Dobré odpoledne, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

36 SAEFOTOGALERIE: Málo vídané fotbalové menu nabídl středeční podvečer nemnoha divákům na stadionu Za Místním nádražím, kde místní 1.SK Prostějov přivítal v přátelském mači tým Al Orooba Cultural ze Spojených arabských emirátů. Soupeř končící třítýdenní soustředění v naší republice odehrál snaživý zápas, už o poločase ale mohl prohrávat aspoň o tři branky. Nakonec utkání skončilo gentlemanskou remízou 1:1, když gól domácích zaznamenal obránce Krejčíř.

Nečekaná šance přátelského utkání dala trenéru Františku Jurovi příležitost nasadit méně vytížené hráče i ty, kteří se rozehrávají po zranění. Do brány se poprvé v sezóně postavil Kofroň. „Jsem především rád, že jsem po nějaké době odchytal celý zápas,“ poznamenal při odchodu do kabin. Na pravém beku si zahrál Krejčíř („Je to zhruba po roce, kdy jsem si mohl zahrát na svém původním místě,“ komentoval výborný hlavičkář po zápase.), na stoperu po nějaké době Soušek, v záloze Pančochář, Petržela a Šteigl a na hrotu vedle Kroupy Kopečný.

Od úvodního hvizdu zkušeného sudího Peřiny oba týmy testovaly, co od soupeře mohou očekávat. Přestože byl míč převážně v držení domácích, v 8. min. se dostal na hranici soupeřovy šestnáctky Marcus, zasekávačkou se uvolnil a poprvé prověřil Kofroně.

Na hrotu čněl Kroupa víc, než kdy jindy, protože arabský tým dlouhány zrovna neoplýval. Po čtvrthodince hry dostal první z kvalitních přihrávek, po uvolnění pálil na bránu, gólman Masúd byl ale pozorný. Vzápětí Šteigl potáhl míč po levé straně, přízemní centr do vápna minulo několik hráčů, až se balón dostal k volnému Zelenkovi, jeho křížná střela ale těsně minula pravou tyčku. O další dvě minutky po Petrželově centru a teči měl otevřenou branku k dorážce Kroupa, Masúd ale prokázal hbitý přesun mezi tyčemi. A do třetice tutovka – Zelenka neopakovatelným způsobem vyzval k brejku Kroupu, ten sám před gólmanem ještě nabídl šanci ke skórování Kopečnému, jeho střela ale po teči obrany minula bránu.

Z následného rohu byl blízko gólu Krejčíř, jeho hlavička ale opět díky tečím skončila jen na břevně. Jelikož ani Pančochářův, ani Šteiglův pokus nevedl k cíli, zhostil se role střelce Krejčíř, který si pohotově naběhl na rychle Zelenkou rozehraný nepřímý kop. Jeho přesná střela k tyči nedala Masúdovi nejmenší šanci.

Z týmu hostí, hrajícím v Emirátech druhou ligu, fotbalově vyčníval brazilský útočník Marcus. Jeho sólový nájezd včasným vyběhnutím hasil Kofroň. Pět minut před přestávkou hlavičkoval Zatloukal po Zelenkově standardce nad břevno, následně se jedovkou prezentoval Fajsal Ali, domácí gólman reflexivně vyrazil.

O přestávce vystřídal Fládr Zelenku a Machálek Kroupu, postupně se vyměnilo dalších šest hráčů, což herní projev nutně poznamenalo. V 70. min. propásl před bránou kritický okamžik ke střele Fládr, na druhé straně hlavičkoval těsně mimo bránu střídající Hamíd Abdulláh. Nevedlo se ani Koudelkovi, jehož střela po centru Sikory byla obranou zblokována. A tak po troše lehkomyslnosti v rozehrávce přišel v 84. min. trest – k míči se dostal před šestnáctkou Sálih a technickou střelou přehodil Kofroně. To hosty pochopitelně povzbudilo a poslední pětiminutovku se jako slušná návštěva zrovna nechovali. Závěrečný hvizd nakonec pečetil nerozhodný stav 1:1.

„Nechali jsme hrát samozřejmě všechny hráče, ale v první půlce jsme nebyli spokojeni,“ potvrdil po zápase trenér František Jura. „Kdybych počítal jen vytvořené šance, tak bychom to možná hodnotili jinak, ale chyběl nám pohyb, po zisku míče jsme měli rychleji přecházet do protiútoku, bylo tam příliš doteků balónu. Výkony kluků, kteří hráli o místa v základní sestavě, mě zrovna nepřesvědčily. Do druhé půle jsem chtěl po hráčích zlepšit pohyb, zrychlit a zjednodušit hru, což se malinko zlepšilo. Chyběl tam samozřejmě větší důraz, prioritou bylo nepřivodit si zbytečná zranění, ale celkově mohu říct, že utkání svůj účel splnilo,“ uzavřel hodnocení Jura. Vyjádřil se i k arabskému soupeři: „V defenzivě hráli trochu naivně, kolmicemi jsme se zejména v první půli dostávali dopředu, a kdybychom byli rychlejší, efekt by to přineslo. Technicky jsou to solidně vybavení hráči, ale organizačně jim to trochu skřípalo. Ale celkově se dá říci, že jsme hráli se soupeřem na slušné úrovni.“

1.SK Prostějov – Al Orooba Cultural 1:1 (1:0)

Branky: 30. Krejčíř – 84. Sálih

Rozhodčí: Peřina – Antoníček, Němec; ŽK: Mohammed Ali

 

1.SK Prostějov: Kofroň – Rus (55. Sikora), Soušek, Zatloukal (69. Hloch), Krejčíř – Pančochář (63. Langer), Zelenka (46. Fládr), Petržela (63. Hirsch), Šteigl (63. Koudelka) – Kopečný (55. Sečkář), Kroupa (46. Machálek). Trenér: František Jura

Al Orooba Cultural: Násir Masúd (63. Issa Saíd) – Mohammed Ali, Chalíd Chamis, Saíd Salem, Abdullah Saíd (68. Hamíd Abdullah) – Abdullah Rašíd (55. Jusuf Ali), Jásir Ahmed, Lahdž Sálih, Fajsal Ali (87. Mohammed Chámis), Rašíd Nadžem – Marcus. Trenér: Ilja Stan

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...