Dobré odpoledne, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

33 trhakAKTUALIZACE: Do nepříjemné situace se krátce po startu nové sezony dostal fotbalový oddíl SK Lipová. Před pár měsíci slavili hráči „A“-mužstva prvenství v I.B třídě olomouckého KFS a postup o patro výš, avšak právě z tohoto úspěchu se rovněž stala velká potíž. Rozpis soutěže totiž stanoví, že účastníci I.A třídy mají povinnost přihlásit alespoň dvě družstva mládeže a maximálně u jednoho z nich se mohou „vykoupit“. Lipovští ovšem při losovacím aktivu nedali dohromady tým dorostenců, žáků ani přípravek, což by znamenalo jediné - konec mužů v I.A třídě, protože žádost o výjimku výkonný výbor olomouckého krajského fotbalového svazu (o KFS) v minulém týdnu zamítl.

Jak z této šlamastyky ven?

Rozpis mistrovských soutěží Olomouckého KFS 2014/2015 ve svém článku číslo 9 praví, že v souladu se Soutěžním řádem mají všechna družstva dospělých povinnost mít v soutěžích také družstva mládeže. Minimální počty činí tři pro krajský přebor, dvě pro I.A třídu a jedno pro I.B třídu. Za jeden chybějící výběr činí kompenzační poplatky v krajském přeboru 25 000 korun, v I.A třídě 15 000 korun, v I.B třídě 10 000 korun. To se ovšem může týkat vždy pouze jednoho týmu, účastníci nejvyšší krajské soutěže tak musí do soutěží vyslat dva mládežnické celky, pro členy I.A třídy platí poloviční povinnost. A právě to se stalo úskalím pro fotbalisty Lipové...

„Máme tu sice školu, ale dětí nemáme tolik, jak by bylo potřeba. Museli jsme vše tedy řešit jinak. Ve hře byla varianta spolupráce s Horním Štěpánovem, dohodli jsme se ale nakonec s Brodkem u Konice. Oni mají oba stupně základní školy a budou u nich hrát starší žáci, mladší žáci i mladší přípravky, my budeme mít starší přípravku,“ informoval Večerník o řešení základního problému předseda klubu Eduard Beníšek.

Šéf dotčeného oddílu to ovšem zcela nepotvrdil. „Zatím nevím, jak to bude. Není to vyloučené, ale přesné informace nemám, musím se ještě poptat trenérů,“ pověděl brodecký předseda Petr Podhorný.

Lipovský klub nejprve požádal krajský svaz o výjimku, se svým dopisem ale neuspěl. „Nemohli jsme ji udělit, takže měli na výběr buď postavit jedno družstvo a za druhé zaplatit patnáct tisíc korun, nebo by následovalo vyloučení. Máme jejich příslib, že postaví starší přípravku, přihláška by už měla být na sekretariátu,“ doplnil informace předseda OFS Prostějov a současně člen krajského výkonného výboru Milan Elfmark, jenž byl pověřen dořešením situace.

Změny v počtu přípravek zaznamenal i sekretář OFS Pavel Peřina, s Lipovou se již počítá. „Odstoupily starší přípravky Čechovic a Horního Štěpánova, který by nedal družstvo dohromady a neměl ani potřebný areál s brankami, takže větší část hráčů zamíří do Lipové. Losování se ale uskuteční až ve středu dvacátého srpna, takže do té doby se ještě může stát cokoliv. Možná se ještě někdo přihlásí, možná se někdo odhlásí,“ potvrdil Peřina původní variantu.

Převod brodecké přípravky řeší lipovské potíže s mládeží pouze částečně, může tak nastat i další krok. „Ve hře je sloučení s jiným oddílem, nebudeme se tomu bránit. Je to jediná varianta, jak neplatit pokuty. Během roku o tom budeme jednat,“ prozradil Beníšek.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...