Dobré poledne, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE+VIDEO Od ročníku 2014/2015 se ženská kopaná nehraje v okrese Prostějov pouze v Kostelci na Hané, ale nově i v Mostkovicích. Tamější fotbalistky se poslední rok připravovaly na svůj vstup do dlouhodobé soutěže a v neděli odpoledne na ně čekal první vzájemný souboj, v němž šlo o body do oblastního přeboru. Favorit utkání byl jasně daný a za příjemné divácké návštěvy, bubnování i hlasitého povzbuzování tria Martina Pitáková, Kristýna Vykopalová, Klára Waltrová, které nemohly do utkání naskočit, se jim tuto roli podařilo splnit.

Ráz utkání určila hned úvodní minuta. To se po přihrávce z pravé strany dostala ke střele zpoza šestnáctky Petra Václavková a skákavý pokus zapadl přesně k pravé tyči – 1:0. A o chvíli později to již bylo 2:0, když si na rohový kop naskočila Kateřina Marková a posila z Nových Sadů načala svůj hattrick.

Hostující tým držela svými zákroky Monika Mikešová, jež zneškodnila spoustu pokusů z dálky i bezprostřední blízkosti, stejně tak si hlídala centry ze stran. Ani ona však nestačila na dalekonosnou střelu Smičkové, která zapadla pod břevno – 3:0.

A ještě do přestávky se dvakrát mezi střelkyně zapsala Marková. Nejprve individuálně prošla a zavěsila, poté se prosmýkla kolem obránkyně a v pádu zamířila pod víko – 5:0. A stejná hráčka mohla vzápětí přidat i svou čtvrtou branku, po vysunutí od Hájkové ovšem neuspěla.

Do druhé půle poslal kostelecký kouč Marek Jelínek do brány Elišku Drápalovou a Martina Křupková coby střídající hráčka rozhýbala pravou stranu, z jejích kopaček přicházely ostré centry do vápna a dalekonosným pokusem donutila Mikešovou k povedenému zákroku a vytažení míče na břevno.

To už ale platil stav 6:0, neboť krátce po přestávce se do míče na okraji šestnáctky opřela Hájková, z levé strany úspěšně obstřelila všechny protihráčky i brankářku a míč zaplul k zadní tyči.

S přibývajícím časem se už utkání zejména dohrávalo, i Mostkovice ovšem předvedly náznaky, z nichž by se mohly proti slabším soupeřům prosadit. Při svých snahách ovšem narážely zejména na zkušenou Smičkovou, která nepřipustila žádný průnik a přímé ohrožení kostelecké brány.

Vítězný tým tak jako jediný ani po třetím utkání neinkasoval a s devíti body při skóre 33:0 suverénně vede pětičlennou tabulku. Naopak Mostkovice zatím na první bod i vstřelený gól čekají. O nadcházejícím víkendu mají Kostelečanky volno, Mostkovice se při domácí premiéře utkají v neděli dopoledne s Drnovicemi.

TJ FC Kostelec na Hané - TJ Sokol Mostkovice 6:0 (5:0)

Branky: 1. Václavková, 7., 38. a 43. Marková, 25. Smičková, 50. Hájková.
Rozhodčí: Horák – Píchal, Merta.
Sestava Kostelečanek: Křupková (46. Drápalová) – Zahradníčková, Smičková, Hrazdilová, Šimková – Adamová, Zapletalová, Hájková, Marková – Václavková, Látalová. Střídaly: Hanáková, E. Píchalová. Trenér: Marek Jelínek.
Sestava Mostkovičanek: Mikešová – Kraváková, Štefková, Hasová, Vaverková – Jančíková, B. Karafiátová, Haluzová, Holubová – Vinklerová, Domesová. Střídaly: Kubátová, L. Karafiátová. Trenér: Jaroslav Karafiát.

POHLEDEM TRENÉRŮ:

MAREK JELÍNEK – TJ FC Kostelec na Hané:

„Byl to náš bezkonkurenčně nejhorší výkon. Mostkovice také byly oslabeny, my jsme ale vůbec nedokázaly hrát fotbal. Prostě jedna velká katastrofa. Co jsme dneska předváděli, to nemělo s fotbalem nic společného. Chyběly nám sice základní kameny záložní řady, ale to holky neomlouvá, měly by je plně nahradit. Všechny starší holky mě zklamaly, jediná, která hrála dobře, byla Katka Marková, která byla u každého míče rychleji. Mohu ještě vyzdvihnout Nikču Zahradníčkovou, jinak to byl antifotbal. Nedokázali jsme si nahrát, bylo to bez motivace a zápalu pro hru. Měli jsme vyhrát vyšším rozdílem, dneska k tomu ale nebyly šance, za oba poločasy jsme v podstatě pořádně nevystřelily. Byly tu jen dvě tři střely, jednu z nich měla Martina Křupková, když trefila břevno.“

JAROSLAV KARAFIÁT – TJ Sokol Mostkovice:

„Nejeli jsme tu pro body, ale první půlku mě zklamala chybějící bojovnost. Výsledek pro mě není až tak podstatný jako předvedená hra, která mě hodně zklamala. Celkově to nebyl moc kvalitní fotbal z obou stran, ale my jsme tam, kde byl Kostelec před necelýma deseti rokama. Jsme na startu něčeho, čeho budujeme. Aspoň holky viděly, kde jsou hráčky soupeře, Kostelec patří úplně někam jinam, ne do okresu Blansko. Zápas jsme odehráli se třemi nemocnými a jsem rád, že to holky nějak zvládly. Mrzí mě, že jsem nemohl postavit to nejsilnější, je to derby, těšili jsme se na to, známe se. Některé hráčky ale vyřadila zranění, dovolená, nemoci. Teď poprvé nastoupíme doma a naší povinností je vítězství. Už musíme bodovat, takže budu očekávat i góly.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...