Dobré odpoledne, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

38 cechovice poharFOTOGALERIE O den dříve, než bylo původně plánováno, se na neutrální půdě ve Smržicích sehrálo finálové utkání Poháru České pošty OFS Prostějov mezi Čechovicemi a Kralicemi. Přestože Čechovice hrají o úroveň nižší soutěž a navíc měly v nohách náročné utkání s Bělotínem, v první půli Kralice k ničemu vážnějšímu nepustily, naopak se před pauzou ujaly vedení. To ještě zvýšily krátce po změně stran, a přestože se poté už jen bránily, vítězství, byť těsné, uhájily. Pohár pro vítěze předával předseda prostějovského OFS Milan Elfmark.

TJ Sokol Čechovice – FC Kralice na Hané 2:1 (1:0)

Branky: 43. Haluza, 55. Klváček – 73. Valtr
Rozhodčí: Peřina – Řezníček, Kopecký
bez ŽK
Diváci: 50

TJ Sokol Čechovice: Zelinka – Jano, Chmelík (68. Varga), M. Prášil, Zacpal - Kolečkář, Haluza (79. Čech), Drmola, Mach – Ostratický (60. Halouzka), Klváček. Trenér: Jaroslav Klimeš

FC Kralice na Hané: Běhalík – Troneček (50. Novotný), Martinka, Dočkal, Vitásek – Valtr, Hlačík, Kawij, Neoral, Dostál – Šín. Trenér: Petr Gottwald

Oba trenéři měli problémy se sestavou. Čechovický Jaroslav Klimeš sháněl každého, kdo měl ruce a nohy, do sestavy zabudoval i posily z „B“ týmu a lavička adepty na střídání zrovna nepřekypovala. To Petr Gottwald na tom byl ještě hůř, na vystřídání měl pouze Ondřeje Novotného, navíc postrádal Jana Nečase. Při deficitu brankářů se mezi tyče postavil z Lipové stáhnutý Ondra Běhalík.

Ten zpočátku spíše chladnul v proudech vody, které s úvodním hvizdem zkušeného arbitra Peřiny začaly skrápět smržický pažit. Po úvodní oťukávané po čtvrthodince hry z otočky vystřelil kralický Neoral a Zelinku zachránila jeho pravá tyč. Kromě Kawijovy střely na gólmana a Valtrova pokusu z penaltové tečky vysoko nad bránu to pohříchu bylo z kralické strany vše.

K čechovickému náporu zavelel po dvaceti minutách Kolečkář, který zleva poslal míč podél Běhalíka směrem do brány, obrana Kralic ale nebezpečí odvrátila. O deset minut později se z podobného místa prezentoval dobrou křížnou střelou Prášil. Početní fanoušci Čechovic se zle mračili v 35. minutě, kdy při kličce v šestnáctce upadl Haluza, Peřinova píšťalka ovšem zůstala němá. Velkou smůlu měl o chvíli později Jano, který po rohu těsně minul před Běhalíkem balón. Haluza si vše vynahradil dvě minuty před koncem první půle, když z dobrých padesáti metrů napřáhl a trefil nechytatelně pravý horní roh Běhalíkovy branky.

Kde čechovičtí skončili, tam po přestávce pokračovali. Po deseti minutách využili chybné rozehrávky soupeře a Klváček po centru zprava zcela osamocený před bránou poslal balón Běhalíkovi do protipohybu. Dvoubrankový náskok vypadal nadějně, ale iniciativa se zřetelně začala přesouvat na kopačky hráčů v červených dresech. Drmolova střela těsně vedle tyče byla v 67. minutě poslední slušnou příležitostí, jinak se hrálo na polovině Čechovic.

Čtrvrthodinku před koncem se Kralicím zvýšená aktivita konečně vyplatila. Po dvou zblokovaných střelách Kawije Valtr přeloboval Zelinku a pelášil do brány pro míč, aby se neztratila ani vteřinka. Stejný hráč šel v 85. min. sám zleva na bránu, Zelinka byl ovšem na místě. A když v nastavené době Kawij z přímého kopu pouze dokonale protáhl Zelinku střelou pod břevno, bylo o vítězi okresního poháru rozhodnuto.

Čechovice tedy budou náš okres reprezentovat v krajském pokračování, kde narazí na vítěze přerovského či olomouckého okresu.


 

Pohledem trenérů

Jaroslav Klimeš – TJ Sokol Čechovice:
V prvním poločase jsme se prezentovali kvalitní hrou, opět jsme ovšem začali fyzicky odcházet po přestávce, na fyzičce musíme zapracovat. Po vstřelené druhé brance jsme místo kombinační hry začali nakopávat balóny a strachovat se o výsledek. To je náš obvyklý problém. Na druhou stranu je samozřejmě zisk poháru úspěch, který možná oceníme až s odstupem času. Možná ještě víc jsem spokojen s tím, jak se předvedli někteří hráči na rozhraní mezi „áčkem“ a „béčkem“. Ukázali svoji kvalitu a pro mě je potěšitelné zjištění, že mohu vybírat z více dobrých fotbalistů.

Petr Gottwald – FC Kralice na Hané:
Řekl bych, že pro diváky to byl zajímavý fotbal okořeněný třemi góly. Dnes vyhrál šťastnější tým, protože si nemyslím, že by Čechovice byly lepší než my. Uhrávali jsme víc balónů uprostřed hřiště, byla patrná lepší spolupráce a kombinace, byli jsme kompaktnější. To vše nahlodal gól z padesáti metrů, nechytatelná střela do šibenice. Když jsme se po přestávce začali nadechovat k vyrovnání, potrestal soupeř naši chybu rychlým brejkem. Od té doby jsme byli jednoznačně lepším mančaftem, bohužel jsme to vyjádřili jen jedním gólem. S naší hrou jsem byl spokojen, stejně jako se zabudováním Dočkala na post stopera. V první půlce nám hodně chyběl Nečas.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...