Dobré odpoledne, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

konice logoVýtečný vstup do nového ročníku krajského přeboru zažívají nejen kraličtí, ale i koničtí fotbalisté. Oba tyto týmy spojují dva vítězné duely proti dvojici nováčků, na zdolání Mohelnice „B“ navázala Konice o víkendu výhrou nad Klenovicemi na Hané. Těm se naopak začátek ročníku nevydařil a kromě vyřazení v semifinále okresního poháru se musejí vyrovnat i s porážkami v obou místních derby. V tabulce tak zůstávají bezbodoví, stejně jako další trojice účastníků soutěže.

Sokol Konice - TJ Sokol Klenovice na Hané 3:2 (0:1)

Branky: Růžička, Antl, Kamený – Rozehnal, Borovský
Rozhodčí: Štětka – Kulička, Zavřel

Sestava Konice: Rec – Burget, Řehák, Růžička, F. Drešr – Blaha (75. Olejníček), T. Sedláček, Čižmar (80. Gottwald), Antl – Kamený, Kováč (46. M. Drešr). Trenér: Roman Jedlička.

Sestava Klenovic: Polák – Krč (46. Smékal), Lakomý, T. Cetkovský, Liška – Rozehnal, Hatle (88. Komárek), Šlézar (65. Všianský), Pekař – Jahl (75. R. Cetkovský), Borovský. Trenér: Petr Navrátil.

„Je to pro nás hodně důležitý výsledek, podařilo se nám potvrdit tři body zvenku. Hosté mě překvapili svou aktivitou a kluci si zaslouží pochvalu, že to nevzdali, ukázali charakterové vlastnosti,“ cenil si výhry 3:2 hrající asistent domácích Radek Řehák.

Jeho protějšek z hostující lavičky už tolik důvodů k radosti neměl, zvláště když jeho svěřenci dlouho drželi stav 2:0. „Nemělo by se to stávat, soupeři jsme body odevzdali sami. Musíme na tom ještě zapracovat, s hrou jsem stejně jako proti Kralicím spokojen, stále nám ale chybí štěstíčko a nepodařilo se nám ani uklidnit, podržet míč, nespěchat,“ vyjmenovával Petr Navrátil.

Stav 0:0 platil až téměř do konce prvního poločasu, krátce před odchodem do kabin ho ale změnil Rozehnal. A na straně hostí bylo ještě veseleji, prakticky ihned po startu druhé půle zvýšil jejich náskok Borovský. Za tohoto nepříznivého skóre se ale ukázaly zkušenosti domácího mančaftu, v rychlém sledu dostali míč do brány Růžička, Antl i Kamený a rázem to bylo 3:2.

„Zápas byl pro nás těžký i tím, že nám chyběli hned tři hráči základní sestavy. Kuba Kořenovský se zranil, Honza Vogl odešel do dorostu 1.SK a Laďa Bílý zamířil na dovolenou. Jejich náhradníci nezklamali, ale bylo to znát. Navíc se hrálo na těžkém terénu, zrovna naše polovina hřiště byla hodně podmáčená,“ pouštěl se do podrobnějšího hodnocení Řehák.

Klenovice ho svým výkonem hodně překvapily, neočekával tak aktivní přístup. „Prvních deset minut se hrálo, jak jsem si představoval, pak ale nasadili presink a měli jsme problémy s kvalitní rozehrávkou. Hned z první šance se jim navíc podařilo skórovat, když Antl ztratil míč,“ zmínil s tím, že to nebyla žádná sláva ani při standardkách.

O poločase si tak s hráči určité věci vyříkali a chtěli hodně napadat a získávat míče, okamžitě však přišel zblokovaný centr, odražený míč a gól na 0:2. „Hosté měli ještě jeden dva náznaky, nás ovšem dostala do hry standardka, kdy šel Čižmar důrazně do souboje s brankářem a Růžička dával do prázdné brány. To nás hodně nakoplo,“ vybavoval si.

A brzy nato nastalo i vyrovnání, po němž Kamený utekl soupeři a křižnou střelou rozhodl. „Soupeř už poté nic neměl, takže se šesti body zažíváme výborný start,“ těší Řeháka.

A v nastoleném trendu mohou Koničtí pokračovat i o víkendu, i ve třetím kole totiž narazí na postupujícího z I.A třídy. „Někdy je to zákeřné, disponují totiž vítěznou náladou z nižší soutěže. Mohelnici jsme zvládli bez větších problémů, proti Klenovicím to bylo horší a teď nás taky nečeká nic lehkého. Můžeme tam ale jet v klidu, máme totiž šest bodů. Do konce soutěže je ale ještě daleko, vše se teprve rozjíždí,“ brzdí přílišnou euforii s tím, že hlavní je uzdravit se a pořádně potrénovat.

Klenovice se tak musejí vypořádat s tím, že i po dvou kolech zůstávají na nule. „Zaplatili jsme nováčkovskou daň, během deseti minut se vše otočilo. Říkal jsem klukům, ať hrají chytře, v klidu, kombinačně. Sice jsme dali gól, ale nestačilo to,“ posteskl si Navrátil.

Hostům se sice podařilo proměnit oproti středečnímu pohárovému střetnutí v Čechovicích a úvodnímu kolu s Klenovicemi hned dvě šance, ani to ale nakonec nestačilo. „Stále jsme pospíchali a dostali jsme tři góly. Věřím, že se to ale nijak neprojeví, řekl jsem jim, ať to vypustí z hlavy a v klidu se podívají na Plzeň. Ať si pročistí hlavu a teprve na úterním tréninku se začneme chystat na Hněvotín,“ snažil se zklidnit situaci.

Nejbližší soupeř Klenovic je uprostřed tabulky se ziskem tří bodů, ty získal po zdolání rezervy Mohelnice. „Klíčem k úspěchu bude ovládat střed hřiště a hrát chytře hlavou jako v I.A třídě,“ uvědomuje si Navrátil.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...