Dobré dopoledne, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

13 22 1 sk prostejovV sobotu odpoledne zajíždí prostějovské „eskáčko“ na hřiště posledního z trojice letošních nováčků třetí fotbalové ligy. Přestože se brněnská Líšeň nepyšní na rozdíl od Vyškova bůhvíjakými výsledky, nelze ji v žádném případě podcenit. Jedná se vlastně také o neoficiální rezervní tým, neboť působí jako farma prvoligové Zbrojovky Brno.

Líšeň se dostala o úroveň výš díky mimořádnému postupu právě na popud Zbrojovky, v divizi D totiž v minulé sezóně skončila až na čtvrtém místě. Po dvouleté odmlce, kdy hrála až čtvrtou nejvyšší soutěž, dostala Líšeň do nové třetiligové sezóny i nového trenéra - Josefa Mazuru.

Je-li vám jméno povědomé, pak vězte, že jde o olympijského vítěze z roku 1980. „Kostra týmu je vytvořena z Líšně, šest sedm hráčů do základní sestavy bychom tu měli najít. Doplňovat je budeme hráči ze Zbrojovky, bude záležet i na jejích potřebách,“ nastínil Mazura tvorbu kádru před začátkem letní přípravy. Přání, aby jeho tým neměl starosti se záchranou a hrál v klidných vodách MSFL, se zkušenému kouči s prvoligovými zkušenostmi zatím příliš neplní, Líšeň je čtrnáctá s osmi body za dvě vítězství a dvě remízy. Přitom Líšeň vyhrála všech šest letních přípravných zápasů, v průměru nastřílela téměř pět branek na utkání a porážku v létě utrpěla jen v pohárovém zápase s exligovým Znojmem.

Zajímavostí je, že v kádru figuruje veterán Richard Dostálek, jinak se jedná vesměs o mladé hráče. Realizační tým se potýká s podobnými problémy jako všechna „B“-mužstva, protože se až těsně před víkendem dozví, s jakými hráči vlastně může počítat. V předehrávaném pátečním utkání devátého kola v Břeclavi nastoupili Mazurovi svařenci ve složení Veselý – Čampa, Sus, Hanuš, Matoušek – Lisický, Fall (Kubík), Dostálek, Večeřa (Bohuslav) - Krška, Milotínský (Ovsepjan). A málem si domů odvezli výhru, když byli ve druhé půli lepším týmem.

„Těžko říct,“ reagoval asistent trenéra Roman Popelka na dotaz, co očekává od tohoto týmu. „Soupeř je to nevyzpytatelný, bude záležet na tom, kolik tam pošle Zbrojovka lidí. Je možné, že ten kontingent bude vzhledem k síle soupeře větší. Líšeň vede zkušený trenér, tým má propracovanou defenzivu, takže bude asi dobře bránit a spoléhat na brejky. Bude potřeba, abychom se přizpůsobili v bojovnosti a nasazení a nenechali jim příliš prostoru,“ přece jen přidal konkrétnější anticipaci Popelka. Těžit může „eskáčko“ i z postřehů Karla Kroupy, který se v prostředí Zbrojovky ještě v červenci pohyboval.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...