Dobré poledne, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

38 internacionaloveFOTOGALERIE: Krásné slunečné počasí a přibližně necelé tři stovky příznivců fotbalových lahůdek tvořily kulisy netradičního střetnutí, které se v sobotu odpoledne odehrálo na kvalitním nezamyslickém trávníku. Na pořadu totiž nebyl klasický duel okresního přeboru, ale souboj domácí staré gardy proti výběru internacionálů. A jako exkluzivní mediální partner u vydařené odpolední akce nechyběl ani PROSTĚJOVSKÝ Večerník.

Sestavy obou týmů doznaly na poslední chvíli několika změn. Domácí se kvůli zraněním museli obejít bez pomoci mladších hráčů, stejně tak na jih prostějovského okresu nemohl kvůli dřívějšímu startu utkání prvoligové Dukly Praha dorazit Günter Bittengel. Na trávníku se nakonec nepředstavili ani Richard Dostálek, Jan Fiala, Tomáš Kuchař, Ladislav Macho či Pavel Vašíček, jejichž místa zaujali tanislav Dostál, Jaromír Fiala, František Veselý a Miroslav Steinhauser. „Vycházíme z toho, jak mají kteří hráči volno. Většinou již přímo nehrají, ale bývají trenéři klubů na různé úrovni, takže podle toho, jak mají volno a jak jsou zdraví, tak se sestava tvoří. Vždy se snažím vzít i někoho z regionu nebo z nejbližších měst, aby nešlo pouze o výběr z Prahy, ale i místní kluky,“ vysvětlil změny manažer pozvaných hostů Štěpán Philipp.

I tak ale přijela na Hanou nesmírně silná sestava tvořená ligovými šampiony a reprezentanty. Nejzářivější hvězdou byl olympijský šampion a mistr Evropy František Štambacher, před gólmanem Jiřím Bobokem sbírali míče také Jiří Jeslínek, Miroslav Mlejnek, Jiří Ondra a Jaromír Fiala, středová řada se opírala o umění Stanislavů Dostála a Schwarze, Miroslava Steinhausera, Václava Samka 

a Róberta Kafku, v útoku excelovali František Veselý a zejména Tibor Mičinec.

A právě osobnost pražské „Bohemky“ začala své představení hned po pár desítkách sekund, když brankář neodhadl centr zprava a pětapadesátiletý mistr ligy umístil míč hlavou do prázdné brány. O chvíli později zvýšil stejný hráč na 2:0, když trefil z pravé strany protější dolní kout brány.

Třetí branku měl na kopačce Veselý, jenž si z levé strany navedl míč na střed a zpoza vápna vypálil, po teči ovšem míč doskákal jen na pravou tyč a poté ho dokázal gólman zpacifikovat. Následně se nezamyslický brankář hned několikrát vyznamenal. I tak se hostům podařilo ještě do půle náskok zdvojnásobit. A opět u toho byl Mičinec. Nejprve využil zaváhání domácí obrany a zprava uklidil míč do sítě (0:3), poté se položil do centru z pravé strany - 0:4. O útočné výpady se snažili i Nezamysličtí, ztroskotávali však na pozorném, rychlém a vysokém gólmanovi soupeře, jenž okamžitě zakládal rychlé protiútoky.

Pátou branku přidal čtvrt hodiny před koncem Veselý (0:5), stejný hráč vzápětí bombou z více než třiceti metrů téměř vymetl šibenici, proti ovšem byla pravá tyč. A brankovou konstrukci orazítkovali i domácí, Pavelkovo dalekonosnou ránu vytáhl Bobok alespoň na břevno, s následnou dorážkou Moravce si už poradil. Šesté branky tak dosáhli opět internacionálové, Mičinec udělal kličku gólmanovi a zleva zametl do odkryté brány. Marná byla snaha klouzajícího beka na čáře - 0:6. 

A téměř okamžitě po rozehrání zakončil kombinaci nekompromisní ranou Veselý - 0:7.

Po závěrečném hvizdu pak přišly na řadu tradiční penalty. Jako první kopal Mičinec, jeho střelu na pravou stranu ale gólman úspěšně vyrazil. Do vedení tak poslal Nezamyslice Crhan, jehož dokázal Bobok jen tečovat. Střelou za opačnou stranu vyrovnal Schwarz, následně Šteflovič napálil břevno. Poté do brány protlačil míč Samek a Otčenášek přesně trefil pravý horní růžek. Mezi úspěšné střelce se zapsal i Dostál, naopak Halouzkův pokus zastavila horní tyč. Vítěznou penaltu proměnil Kafka, Vlastimil Michlíček následně neuspěl. Na závěr se k míči vydali brankáři. Zatímco Bobok napálil tyč, domácí strážce uspěl.

Následující minuty už patřily pozápasové zábavě, tedy rozdávání podpisů, pohovoření se známými a polechtání chuťových pohárků pochoutkami z udírny či opečeným selátkem. A večer zakončila vydařená diskotéka...



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...