Dobré poledne, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Zlínští mladíci vyrukovali na stadionu SCM Za Místním nádražím v Prostějově s nebojácnou hrou, a domácí jim navíc ochotně pomohli svým výkonem k pozvednutí sebevědomí. Přesto se „eskáčko“ těsně před prvním odchodem do šaten ujalo vedení krásnou střelou Fládra z přímého kopu. Po přestávce se obraz hry zlepšil, zlínská rezerva ale po nedůrazu ve středu hřiště vyrovnala a měla na kopačce dokonce vítězný gól. Prostějov tak při ztrátě Zábřehu promarnil ideální příležitost k historickému posunu do čela tabulky MSFL, zůstává tak stále druhý o skóre. Následující sobotu se představí na hřišti nováčka z Líšně.

Oba trenéři byli před výkopem devátého (hraného desátého) kola třetiligové soutěže v rozdílných situacích. Zatímco František Jura mohl vsadit na osvědčenou základní sestavu z posledních kol, pro zlínského kouče Jana Somberga je složení základní jedenáctky pro každý zápas do poslední chvíle tajenkou. 

Přesto se mladý tým hostů prezentoval od prvních minut aktivní hrou, která dělala domácím jisté problémy, zvlášť když sami pohybem příliš neoplývali. Už ve 4. minutě vysunul Motal Hradila, který nastřelil vnější okraj břevna Burešovy branky. O pět minut později si Zelenka z několika protihráčů postavil slalomové branky, přihrál doleva Kroupovi, který ovšem mířil nad branku. Prakticky z protiútoku si do odkryté pravé strany opět naběhl Hradil, Bureš ho ale včasným vyběhnutím odzbrojil.

Další pasáž hry oku početného obecenstva příliš nelahodila, víc ze hry měli žlutomodří hosté, zatímco Prostějovu naštěstí fungovala obrana bezchybně, proto k vyloženým šancím nedošlo před žádnou brankou 

a Bureš s Adamuškou veškeré pokusy bezpečně likvidovali. Rušno začalo být v poslední desetiminutovce. Nejprve Kroupa rychle vhazoval, Zelenka po levém křídle potáhl balón a odcentroval, před bránou ale nebyl nikdo z bílomodrých pro kýženou teč. Pět minut před přestávkou pro změnu zprava centroval Koudelka, Machálek jen lehce tečoval míč, který před Kroupou uklidila obrana na roh.

V předposlední minutě první půle si vysloužil žlutou kartu Jurič a z následného přímého kopu se parádně trefil Fládr, který poslal svou vizitku Adamuškovi přímo do šibenice - 1:0. Do kabin se tedy šlo přece jen za optimistického stavu.

Podobné pocity ovšem nesdílel trenér Jura, který s hráči o přestávce rozebral jejich (ne)výkon v prvním dějství. To mělo viditelný efekt, přesto to byl hostující Zavadil, který po čtyřech minutách přeběhl po levé straně celé hřiště, zblokovaný centr ale Bureš kontroloval. O chvíli později Machálek mířil nad břevno. V 54. minutě způsobil pozdvižení svým verdiktem hlavní sudí, když zákrok Kaluse na Pančocháře uvnitř velkého vápna neposoudil jako penaltový. Po hodině hry se jako střelec opět předvedl jinak excelentní nahrávač Zelenka - přes Šteigla a Kroupu se k němu dostal míč, který rezolutně napálil těsně vedle pravé tyče.

Vzápětí ale bylo srovnáno. Po nepodařeném zpracování Burešova výkopu se do brejku dostal Červenka, obešel i strážce domácí svatyně a do prázdné branky zavěsil - 1:1. Zbylá půlhodinka se nesla ve znamení snahy domácích o vstřelení vítězného gólu, mnohem blíž této metě ale byli mladí „Ševci“. Deset minut před koncem se Blanař prosmýkl obranou až před Bureše a míč z jeho kopačky odrazilo břevno zpět do pole, naštěstí ještě před brankovou čáru. Na druhé straně Adamuška neudržel Zelenkovu střelu, v okolí ale nebyl nikdo v domácím dresu na dorážku.

 

Ve druhém utkání po sobě se mohl do listiny střelců zapsat stoper Hloch, jeho umístěnou hlavičku po Zelenkově rohu a Hirschově centru ale Adamuška kryl. Zrodil se tak opět výsledek 1:1, který v domácím prostředí mrzí dvojnásob... 

1.SK Prostějov - 1 FC FASTAV Zlín „B“ 1:1 (1:0).

Branky: 44. Fládr - 61. Červenka. Rozhodčí: Trávníček - Vojkovský, Mikeska. Žluté karty: Jurič, Koller, Motal (všichni Zlín „B“). Diváků: 520.

 

Sestava 1.SK Prostějov:

Bureš - Hirsch, Zatloukal, Hloch, Rus - Koudelka (55. Šteigl), Zelenka, Fládr, Langer (46. Pančochář) - Machálek, Kroupa. Trenér: František Jura

1. FC Slovácko „B“:

 

Adamuška - Blanař, Pavlíček, Jurič, Zavadil - Hradil, Motal, Koller, Benčík - Červenka (90. Žůrek), Chwaszcz (42. Kalus). Trenér: Jan Somberg.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...