Dobré odpoledne, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

35 eskacko SAETuto středu 3. září od 17.00 hodin mají prostějovští fotbaloví příznivci jedinečnou příležitost zhlédnout mezinárodní utkání. Na stadion areálu SCM Za Místním nádražím totiž na přátelské utkání v rámci soustředění zavítá tým Al Orooba Cultural, hrající druhou nejvyšší soutěž Spojených arabských emirátů.

Poloprofesionální tým vedený rumunskými trenéry přicestoval na Moravu už v půli srpna, za svou základnu si vybral hotel Flora v Olomouci. Na tréninky jezdí do blízkého Lutína. Není to ostatně jejich první zájezd do České republiky, loni například porazili juniorku Pardubic 1:0. Letos byli v přípravných zápasech docela úspěšní, když jen na úvod podlehli Hranicím 1:2, poté porazili dalšího divizního soupeře z Rosic 2:1, remizovali s rezervou Zlína, doplněnou hráči „A“ týmu, 2:2 a ve čtvrtek porazili Spartu Brno vysoko 4:1.

Středeční utkání bude pro tým z emirátu Fudžajra posledním, den nato totiž odlétají zpět do vlasti. Kádr se skládá převážně z místních hráčů, regule povolují tři legionáře. Klub v současnosti testuje hráče z Brazílie, jeden Kamerunec už tým opustil.

„V polovině srpna se na nás obrátil management 1.HFK Olomouc s nabídkou, nemáme-li zájem o sehrání přátelského utkání s tímto arabským týmem, který má v Olomouci třítýdenní soustředění. Zvážili jsme možné termíny a nakonec vyhodnotili začátek září jako vhodný pro zajímavou konfrontaci s mezinárodním fotbalem. Taková příležitost se nám často nenaskytne,“ objasnil původ středečního měření sil s exotickým podtextem František Jura, generální sportovní manažer a hlavní trenér prostějovského „A“-týmu.

Jak dopadne zajímavá konfrontace 1.SK Prostějov s arabským fotbalem, se jako první dozvíte z internetových stránek www.vecernikpv.cz.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...