Dobré poledne, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO + FOTOGALERIE: V netradičním sobotním termínu přivítal průběžný lídr Moravskoslezské fotbalové ligy Zábřeh na Moravě v tabulce jen o skóre horší 1.SK Prostějov. Přestože Zábřeh hraje své domácí zápasy tradičně v neděli, tentokrát musel fotbal ustoupit setkání Hanáků s hejtmanem Olomouckého kraje, které se letos konalo právě v tomto městě. První půle přinesla fotbal na hranici možností třetí ligy, z vedení se radovali hosté, když se po Koudelkově centru prosadil Hloch. Hubený náskok, který se přes dobré šance nepodařilo navýšit, bránilo „eskáčko“ po celý druhý poločas. Nakonec však ale vzal za své, a to až v nastaveném čase, kdy se Zábřežští prosadili ze standardní situace. Oba týmy tak zůstávají na svých pozicích, počet bodů zaokrouhlili na rovných dvacet.

 

Přestože některé hráče postihly zdravotní potíže, základní jedenáctku Prostějova to neohrozilo, a tak nastoupila osvědčená sestava z minulých kol. Domácí trenér Balcárek příliš širokým kádrem neoplývá, takže i on vsadil na prověřené borce.

Významu utkání odpovídala divácká kulisa, domácí kotel byl od nástupu hráčů zřetelně slyšet, z opačné strany se nenechal zahanbit ani hlouček prostějovských příznivců. Ti nestačili už ve třetí minutě žasnout, jak se hned trojice hráčů řítila sama na domácího gólmana Šustra, asistent rozhodčího ale přece jen po další přihrávce zvedl praporek nad hlavu.

Zábřehští se od počátku na míči příliš nezdrželi, proto se snažili vpředu využít každé příležitosti, jako třeba Binar, který po deseti minutách pálil těsně vedle spojnice tyče a břevna Burešovy branky. V 17. minutě se po rozehrávce zleva dostal před Burešem do slibné pozice Kovář, hostující gólman míč vyrazil před sebe a obrana jej pak uklidila do bezpečí. Vzápětí poslal na Šustra jen slabou střelu Koudelka. Důrazně se do soupeřovy šestnáctky vypravil i krajní obránce Rus, jeho mise ale potřebný efekt nepřinesla.

Po úvodní dvacetiminutovce musel Šustr odvracet nebezpečný Hirschův centr, Machálek pak vyslal střelu těsně vedle pravé tyče. Když se individuálně neprosadil ani Fládr, vzal vše na své kopačky muž z opačné strany hřiště. „Zachytil jsem soupeřovu rozehrávku na polovině hřiště, přihrál doprava Koudymu (Koudelka - pozn.red.) a něco mi říkalo, ať pokračuju dál k bráně. Tam mi Kroupa odclonil obránce, takže jsem centr zprava dostal přímo na nohu a mířil ke vzdálenější tyči,“ popsal po zápase gólovou situaci Pavel Hloch.

Jakkoli to ani fandové, ani hráči nedávali znát, zábřežské řady to přece jen dost zaskočilo. Vzpamatovali se až po deseti minutách, kdy po Binarově nepřímém volném kopu hlavičkoval Bačík přímo na Bureše. Odpovědí hostů byla Machálkova hlavička těsně nad břevno po Koudelkově centru. Pět minut před přestávkou se do dvou podobných příležitostí za sebou dostal Zábřeh - nejprve po centru zleva hlavičkoval nebezpečně do protipohybu Krčmařík, Bureš vytáhl balón na roh, o chvíli později po Swiechově nabídce těsně vedle tyče hlavičkoval Bačík. Poslední slovo před pauzou patřilo Prostějovu, když Machálek měl na kopačce druhý gól, brejkovou situaci ale nezužitkoval a byla z toho gólová šance.

Po přestávce byl obraz hry jasně daný: domácí se vrhali do útoku ve snaze o vyrovnání, „eskáčko“ pozorně bránilo a spoléhalo na brejky. Po deseti minutách druhé půle vyzval Binar Krčmaříka, Bureš byl ale na místě. Neuplynula ani hodina hry a domácí lavička zůstala nečekaně oslabena o lodivoda, který nerozdýchal jeden z výroků sudího, a ten ho na oplátku vyhostil na tribunu...

V 74. minutě Krčmařík po centru Rajnohy hlavičkoval nad bránu, na druhé straně Koudelka posunul míč na Hirsche, který zprava vlétl do šestnáctky, Šustr ale reflexivně vyrazil. Zhruba deset minut před koncem mohlo být o výsledku definitivně rozhodnuto. To Kroupa dostal svou oblíbenou přihrávku do uličky a šel sám na Šustra, místo střely ale volil pokus o kličku, která mu totálně nevyšla. Vyrovnat mohl naopak Krčmařík, osamocený na malém vápně hlavičkoval k tyči, Bureš se ale opět vytáhl.

Rozhodčí nastavil pět minut a tato doba se ukázala jako osudná pro konečnou podobu skóre. Střídající Krejčíř musel uprostřed hřiště zastavit pronikajícího soupeře, na dlouhý nepřímý kop si z vlastní šestnáctky naběhl obránce Čep a hlavou rozjásal zábřežský Městský stadion.

S remízou byli vzhledem k průběhu hry logicky spokojenější domácí, na druhou stranu bod z venku a obzvlášť z trávníku vedoucího celku soutěže se také počítá. V následujícím kole hostí 1.SK Prostějov na domácím trávníku od 15:30 hodin rezervu Zlína. Pozvánku na tento zápas najdete na straně 22 dnešního vydání.

 

pohledem trenérů:

Jiří BALCÁREK - SK Sulko Zábřeh

„Soupeř byl lepším týmem, hrál v pohybu, dobře kombinoval, nám tato činnost naopak vázla. Neudrželi jsme balón na soupeřově polovině, o přestávce jsem hráče nabádal ke zvýšení nasazení. A nakonec vůlí a bojovností jsme utkání v poslední minutě vyrovnali. Standardní situace jsme trénovali celý týden, takže jsem věřil, že z této herní situace gól dáme. Předpokládal jsem ale, že ho vsítíme dřív a soupeř přece jen otevře hru, protože k šancím jsme se jinak nedostávali. Vzhledem k avizovanému šlágru jsme byli poněkud svázaní, což se podepsalo na atraktivitě hry pro oko diváka. Jsme samozřejmě rádi, že se nám momentálně daří a jedeme na vítězné vlně, ale vzhledem k úzkému kádru naše ambice nemohou být kdovíjak přehnané.“

 

František JURA - 1.SK Prostějov

 

„Výsledek utkání beru jednoznačně jako ztracené dva body, protože jsme tady byli lepším týmem, dokonce jsme předvedli snad vůbec nejlepší výkon za poslední dobu! Je samozřejmě naše mínus, že jsme nevyužili dvě vyložené šance, které by o vítězství definitivně rozhodly. Taky se nám nedařilo hlídat si ofsajdové pozice. Bohužel v poslední minutě jsme inkasovali ze situace, v níž je soupeř silný, hráč na malém vápně měl být osobně bráněný, což byla naše velká chyba. Jsme teď samozřejmě všichni zklamaní, ale ze svého pohledu musím kluky pochválit za kvalitně odvedený výkon. Za předvedenou hru jsme si tady zasloužili vyhrát!“


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...