Dobré odpoledne, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

35 eskacko1FOTOGALERIE: Tradičně velmi komorní návštěva na vedlejší ploše areálu Androva stadionu sledovala v nedělním dopoledni utkání čtvrtého kola MSFL mezi rezervou Sigmy a 1.SK Prostějov. Na rozdíl od utkání v červnu hosté zachytili nástup a hráli velmi odpovědně, takže vyložených šancí příliš k vidění nebylo. Po faulu na Kroupu tento tradiční exekutor penalt s přehledem proměnil, domácí ještě do přestávky srovnali. Ve druhé půli pohrdla Sigma darovanou penaltou, kterou bravurně zneškodnil Bureš. Bod Prostějovu rozhodně sluší, stejně jako sedm nasbíraných bodů ze čtyř utkání. V sobotu od 10:15 hostí „eskáčko“ rezervu Slovácka.

K utkání mohli konečně nastoupit ve venkovních červenočerných dresech všichni hráči, byť Pančochář se Souškem naskočili do tréninkového kolotoče teprve před pár dny. I proto dali trenéři Jura s Popelkou důvěru identické sestavě z úspěšného domácího vystoupení proti Holici. Domácí kouč Chromý nasadil jako jediného hrotového hráče Rolince, obranu dirigoval zkušený Bystroň.

Utkání začalo hodně opatrně a brankáři na obou stranách se v ohrožení zpočátku cítit nemuseli. Až zhruba po čtvrthodině hry dostal chytrou přihrávku za obranu Rolinc, brankář Bureš měl ale k míči podstatně blíž. Na druhé straně se hosté dostali na dostřel především při standardních situacích, z přímého kopu dobře mířil Fládr, obranou lehce tečovaná střela skončila mimo.

Dobrou myšlenku chtěl po pětadvaceti minutách realizovat Zelenka, kterému centroval do vápna z pravé strany Hirsch, u spoluhráčů ale nenalezl pochopení. Po půlhodince se opět tváří v tvář Burešovi ocitl Rolinc, hostující gólman zase včas vyběhl a zmenšil domácímu forvardovi střelecký úhel. O chvíli později se domácí po rohovém kopu a hlavičce na zadní tyči už už radovali, asistent sudího ale odmával ofsajd.

Pět minut před přestávkou přišla přihrávka, na kterou Kroupa čekává, a domácí kapitán Svozil musel v šestnáctce zatáhnout za záchrannou brzdu. Kroupa se své role střelce z penaltové tečky zhostil opět na výbornou a poslal Prostějov do vedení. V tu chvíli byl pokyn z lavičky jasný – udržet náskok do poločasu. Lehce řečeno, obtížněji realizováno – minutu před koncem první půle se ve velkém vápně dostal míč k Rolincovi a ten přesnou střelou k tyči srovnal skóre.

Hned po návratu z kabin se k přímému kopu opět postavil Fládr, Bártou s námahou vyražený balón ještě dorážel Rus, a po následném rohu před bránou pracovali Kroupa s Machálkem, ale bez potřebného efektu. O chvíli později po Kalvachově nepřímém kopu nebezpečně hlavičkoval Bystroň. Tradiční aktivitou hýřil Koudelka, který si dobře potáhl balón do střelecké pozice, nemířil ale přesně. Po hodině hry mohli domácí rozhodnout o výsledku, když Kalvach centroval zprava do šestnáctky, míč trefil před zraky asistenta rozhodčího Ruse do boku, hlavní sudí ale po chvíli zaváhání odpískal penaltu. Po opadnutí emocí si míč připravil Rolinc, Bureš ale uhodl pravou stranu a balón vyrazil na roh.

O deset minut později nabídl Schmidt přízemní centr Rolincovi, ten se ale k přesné teči nedostal. O chvíli později pálil Hála, Bureš střelu jen vyrazil, dorážka ale mezi tři tyče necílila. Poslední desetiminutovka patřila spíše domácím, Rolinc se po Hálově přihrávce opět objevil v nebezpečné pozici před Burešem, tentokrát vše řešil střídající Krejčíř. Dvě minuty před koncem zkoušel střelecké štěstí Šteigl, nebyl ale dostatečně přesný. Hlavní rozhodčí, který nebyl zrovna ozdobou tohoto jinak kvalitního mače, nastavoval tři minuty, během nichž mohl Prostějov strhnout vedení na svou stranu. Nejprve byl po typickém průniku a slalomu do velkého vápna sražen Hirsch, pak šel ze strany sám na Bártu Šteigl, ale nezakončil. A tak se oba soupeři tentokrát rozešli smírně 1:1.

Při velké vyrovnanosti čela tabulky nasbíraných sedm bodů stačí jen na pozici v závěru její horní poloviny, byť s jen dvoubodovou ztrátou na prvního. Posunout se výše mohou Prostějovští v sobotu, porazí-li „B“ tým Slovácka.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...