Dobré poledne, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

37 fotbal_nezamysliceVelkolepá akce se chystá na tuto sobotu do Nezamyslic. Tamní veteráni TJ Haná hostí na svém pažitu borce, kterým jsme více či méně dávno drželi palce u televizních obrazovek, když váleli za českou, nebo dříve ještě československou reprezentaci. Exkluzivním mediálním partnerem souboje s týmem fotbalových internacionálů ČR je PROSTĚJOVSKÝ Večerník.

Konkrétně se v Nezamyslicích představí mistr Evropy a olympijský vítěz František Štambacher, mistr Evropy do 23 let Václav Samek, bronzový z kontinentálního šampionátu Jan Fiala, někdejší forvard a dnes sportovní ředitel Dukly Praha Günter Bittengel, za třetiligovou Líšeň stále hrající Richard Dostálek, dále pak Jiří Bobok, Jiří Jeslínek, Róbert Kafka, Tomáš Kuchař, Ladislav Macho, Tibor Mičinec, Miroslav Mlejnek, Jiří Ondra, Stanislav Schwarz a Pavel Vašíček.

„Popravdě jsme si mysleli, že přijedou i další známá jména, širší nominace byla ještě atraktivnější, neboť v ní figurovali borci jako Ivo Knoflíček, Jiří Němec, Radek Drulák či Horst Siegl. Věřím ale i tak, že za příjemného počasí dorazí několik stovek návštěvníků,“ přeje si sekretář oddílu Vlastimil Michlíček.

Sestavu vyzyvatele tvoří bývalí hráči Nezamyslic, kteří se baví kopanou za staré pány, cílem je co nejvíce potrápit favorita. „Všichni se těšíme, bude to oslava fotbalu. Proti někomu takovému nehrajete každý den, takže to také na chvíli zkusím i já, přestože mě pobolívá koleno. Pojmeme to jako mistrák, ale s exhibičním nádechem,“ pousmál se mimo jiné kouč nezamyslického „áčka“.

Přáním je zvítězit, hlavním cílem ale zahrát si a pobavit sebe i všechny přítomné diváky, pro něž budou připraveny dobroty z udírny i pečené sele, po utkání pak rovněž autogramiáda. A vše večer zakončí diskotéka. „I ve svých pokročilejších letech jsou stále dobří, svědčí o tom jejich výsledky z předchozích zápasů. Naopak my příliš netrénujeme a spousta z nás už ani není v Nezamyslicích. Bude to mimo jiné takový předkrm před hody, které se u nás konají hned následující víkend,“ upozornil s úsměvem Vlastimil Michlíček.

Vstupné do nezamyslického areálu činí osmdesát korun, děti mají vstup zdarma.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...