Dobré dopoledne, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

40 urcicePrvní zápas po změně realizačního týmu a ještě s lídrem soutěže. V takové situaci se nacházely Určice před nedělním utkáním devátého kola divizní skupiny „E“ proti Brumovu. Taktickým, odpovědným a soustředěným výkonem uhrály bezbrankovou remízu, byť s trochou štěstíčka mohly sahat i po senzačním vítězství.

TJ Sokol Určice - FC ELSEREMO Brumov 0:0

Rozhodčí: Hrůza - Smekal, Soukal
Žluté karty: Javořík, Vaněk - Strnad
Diváci: 152

TJ Sokol Určice: Nejezchleb - Hochman, Bokůvka, Zbožínek, Javořík – Los, Vaněk, Svozil, Novák, Zapletal - Haluza. Hrající trenér: Ivo Zbožínek

FC ELSEREMO Brumov: Urbánek – Smolík, Kořenek, Kolář, Martinka – Naňák, Strnad, Polách, Horáček – Juřica, O. Bartozel. Trenér: Miroslav Mičega

Novopečený hrající trenér Ivo Zbožínek neměl k dispozici zkušeného Skopalíka ani na hřišti, ani na lavičce coby svého asistenta (o změně na lavičce trenéra si můžete přečíst na straně 29 dnešního vydání – pozn. red.). Pozice tedy nikterak záviděníhodná.

Hosté sice začali aktivněji, dvě střely na jejich gólmana Urbánka ale záhy vyslal agilní Los. Po deseti minutách hlavičkoval po rohu Zbožínek těsně nad bránu, míč skončil v ochranné síti a místní hlasatel hlásil úvodní branku - přání otcem myšlenky... Los byl i nadále mužem činu, jeho vysunutí Haluzou zmařil Urbánek, do jehož náruče vzápětí směřoval i nepříliš důrazný pokus Svozila. Lámala se první půlhodinka, když brumovská obrana musela odvracet na roh střelu Hochmana a následně Haluzy. Po tomto rohu Zbožínek mířil pro změnu těsně vedle zadní tyče. Zbožínek neváhal vyrazit i do ofenzivy, předal míč Zapletalovi, tomu ale zmařil záměry včas vyběhnuvší Urbánek.

Závěr první půle patřil jednoznačně hostům. Nejezchleb nejprve vychytal zkušeného Olina Bartozela, který postupoval sám na bránu, o minutu později opět zívala díra v domácí obraně a oba aktéři se tváří v tvář potkali znovu. Určický gólman míč forvardovi ukázkově čistě vypíchnul. A do třetice zachránil Nejezchleb svůj tým v 43. minutě, když v ložené šanci vychytal Kořenka.

„Atmosféra je výborná a hra, kterou předvádějí obě mužstva, je na tuto soutěž nadstandardní,“ zhodnotil o přestávce dosavadní dění exkluzivně pro Večerník starosta Určic Vlastimil Konšel. „Nenaplnila se naše noční můra posledních zápasů, kdy jsme inkasovali v úvodu zápasu. Se vší úctou k Evženu Kučerovi musím přiznat, že změna v realizačním týmu se vyplatila,“ zasvěceně komentoval starosta.

Ve druhé půli pokračovali domácí v aktivním pojetí. Svozilovi zmenšil gólman na poslední chvíli střelecký úhel, Los se deset minut po pauze uvolnil ve vápně, střela z otočky šla ale přesně doprostřed branky. Zbožínek ještě jednou ze standardní situace těsně přestřelil, a když se stejně vedlo sedm minut před koncem po centru zleva hostujícímu Bartozelovi, skončil zajímavý zápas bez branek. „Tréninky měly celý týden náboj, účast byla stoprocentní, Zbožínek nás perfektně připravil, takže bych řekl, že změna byla znát,“ svěřil se Večerníku po zápase loni ještě kapitán prostějovských starších dorostenců Tomáš Novák. „Zboža nás správně nahecoval, abychom zkusili v tomto zápase získat nějaké body, a ono to vyšlo,“ pochvaloval si novou atmosféru okolo týmu mladý záložník.

Určice sice zůstávají na posledním místě s pěti body, do Havířova ale následující víkend určitě s napraveným sebevědomím.


pohledem trenérů

Ivo ZBOŽÍNEK - TJ Sokol Určice
„Po jednom týdnu se snad ani za trenéra nepovažuji, cítil jsem se stále víc jako hráč. Utkání mohlo skončit 1:1 nebo 2:2, šance byly na obou stranách. Naše dnešní nasazení bylo skutečně enormní, kluky musím jednoznačně pochválit. Chyby se samozřejmě vyskytly, ale především potřebujeme určitou míru sebedůvěry kolem šestnáctky, abychom využívali brejkové příležitosti. Tentokrát jsme se museli odpíchnout hlavně od nasazení, vybojování osobních soubojů, individuální zodpovědnosti. Věřil jsem, pokud dáme první gól, že vyhrajeme, na druhou stranu jsme měli i trochu štěstí při soupeřových šancích, takže bod dnes bereme a odcházíme se vztyčenou hlavou.“

Miroslav Mičega – FC ELSEREMO Brumov
„Nebyli jsme v lehké situaci, hrál poslední s prvním, takže nás každý favorizoval, byť máme hodně mladé mužstvo. Zápas byl více o bojovnosti, méně o kvalitě, na obou stranách bylo několik šancí, takže si myslím, že remíza byla spravedlivá.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...