Dobré dopoledne, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

43 trebic 007Fotogalerie: Velmi nepovedený výkon předvedli prostějovští fotbalisté v Třebíči a na další vítězství nad tímto soupeřem si budou muset počkat nejméně do jara. V útoku nepředvedli vůbec nic, domácí si dobře pohlídali dvojici Zelenka – Kroupa. A když ke konci utkání zužitkoval příležitost Petr Svoboda, radovali se domácí ze zaslouženého vítězství. „Eskáčko“ sice zůstává na třetí příčce, soupeři se ale začínají dotahovat.

 V prostějovské sestavě se opět objevil Lukáš Zelenka, který překonal indispozici z  minulého víkendu a v týdnu normálně trénoval. Jinak nastoupila očekávaná sestava, stejně jako v případě domácích, kteří mají poměrně úzký kádr, a mají-li nastoupit ti nejlepší, nemá trenér Zelníček příliš na výběr.

Po zdlouhavé cestě ve vyhřátém autobuse jakoby hosté v sychravém počasí trochu zamrzli. Už v průběhu prvního poločasu začínalo být zřejmé, že nejlichotivějším možným výsledkem bude tentokrát bezbranková remíza.

Naproti tomu už po třech minutách vypálil nebezpečně z voleje Dobrovolný a míč se otřel o spojnici tyče a břevna Burešovy branky. O deset minut později střílel z hranice šestnáctky těsně vedle Petr Svoboda, jediný vysunutý hrot horácké sestavy. O minutu později vracel přetažený centr zprava před branku Dobrovolný, Chlup z voleje mířil těsně nad břevno, za chvíli zkoušel střelecké štěstí znovu.

Hosté Kotnoura v domácí brance vážně neohrozili, ojedinělé střelecké pokusy měly k přesnosti dost daleko, nedařilo se ani ze standardních situací. Logickým vyústěním hry mezi šestnáctkami byl bezbrankový stav v poločase.

Do druhého poločasu musel trenér Jura nuceně střídat Fládra po svalovém zranění, nahradil jej Langer. Hned po obrátce se s pomocí narážečky propracoval do slušné šance Štěpán Svoboda, Bureš odvracel na roh. Vzápětí přišel nejvážnější náznak gólové příležitosti Prostějova, kdy se Pančochář před brankou marně natahoval na křížný Koudelkův přízemní centr.

Poprvé ve druhé půli se tváří v tvář potkali Petr Svoboda s Burešem v 51. minutě, kdy se dostal domácí forvard k odraženému balónu za zády obránců, Bureš ale vytěsnil střelu na roh. To se nepovedlo zhruba o pětadvacet minut později, kdy po podobné situaci padl jediný gól zápasu.

Trenér Jura neměl prostor pro taktická střídání, všechna byla vynucená zdravotními komplikacemi. Obránce Ruse, který nepříjemně dopadl na ruku, nahradil Krejčíř, Machálka, zasaženého do citlivých míst, pak Šteigl. Obraz hry se ale příliš nezměnil a domácí si v poslední desetiminutovce pohlídali nečekaně příznivý výsledek.

„Eskáčko“ čeká v sobotu v posledním domácím představení Kroměříž, a trenéři budou muset zapracovat na motivaci týmu, aby se opět dostal do ztracené herní pohody.

 
pohledem trenérů

 Libor ZELNÍČEK - HFK Třebíč:

„Poměrně překvapivě jsme sehráli vyrovnaný zápas, měli jsme i víc šancí. Tím, že jsme vymazali Zelenku ze hry, soupeř pouze nakopával míče na Kroupu, s čímž si naši stopeři dokázali poradit. Tu a tam opráším něco z taktiky osmdesátých let, tentokrát to bylo osobní bránění Zelenky Štěpánem Svobodou. Je to sice v dnešní době trochu neobvyklé, ale bylo to účinné a soupeřovy záměry jsme tím narušili. Na Prostějov měli díky přítomnosti ligových hráčů kluci určitě větší motivaci, vítězství bylo zasloužené.“

Roman POPELKA - 1.SK Prostějov:

 

„Náš výkon nebyl takový, abychom si tady zasloužili vyhrát. Domácí byli aktivnější a důslednější, naše hra byla dost stereotypní. Vše nasvědčovalo tomu, že dnešní utkání bude o jednom gólu, a když ho dá soupeř, těžko budeme zápas otáčet. Je to škoda, obdržený gól byl z kategorie laciných, nakopnutý míč, kdy jsme si dobře nerozebrali protihráče. Naše hra dopředu byla podobná jako s Uničovem, postrádající fotbalovost, hru v pohybu a více nabídky. Navíc Třebíč zahustila střed hřiště třemi hráči, což činilo problémy Zelenkovi. O poločase jsme nabádali hráče, abychom víc využívali křídelních prostorů, ale nepodařilo se nám to. Nedokázali jsme dostat míč na zem, čímž jsme se připravovali o brankové příležitosti.“


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...