Dobré odpoledne, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

33 vyskovFotogalerie: Nové venkovní červenočerné dresy Prostějovu mnoho štěstí nepřinesly. Domácí Vyškov začal od prvních minut s nováčkovským entuziasmem, a jelikož se jeho hráčům dařilo, na co sáhli, skóre v jejich prospěch utěšeně narůstalo. Poločas 0:5 vypadal hrozivě, v druhé půli se „eskáčku“ přece jen podařilo výsledek korigovat, zvlášť zaujala Fládrova exekuce přímého kopu. Svěřenci trenéra Jury teď budou mít týden na strávení výsledku, aby se vytáhli doma proti Holici.

Ve Vyškově se střídalo počasí jako na apríla a liják střídal sluníčko. Domácí ale nedbali na počasí a početné obecenstvo začali zahřívat už od prvních minut. V jejich dresu na rozdíl od nedávného pohárového měření sil už nastoupily posily Klimeš, Studený a Čtvrtníček.

Trenér Jura neměl nakonec k dispozici Pančocháře, který léčí naštípnutý prst na noze, ani Šteigla, který se stal pasivním účastníkem nehody a potřebuje přece jen trochu klidu. „Nebyl to příjemný zážitek, ale hlavní je, že se nikomu ze zúčastněných nic nestalo,“ svěřil se rychlonohý záložník Večerníku. Škoda, dnes by na soupeře platil...

Po úvodní pasáži už v 8. min. dostal přesnou přihrávku do uličky Holub a podél Bureše otevřel skóre. Střelci to dodalo chuti do hry a začal zle zatápět hostující obraně na pravém křídle. O tři minuty později tak naservíroval centr na hlavu Jeřábka a náskok byl dvougólový. Až po čtvrthodině hry ohrozil z Prostějova zapůjčeného Klimeše po rohu Koudelka, mířil ovšem nad břevno. Na druhé straně v téže minutě vystihl rozehrávku hostí Čtvrtníček a šel sám na Bureše, avšak přestřelil. To v 19. minutě byl nekrytý na zadní tyči a hlavou zvýšil už na 3:0.

Aby toho nebylo málo, musel po půlhodině odstoupit z utkání stoper Soušek s nataženým svalem. Promptně ho zastoupil Zatloukal, na jehož místo nastoupil Machálek. Vzápětí Lahodného hlavičku v záklonu vytáhl Bureš nad břevno. Po následném Hodinářově rohu se však hlavou trefil znovu Jeřábek.

Na druhé straně spálil velkou šanci Koudelka, nejprve vyslal projektil těsně vedle levého rohu Klimešovy branky, vzápětí šel v brejkové situaci sám na domácího gólmana, ten však míč zákrokem zbrzdil a dobíhající obránce jej nasměroval mimo tři tyče. A tak definitivní podobu skóre první půle dal Čtvrtníček, který pohotově dorazil do brány míč po předchozí nastřelené tyčce.

Po rozboru v kabině nastoupili prostějovští do druhé půle přece jen s větším důrazem. Už po třech minutách posadil Langer balón na hlavu Koudelky a ten pod břevno zaznamenal první úspěch hostí. Víc vidět byl také Zelenka, po jehož centru Kroupa řádně protáhl Klimeše. O chvíli později Langer našel v šestnáctce Fládra, jeho umístěnou střelu k tyči ale Klimeš kryl, stejně jako další Koudelkův pokus. Na druhé straně vybídl k sólu Jeřábek Čtvrtníčka, tomu ale byla branka tentokrát malá.

Těsně po hodině hry si vybral smolný okamžik Zatloukal, když na půlce minul balón, ten se odrazem od jednoho z hostujících hráčů dostal do ofsajdové pozice (která v tomto případě logicky neplatila) k Čtvrtníčkovi, ten obešel Bureše a završil půltucet v jeho síti. Vzápětí ale Koudelka zprava našel před bránou úplně volného Zelenku a ten netradičně hlavičkou opět snížil. Poté se snažila se stavem něco udělat dvojice Koudelka-Kroupa, jednou vyřešil brejkovou situaci domácí Koláček, podruhé šla střela nad břevno. Zelenkův obdivuhodný slalom skončil střelou přímo do náručí Klimeše, a tak se prosadil až dvě minuty před koncem Fládr, který bravurně proměnil přímý kop.

Soudě podle loňského výpadku s Holicí 0:5, Prostějov podobný políček na úvod sezóny k správnému nažhavení na provozní teplotu jakoby potřeboval. Právě olomouckou Holici uvítá na svém stadionu v sobotu 23. srpna od 16:30 hod.

Pohledem trenérů

Miloslav Machálek – MFK Vyškov

Znám velmi dobře prostějovské mužstvo, vždyť tam donedávna působil můj syn. Mají svou nespornou kvalitu, ale mají i své slabiny. Právě ty jsme dnes krásně odhalili, když jsme na nich pracovali celý středeční trénink. Kluci hráli na soupeře vysoce agresivně a plnili to, co jsme si řekli, především se prosazovali po stranách. Do brány jsme dnes dali příležitost Klimešovi, který do Vyškova přišel, aby si vyzkoušel MSFL, a v první půli nás podržel. Za stavu 5:0 nastala určitá ztráta koncentrace, ale dlužno říct, že první poločas nás stál strašně moc sil. Neměli jsme zezadu dobrou rozehrávku a často tak přicházeli o míč. Takový vstup do třetí ligy jsem jistě nečekal, ale věřil jsem svému týmu.



František Jura – 1.SK Prostějov

Vše načal vlažný nástup do zápasu, kdy se zdálo, že jsme si sem přišli jen zahrát fotbal. To bylo důležitějším faktorem než úterní pohárový zápas, na regeneraci po něm bylo dostatek času. Soupeř příkladně bojoval, zatímco my si před prvním gólem dávali uprostřed hřiště přednost, a brzký gól samozřejmě ovlivnil další průběh utkání. Je to samozřejmě průšvih, ale s tím už nic nenaděláme. Na naší levé straně jsme nepohlídali náběhy a šly odtamtud tři góly, soupeři se v této činnosti dnes dařilo podobně jako nám s Hlučínem. Po střídání, které mohlo přijít i dřív, se přece jen hra v tomto prostoru zlepšila. Jsem zklamaný, ale jinak se z této facky nedostaneme, než vítězstvím doma příští týden.



MFK Vyškov – 1.SK Prostějov 6:3 (5:0)

Branky: 8. Holub, 11., 17. Jeřábek, 19., 35. a 62. Čtvrtníček – 48. Koudelka, 64. Zelenka, 88. Fládr

Rozhodčí: Ondráš – Petr, Kůrka; ŽK: 8. Jeřábek, 41. Čtvrtníček – 89. Rus. Diváci: 850.

MFK Vyškov: Klimeš – Lahodný, Hodinář, Studený (83. Hradil), Urbančok (58. F. Novotný) – Holub, Koláček, V. Novotný (69. Žoček), Němeček, Jeřábek – Čtvrtníček. Trenér: Miloslav Machálek

1.SK Prostějov: Bureš – Krejčíř (38. Rus), Hloch, Soušek (30. Machálek), Hirsch – Langer (79. Petržela), Fládr, Zelenka, Koudelka – Zatloukal, Kroupa. Trenér: František Jura

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...