Dobré ráno, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

44 urciceKdy jindy, než teď. Známé heslo se tentokrát aplikovalo na třinácté kolo divizní skupiny „E“, v němž domácí Určice přivítaly nováčka z Velkých Karlovic, okupující předposlední příčku s čtyřbodovým náskokem. U více než stovky příznivců bylo znát, že toto je poslední naděje na možný zvrat. Jestli nastane, těžko předvídat, každopádně domácí otočili nepříznivý stav a góly Lose a Svozila vyhráli 2:1. Na posledním místě v tabulce to ovšem prozatím nic nemění.

TJ Sokol Určice – FC Velké Karlovice+Karolinka 2:1 (1:1)

Branky: 37. Los, 83. Svozil - 27. Ondřejka
Rozhodčí: Smekal - Soukal, Urbánek
Žluté karty: 55. Haluza – 47. Štuler
Diváci: 107

TJ Sokol Určice: Nejezchleb – Javořík, Skopalík, Zbožínek, Bokůvka – Machynek (90. Walter), Svozil, Vaněk, Hochman – Los – Haluza (72. Zapletal).

FC Velké Karlovice+Karolinka: Sváček – Křenek, Mikula, Štuler, P. Píšek – Vašut (81. Králík), Melichařík (74. J. Píšek), Červenec, Ondřejka – Pavelka (61. Barčák), Škrobák.

Určičtí trenéři Zbožínek se Skopalíkem měli konečně k dispozici standardní stoperskou dvojici, tedy i sami sebe... Naopak postrádali Nováka, který je už po operaci kolena (více na straně 22 dnešního vydání - pozn.red.). Na hrotu pak operoval Haluza doplňovaný Losem.

Důležitost utkání domácím zpočátku svazovala nohy. Už ve 3. minutě šel Škrobák sám na Nejezchleba, ten vytáhl jeden ze svých nejpodařenějších zákroků a míč vytáhl na roh. O osm minut později odvracel na poslední chvíli před stejným hráčem Zbožínek. Teprve na konci první dvacetiminutovky vypálil nebezpečně Hochman, obrana ale jeho střelu tečovala mimo prostor ohraničený třemi tyčemi.

Třetí nebezpečný kontr Škrobáka už ale znamenal vedoucí gól hostí. Po jeho přihrávce totiž vystřelil Ondřejka a lehce tečovaný balón zapadl Nejezchlebovi k levé tyči - 0:1. Vzápětí ale mohlo být vyrovnáno. Hochmanovu střelu brankář Sváček vyrazil, uvnitř velkého vápna se mazácky uvolnil Svozil a po jeho střele už stadion jásal - avšak předčasně, míč se zastavil o břevno!

Dobrá orientace v šestnáctce se domácím nakonec vyplatila. Zbožínek totiž ve skrumáži po standardce lehoučce posunul míč patičkou za sebe na volného Lose, který s pomocí tyče srovnal skóre - 1:1. Ještě do poločasu ale Škrobák znovu utekl Skopalíkovi, mušku měl naštěstí pro domácí vychýlenou.

Hned po přestávce letěla Zbožínkova hlavička těsně nad břevno, přesně seřízenou kopačku neměl ani na druhé straně Melichařík. Po hodině hry vystrašil dalekonosnou, ale o to nepříjemnější střelou Sváčka určický špílmachr Svozil. Hostující gólman se musel vytáhnout o chvíli později i při Losově přímém kopu. Když se Hochman před gólmanem opět neprosadil, padlo rozhodnutí v 82. minutě. Los vybídl na pravé straně Hochmana, ten vrátil na střed Svozilovi a jeho přesná střela se konečně ujala - 2:1!

Hosté ještě zkoušeli s výsledkem něco udělat, ale málem inkasovali potřetí, když šel v poslední minutě Hochman opět do brejku, Sváček mu ale zmenšil střelecký úhel. Vítězstvím se Určice dotáhly na svého soupeře na rozdíl jediného bodu.

„Hráli jsme v podstatě o šest bodů a museli se konečně chytnout,“ věděl po zápase pracovitý záložník a střelec vítězné branky Martin Svozil. „Chtěli jsme tento zápas odehrát zodpovědněji a nenechat si jako obvykle odskočit soupeře o dvě branky. Byť jsme v první půli měli při soupeřových brejcích docela štěstí, tým zápas poctivě odpracoval, ve druhém poločase jsme byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli,“ zhodnotil Svozil po dlouhé době vítěznou partii.

Naopak trenér hostí žehral na neproměněné šance v prvním poločase, které rozhodly o výsledku utkání. Domácím upřel převahu ve druhé půli, když podle něj rozhodli z ojedinělého protiútoku...


 

pohledem trenéra

Ivo ZBOŽÍNEK - TJ Sokol Určice:
„Vítězství bylo utrápené. Na začátku jsme chtěli hrát úplně něco jiného, hýřit aktivitou, v reálu šel ale soupeř v prvních dvaceti minutách dvakrát sám na brankáře. Vyvrcholilo to gólem, po němž jsme se konečně zvedli a vzápětí mohli vyrovnat. Silou vůle jsme tři body vydřeli, ale herně jsme nepřesvědčili. Ve finální fázi nám chybí víc klidu a sebevědomí. Tyto zápasy, kdy všichni čekají vítězství, jsou ty nejhorší. Třeba proti Brumovu jsme neměli co ztratit, teď jsme chtěli tři body, soupeř samozřejmě taky nechtěl prohrát. Byl to zatím nejtěžší zápas po změně trenéra. Tentokrát nám šlo primárně o tři body, takže jsme spokojeni. (úsměv)“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...