Dobré poledne, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO Na co by si prostějovský fotbalový fanoušek dovolil pomyslet jen ve skrytu duše, se stalo skutečností. Všechny tři utkání nejnáročnějšího podzimního týdne jejich idoly zvládly na výtečnou a připsaly si do tabulky devět bodů! Proti Orlové se hubená výhra nerodila lehce a toužebně očekávaný gól padl až sedm minut před koncem z levačky Zelenky. „Eskáčko“ je tedy spolu se Zábřehem stále na čele tabulky MSFL po osmi odehraných kolech s devatenácti body. Právě tito dva soupeři na sebe narazí v atraktivním sobotním utkání.

Do sestavy Prostějova se vrátil uzdravený Langer, jinak se vítězná sestava z předchozích kol dle osvědčeného receptu neměnila. Hosté přijeli s velmi okleštěným kádrem, na lavičku kromě náhradního brankáře usadili tři dorostence ročníků 1996 a 1997.

Z toho také vyplývala taktika naordinovaná trenérem Poledníkem. Důsledná defenziva, pozorné bránění Kroupy, což se hostům za přispění hlavního sudího náramně dařilo, a sázka na rychlé kontry. Role rozdány, mohlo se začít. Rus se po rohu v páté minutě dostal k prvnímu vážnějšímu ohrožení Szarowskiho branky. Následovaly se zhruba desetiminutovým odstupem dva Koudelkovy pokusy, první vedle, druhý přesně doprostřed branky.

Gólová příležitost přišla až deset minut před přestávkou – Hirsch potáhl míč po pravém křídle, přes Kroupu se balón dostal k Machálkovi, jeho teč ale směřovala těsně vedle levé tyče. Stejně se vedlo témuž hráči o něco později i v případě hlavičky. A dobrou šanci si vypracovali i hosté, jmenovitě Klimas. Po pravé straně se probil až před Bureše, ten jeho střelu vyrazil a obrana míč pět minut před pauzou odklidila do bezpečí.

Po změně stran nezbylo než znovu a trpělivě bušit do slávistické zdi. Agilní Zelenka se vydal do sólové akce, na jejímž konci hledal, jak jinak, Kroupu, ten byl ale v šestnáctce pečlivě pokryt. Do slibného náběhu se dostával vzápětí Koudelka, dal si ale v rozhodující moment balón příliš od nohy. Pravé křídlo se toho opravdu hodně „nalétalo“, po hodině hry opět centroval před Szarowskiho branku, Machálkovi v poslední chvíli ukopl balón Kaizar.

Zelenka se evidentně zastřeloval už v 72. minutě, když z voleje ještě netrefil „zařízení“. To o necelých deset minut později Fládr vystihl rozehrávku a vydal se s balónem kupředu, vyzval ke sprintu Koudelku, ten mazácky přihrál pod sebe na Zelenku, který levačkou propálil Szarowskiho; gólman Orlové si na míč stačil jen lehce sáhnout. Střelcova radost byla nevídaná: „Je fakt, že jsem se už dlouho z gólu tak neradoval. Právě kvůli těmto krásným pocitům mně stále stojí za to hrát fotbal. Užiju si teď s báječným pocitem sobotu a neděli,“ rozplýval se po zápase zkušený záložník.

A to ještě dvě minutky před závěrečným hvizdem uvolnil Machálka, který si to svištěl sám na Szarowskiho, s ním ovšem přehodil i bránu. Tečku za tímto poctivě odpracovaným duelem udělal v poslední minutě Hirsch, jeho střela ale mířila nad břevno.

Stále jen kvůli o tři góly horšímu skóre figuruje 1.SK Prostějov na druhém místě tabulky MSFL za Zábřehem. V sobotu od 16 hodin se oba soupeři v Zábřehu utkají o první místo v přímém souboji.

Pohledem trenérů

Roman Popelka – 1.SK Prostějov

„Bylo nám jasné, že nás čeká obtížný zápas, soupeř k nám přijel s dobrou defenzivou. Zřetelně toužili aspoň po bodu a tomuto cíli podřídili všechno. V první půli jsme se před jejich branku dostávali těžko, chyběl pohyb, ať už kvůli středečnímu zápasu či nějakému podvědomí, že nám to každopádně vyjde. Ve druhém poločase byla patrná změna, ale stále to bylo především o bojovnosti a vůli hrát až do konce. Zápas moc fotbalovosti nepobral, museli jsme bojovat a věřit, že jedna příležitost tam spadne. Toto vítězství je pro morálku týmu možná cennější, než jednoznačná výhra. Jsme samozřejmě rádi, že jsme tento náročný týden na rozdíl od minulé sezóny zvládli a pohoda, která v týmu je, se odráží i na hřišti.“

Pavel Poledník – FK Slavia Orlová

„Jsme v nelehké situaci, když nám chybí tři až čtyři zranění hráči a nemáme na lavičce adekvátní náhradu, aby za stavu 0:0 bylo možné poslat na hřiště čerstvé síly. Přesto si myslím, že jsme odehráli vyrovnaný zápas, byť měli domácí více ze hry. Takticky jsme se dobře připravili a za svůj výkon jsme si snad i zasloužili bod. Dřeli jsme, vypracovali si minimálně jednu gólovou šanci a nakonec dostali branku ve fázi, kdy už někteří hráči byli se silami na dně a neměl je kdo vystřídat.“

1.SK Prostějov – FK Slavia Orlová 1:0 (0:0)

Branka: 83. Zelenka

Rozhodčí: Priesol – Boček, Cieslar; ŽK: 74. Kroupa – 81. Pikulík. Diváci: 310.

Prostějov: Bureš – Rus, Zatloukal, Hloch, Hirsch – Langer, Zelenka (89. Soušek), Fládr, Koudelka (88. Pančochář) – Machálek, Kroupa. Trenér: František Jura

FK Slavia Orlová: Szarowski – Schroner, Skoupý, Kaizar, Káňa – Uher, Puškáč, Pikulík, Klimas – Kopel (87. Kroček), Lišaník. Trenér: Pavel Poledník.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...