Dobré dopoledne, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

konice logoNa více frontách bojoval o uplynulém víkendu hlavní trenér konických fotbalistů Roman Jedlička. V pátek a sobotu se ucházel o přízeň voličů ve svých Bohuslavicích, v neděli pak vedl ze střídačky hráče Sokola Konice proti Šternberku. A úspěšný byl na obou frontách, ani jednou neprohrál.

Sokol Konice - FK Šternberk 1:1 (1:1)

Branka Konice: Čižmar
Rozhodčí: Svozil – Vedral, Vachutka
Sestava Konice: Rec – Burget, R. Řehák, Bílý, F. Drešr – Václavek, Kořenovský, Sedláček, Antl – Kamený, Čižmar. Trenér: Roman Jedlička.

O trochu lépe pro něj ale přece jen dopadla úvodní bitva. Jím vedená kandidátka Sdružení přátel Bohuslavice získala třetinu hlasů a tři křesla v obecním zastupitelstvu ze sedmi, navíc získal nejvyšší počet hlasů ze všech. I proto je tak hlavním kandidátem na post příštího starosty obce.

A relativně spokojen mohl být i s nedělním vystoupením svých svěřenců na fotbalovém trávníku v Konici Pod Kučerákem. Soupeřem byl v neděli odpoledne o dva body méně úspěšný Šternberk. A stejný rozestup zůstal mezi oběma celky i po utkání, příchozí diváci totiž viděli dvě branky a každá z nich skončila během prvního poločasu v opačné síti.

Za domácí barvy se podruhé v sezoně prosadil Milan Čižmar, čímž se v oddílovém pořadí dotáhl na Petra Antla. Ještě o gól více má na kontě obránce Martin Růžička a nejlepším z konické sestavy je šestigólový Roman Kamený. To ho stále řadí mezi pět největších kanonýrů krajského přeboru, lépe jsou na tom jen Vilém Papica s devíti brankami, Petr Dragon a Petr Linet, kteří se trefili osmkrát, a se sedmi zásahy někdejší hráč Konice a nyní Nových Sadů Jan Blaha. Ten si polepšil díky hattricku nasázenému do sítě Klenovic.

Třináctým soupeřem Konice v sezoně 2014/2015 budou Kralice, na atraktivní regionální derby dojde v sobotu od 15 hodin na půdě Kralic. Oba týmy před tímto střetnutím dělí celkem pět bodů, lépe na tom jsou díky šesti výhrám a dvěma remízám domácí, zatímco koničtí mají do této chvíle na kontě čtyři výhry, tři remízy a pět porážek. V tabulce pravdy si už ale Konice pohoršila na mínus tři body a nedaří se jí tak držet plánu na nulu či kladnou hodnotu této statistiky.

V minulé sezoně se při derby více vedlo Konici. Nejprve doma vyhrála 3:1, v jarní odvetě se poté z Hané vrátila s bezgólovou remízou.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...