Dobré dopoledne, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

kralice logoDokázat, že mužstvo je silnější než loni a má na víc, než se jen zachraňovat v kraji. To je přání kralického kouče Petra Gottwalda přes rozehráním podzimních bitev. Oproti jarní sestavě došlo v kádru k několika změnám, devětatřicetiletý trenér a stále ještě i hráč si novinky pochvaluje.

„Se všemi hráči, které jsem si v mužstvu ponechal, jsem maximálně spokojen. S jejich účastí, pílí, disciplínou. Měli jsme dostatek času tým zkvalitnit a potrénovat. Myslím si, že bychom mohli být silnější, to ale ukáže až tak prvních pět zápasů,“ domnívá se Gottwald.

I pouze několik týdnů trvající proluka mezi dvěma soutěžními ročníky byla pro hráče tvrdá a Gottwald věří, že se námaha projeví. „Veškeré tréninkové jednotky zvládli, takže po fyzické stránce jsou připraveni. Trošku jsme kondici zlepšili a budeme v tom pokračovat dál,“ upozornil.

Právě fyzička je podle něj základ úspěchu, mnohdy podstatnější než technika. „Bez kondice se fotbal hrát nedá, to je markantní v krajském přeboru i první lize. Odrazový můstek pro všechny, kteří chtějí ve fotbale něco dokázat. Z vlastní zkušenosti vím, že všechny zápasy se rozhodují v posledních deseti minutách. Technika je také nezbytná, ale pokud mužstvo udrží tempo celý zápas, tak se k němu štěstí přikloní a branky tam začnou padat,“ vysvětlil svůj postoj.

Na jaře se mužstvo trápilo rovněž v koncovce, napomoci zlepšení má zkvalitnění a rozšíření kádru i trénink. „Všechno je jen o tréninku, o sebevědomí hráče. Spousta hráčů se do gólové situace dostane opakovaně, ale nedokáže ji proměnit. Bazíruji na tom, že musí vždy zachovat chladnou hlavu a věřit si. Nebýt zbrklý. Nejde to naučit hned, ale pracujeme na tom. Teď už vím, že kdykoliv se podívám na střídačku, mám z čeho vybírat a můžu hru oživit,“ těší mladého kouče.

V létě ukončil své čtyřleté působení u prostějovského dorostu a nyní se trenérsky může věnovat výhradně Kralicím. „1.SK samozřejmě držím palce, budu je sledovat a potěší mě, když budou mít výsledky. Ještě hraji fotbal v Rakousku, kam dvakrát týdně dojíždím, a poslední půlrok byl hodně hektický,“ ohlédl se.

Podzimní část zahájí jeho hráči proti Konici a loni se jim jak úvod, tak derby s tímto soupeřem velmi vydařily. „Jakýkoliv zápas pro nás bude klíčový. Konici jsem nesledoval, jen jsem prověřoval změny, co avizovali. Viděl jsem ji s devatenáctkou 1.SK Prostějov a moc mě nepřesvědčila, že by mohla hrát líbivý fotbal,“ zaujalo Gottwalda a dodal sebevědomě: „Mančaft připravím tak, abychom uspěli a získali tři body. Ať přijede Konice nebo Holice.“


FC KRALICE NA HANÉ - SOUPISKA PODZIM 2012

Brankaři:
Radim Miler 1972
Tomáš Urbánek 1985

Obránci:
Zdeněk Halenka 1983
Jakub Chvojka 1993
Radek Jano 1993
Roman Kocourek 1991
Jakub Martinec 1992
Michal Šín 1989
Michal Trnavský 1978
Jakub Vitásek 1992

Záložníci:
Libor Martinka
Martin Neoral 1987
Robert Ondra 1993
Jan Petrásek 1993
Pavel Valtr 1983
Matěj Vybíhal 1990

Útočníci:
Petr Bross 1983
Josef Cibulka 1990
Jaroslav Lehký 1984
Jan Pejřimovský

Přišli: Urbánek (hostování z Bohuňovic), Kocourek, Šín, Martinec, Petrásek (všichni hostování z 1.SK Prostějov), Chvojka (hostování z Brodku u Prostějova), Martinka (hostování z Uničova), Ondra (konec z hostování v 1.SK Prostějov), Pejřimovský (hostování z Trutnova), Cibulka (hostování z Klenovic)

Odešli: Pavel Růžička (hostování Lipová), Milan Suchomel (hostování Mostkovice), Ondřej Petržela (hostování Určice), Adam Lisický (konec hostování z 1.SK Prostějov), Lubomír Winkler (konec hostování Uničov), Deutsch (konec hostování z Ivanovic na Hané)

REALIZAČNÍ TÝM:
Trenér: Petr Gottwald
Asistent: Zdeněk Halenka st.
Vedoucí mužstva: Václav Répal
Masér: Břetislav Tichý
Jednatel a sekretář: Jiří Svozil

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...