólů při množství šancí, které si hráči dokáží vytvořit. Nelze než doufat, že v Břeclavi to tam konečně spadne...

1.SK Prostějov - SK Hanácká Slavia Kroměříž 1:1 (0:1).

Branky: 53. Cverna vlastní - 33. Steiner. Rozhodčí: Dubravský – Klíma, Horák. Žluté karty: Hloch – Steiner, Hromek. Diváci: 360.

1.SK Prostějov:

Bureš - Hirsch, Hloch, Zatloukal, Rus – Koudelka, Fládr, Machálek (77. Šteigl), Langer (84. Pančochář) - Zelenka – Kroupa. Trenér: František Jura.

SK HS Kroměříž:

 

Petr - Chýla, Látal, Budín, Cverna - Ševčík (30. Slaměník), Perůtka, Steiner, Hromek (90. Handl), Šturma - Neubert. Trenér: Vlastimil Chytrý

František JURA -1.SK Prostějov:

„V prvním poločase přes dvě tutovky nebyla naše hra úplně optimální. Byli jsme daleko od hráčů, nepůsobili jsme nedostatečně agresivně. Varianta se Zelenkou jako podhrotovým hráčem úplně nefungovala, neměli jsme to dobře zažité, proto jsme o přestávce udělali změny a druhý poločas nám vyšel podstatně lépe. Vytvořili jsme si další čtyři čisté šance, ale k úspěchu nestačí hrát takto jeden poločas, je potřeba sehrát na stejné úrovni celý zápas. Dá se ale také říct, že dnes už přetekla míra trpělivosti s výroky rozhodčích. Jsou to mladí kluci, kteří hýří sebevědomím, přičemž ještě nic nedokázali. Jejich výkony jsou přitom tristní! Říkám otevřeně, že jestli nás někdo tlačí do nešvarů, které se v českém fotbale dějí, my to za žádných okolností dělat nebudeme. Ty neuvěřitelné verdikty sestříháme, někdo je musí vidět a budu se snažit, aby se toto začalo řešit...“

Vlastimil CHYTRÝ - SK HS Kroměříž:

 

„Bylo nám jasné, že nás čeká těžký zápas s těžkým soupeřem. Přizpůsobili jsme hru tak, abychom si pohlídali Zelenku, který přesahuje kvalitou třetí ligu. V prvním poločase se nám podařilo hrát aktivně dopředu, hned v úvodu jsme měli šanci Neubertem, do vedení jsme se dostali až později. Po přestávce jsme chtěli v aktivní hře dopředu pokračovat, ale srazil nás vlastní gól, který vytáhl domácí z letargie. Od té chvíle byli domácí jednoznačně lepší, vytvořili si množství šancí, při nichž nás podržel brankář Petr. Před utkáním bych byl s bodem jednoznačně spokojen, teď mrzí vlastní branka, ale zase je třeba uznat kvality soupeře, takže remízu považuji za spravedlivou.“


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...