Dobré dopoledne, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

43 mostkovice 009FOTOGALERIE: Bezkonkurenčním vládcem ženského oblastního přeboru se staly v podzimní části fotbalistky Kostelce na Hané. Svou suverenitu potvrdily i ve svém posledním zápase tohoto kalendářního roku, když na mostkovickém trávníku zdolaly domácí hráčky. Svěřenkyně Marka Jelínka tak v osmi duelech neztratily ani bod, navíc dostaly všehovšudy jen tři branky. Ovšem ani Mostkovice se nemají za co stydět, týden od týdne se zlepšují a odměnou jim je již sedm získaných bodů.

 

 

Při prvním soutěžním měření sil v kosteleckém areálu si domácí fotbalistky velice rychle vypracovaly dostatečný náskok a následně se již utkání víceméně jen dohrávalo. I tentokrát se vedoucímu celku tabulky podařilo brzy změnit bezbrankový stav, novic v základní sestavě Pavlína Látalová potvrdila svou formu z posledních týdnů a dvěma zásahy do konce první čtvrthodiny upravila na 0:2. V polovině první půle se ještě prosadila Kateřina Marková a po změně stran pečetila výsledek Martina Pitáková.

Pocity u trenérů ovšem byly paradoxně přesně opačné, než jak napovídalo konečné skóre. „Kostelec vyhrál zaslouženě, to viděli všichni. Moje holky mě ale nezklamaly, bojovnost a nasazení bylo u každé z nich. Hrály, na co měly, a i přes porážku musím být spokojen,“ neskrýval po utkání kouč Mostkovic Jaroslav Karafiát.

To trenér vítězů se příliš neusmíval. „Spokojen jsem pouze s výsledkem, s předvedenou hrou vůbec ne. Před zápasem jsme si říkali, že je tu těžký terén, ať si to tedy dávají nakrátko, do nohy, aby to rozehrávali, otáčeli hru z jedné strany na druhou, ale neudělaly to. Nakopávali jsme míče, které se na tomto terénu velice těžko zpracovávají, z toho pramenily veškeré chyby, které jsme dělali po celý zápas,“ rozohnil se.

Proti předváděné hře tak měl výhrady. „Tady nebyla jediná podařená kombinace, bohužel. Opět jsme těžili ze standardních situací, což je poslední dobou naše jediné plus. Dáváme góly z rohů, trestňáků a podobně,“ připomněl velkou zbraň.

Výsledek by mohl svádět k tomu, že to bylo jednoznačné utkání, tak tomu ovšem nebylo a také Mostkovice dokázaly zahrozit. Z několika nadějně vyhlížejících možností se ovšem do vyložené šance nedostaly a hostující gólmanka Eliška Drápalová tak nemusela tasit žádný těžký zákrok.

„Je to taková naše slabina, jsem ale rád, že se vůbec do těchto šancí dostáváme a vytváříme si je. To zpočátku nebylo a dříve to bylo jen o bránění. Věřím, že i toto se postupem času zkvalitní,“ je Karafiát optimistou.

A má k tomu důvod, vždyť v předešlých třech zápasech jeho tým získal za dvě výhry 1:0 a remízu 0:0 celkem sedm bodů, navíc Monika Mikešová více než tři sta minut neinkasovala. „Holky rostou zápas od zápasu, každý mistrák jim strašně pomáhá. Sebevědomí se jim zvedá a získané zkušenosti nejdou natrénovat,“ libuje si.

Na druhou stranu ovšem přiznal, že doufal ještě v lepší vyústění duelu. „Čekal jsem lepší výsledek, ale buďme realisté. Kostelec je trošku někde jinde a hráčky jako Smičková a Marková jsou rozdílové. Kdyby je neměly, tak by jejich hra také vypadala jinak,“ nezastíral.

Jeho protějšek si naopak pochvaloval hru defenzivy i útočnic, jimž ovšem chyběla podpora ze strany zálohy. „Stále jsme se tlačili do chumlů, pokud bychom dávali míč dříve od nohy, tak by fotbal vypadal úplně jinak. Na některých hráčkách bylo vidět, že motivace je obrovská, pak z toho pramení i chyby. Zvykli jsme si vyhrávat a holky hrají stále více na sebe a místo kombinačních akcí hrajeme takovou plácanou,“ zmínil společně s vyzdvihnutím obranné trojice Smičková, Šimková, Hrazdilová a útočného dua Látalová, Marková.

Pro Kostelec na Hané již nyní začala zimní pauza, v případě Mostkovic se tak stane po venkovním zápase s Drnovicemi, jenž startuje v sobotu ve dvě hodiny odpoledne.

 

TJ Sokol Mostkovice - TJ FC Kostelec na Hané 0:4 (0:3)

Branky: 6. a 14. Látalová, 25. Marková, 65. Pitáková. Rozhodčí: Mlčoch. Sestava Mostkovičanek: Mikešová – Kraváková, Kozlovská, Štefková, Hejcmanová – Haluzová, Holubová – Jančíková, Soares, Vinklerová – Domesová. Střídaly: L. Karafiátová, Chytilová, Borošová. Trenér: Jaroslav Karafiát. Sestava Kostelečanek: Drápalová – Hrazdilová, Smičková, Zapletalová, Šimková – Knápková, Hájková, Pitáková, Adamová – Látalová, Marková. Střídaly: Vykopalová, Václavková, Urbanová, Zahradníčková, Píchalová. Trenér: Marek Jelínek.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...