Dobré ráno, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

08 23 TJ Sokol UrčiceNa jedenáct utkání se prodloužilo čekání určických fotbalistů na druhé podzimní vítězství. Na body sice mohli pomýšlet i v Kozlovicích, jenže se opět nevyvarovali již tradičních chyb a na Prostějovsko se vraceli jen s prázdnou. Hlavní tragédií pro hosty ovšem nebyla už desátá porážka v sezoně, ale ztráta Tomáše Nováka, jenž si již po necelých dvaceti minutách ošklivě pochroumal koleno.

„Byl to náš typický zápas, bohužel se to opakuje týden co týden. Začátek jsme měli dobrý, vypracovali jsme si i šance, jenže pak jsme se opět dopustili chyb a inkasovali jsme jednoduché góly,“ nehodnotilo se lehce hrajícímu kouči Určic Ivo Zbožínkovi.

První rána přišla pro hosty již v devatenácté minutě, kdy musel nuceně střídat Novák. „Vypadá to, že si asi přetrhal kolenní vazy. Toto zranění ho už v minulosti potkalo na druhé noze, snad tedy vše dobře dopadne. Znamenalo by to minimálně na půl roku pauzu, navíc je to mladý kluk a již by měl operovaná obě kolena,“ trápil se z úrazu záložníka ročníku narození 1995, jenž v Určicích hostuje z 1.SK Prostějov.

A před koncem úvodního dějství přišla i první branka ze strany domácích, postaral se o ni Kaďorek. To prošel míč po rohovém kopu klubkem hráčů na malém vápně a skončil až v síti. Do té doby to přitom byli spíše hosté, kdo se mohl dostat do vedení. Již v šesté minutě se do šance dostal Machynek, avšak trefil jen tyčku, minutu nato stejný hráč vypálil kousek vedle. Brankovou konstrukci nastřelil také pravý obránce David Javořík, jenž se ocitl na pozici levého křídla.

Po hodině hry se Určicím přece jen podařilo vyrovnat, když se mezi střelce zapsal Tomáš Zapletal. Nerozhodný stav ovšem trval jen několik desítek sekund, neboť si hosté vstřelili vlastní gól. A jen o další tři minuty později zvýraznil kozlovické vedení Schlehr.

„První gól jsme si dali sami, druhý po ztrátách a řetězci chyb padl do prázdné brány. My jsme sice po pěkné akci dokázali dát branku, když střídající Pavel nahrál a Tomáš zavěsil, jenže bohužel jsme hned sami inkasovali. My se na góly strašně nadřeme, naopak soupeři nám dávají lehké góly,“ mrzelo Zbožínka.

I následně tam byly náznaky, závary, zblokované střely i nastřelená ruka, další dramatizace skóre se již ale nekonala. „Domácí si to pak už hlídali a dohrávalo se to. Musíme už konečně vyhrát. Asi je to i o psychice, musíme to ale zlomit sami a nemyslet na to. Ani Kozlovice nechápaly, jak to, že jsme s takovou hrou poslední,“ uznal hrající trenér posledního divizního celku.

 

Další možností bude nedělní domácí souboj s Velkými Karlovicemi, kdy se utká poslední s předposledním. Oba týmy dosud získaly dohromady jen čtrnáct bodů. Souboj začíná ve 14 hodin.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...