Dobré odpoledne, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO + FOTOGALERIE: Po sedm sezon se fotbalisté Čechovic a Klenovic na Hané potkávali v I.A třídě Olomouckého krajského fotbalového svazu. Nyní sice klenovičtí vstoupili do vyšší soutěže, přesto se oba týmy opět střetly v mistrovském utkání. Stalo se tak v semifinále okresní fáze Poháru České pošty a došlo na překvapení. Papírový favorit svou pozici nepotvrdil a na předpokládané finále dvou výběrů z krajského přeboru tak nedojde.

Hosté se museli na okraji Prostějova obejít bez hlavního trenéra Petra Navrátila, stopera Tomáše Cetkovského i špílmachra Matěje Hatleho, jenž nenastoupil kvůli svému předešlému vyloučení v derby s Kralicemi. A jejich kolegům se bez nich nedařilo. Do několika velkých šancí se sice dostali, ovšem ani ve druhém soutěžním duelu nové sezony neskórovali a nedotáhli střetnutí ani k penaltovému rozstřelu.

Hned na počátku utkání namazal domácí Varga Všianskému, po faulu na něj nebezpečně centroval Rozehnal, na míč ale nikdo o fous nedosáhl. Parádní ranou se o chvíli později prezentoval David Pekař a Zelinka měl co dělat, aby jeho pokus vytěsnil na roh, na opačné straně napálil o chvíli později břevno Kolečkář, když se z první opřel na malém vápně do přihrávky z pravé strany.

Ve svém bývalém působišti se mohl brankou uvést Luděk Jahl, při brejku dva na jednoho dostal míč před prázdnou bránu, nevyšel mu ale krok a promáchl. Střelu stejného hráče z pravého rohu vápna gólman skvěle vykopl. První poločas, v jehož závěru se na trávník začaly snášet dešťové kapky, tak skončil 0:0.

Do druhé půle provedl čechovický kouč Jaroslav Klimeš hned tři změny a nemusel litovat, po centru zprava a hlavičce Žídka měl Polák hned v šestačtyřicáté minutě plné ruce práce.

Hosté nechtěli zůstat pozadu a zahrozili hned dvakrát během pár sekund. Nejprve Smékal vypálil z pravé strany z ostřejšího úhlu a Zelinka jeho ránu vyrazil do strany, do následného Krčova centru se na zadní tyčce položil Borovský a Zelinka čaroval na čáře.

Dočkali se tak přece jen domácí. Z dobrých třiceti metrů vystřelil Kolečkář, míč trochu zaplaval a Polák ho přes maximální snahu nedokázal zpacifikovat – nastala tak velká radost „bílého baletu“.

Kouč Klenovic Vladimír Krč na to zareagoval hned dvojím střídáním, kdy se na trávník dostaly zkušenosti i mládí a někdejší hráč Čechovic Richard Klimeš dostal šanci ukázat se proti svému otci. Vzápětí bylo téměř vyrovnáno, když domácí brankář uklouzl, dalekonosná střela ale mířila kousek vedle bližší tyče. Na opačné straně byl při chuti Kolečkář a další jeho střela mířila těsně nad, po centru z pravé strany neusměrnil Žídek míč nohou.

O zajímavé situace ale nebyla nouze ani nadále. Jahl se po vysunutí mezi beky ocitl sám před gólmanem, ale neprostřelil ho, přímý kop domácího Spálovského prolétl těsně nad břevnem, Klimeš mohl jít sám vstříc brankáři, místo toho ale těžký míč poslal z hranice šestnáctky nepřesně.

Na posledních pětadvacet minut naskočil do klenovické brány devatenáctiletý Bronislav Podešva a sledoval, jak balony létají kolem jeho brány, po Žídkově obloučku necelých dvacet minut před koncem ho na čáře zachránil hlavičkující Rozehnal.

Domácím se podařilo dostat míč do brány i podruhé, když Kolečkář umotal na hranici vápna hned čtyři protihráče a jeho střelu vyrazil brankář jen před sebe, radost po gólové dorážce Žídka přesně k tyči ovšem uťal zdvižený praporek.



TJ Sokol Čechovice - TJ Sokol Klenovice na Hané 1:0 (0:0)

Branka: 53. Kolečkář

Rozhodčí: Kašpar – Zatloukal, Protivánek

Sestava Čechovic: Zelinka – Varga, Vinklárek, A. Prášil, Čech (85. M. Pospíšil) – Žídek, Nakládal (46. Drmola), Kolečkář, Frys (46. Klváček) – Haluza (46. Spálovský), Halouzka. Trenér: Jaroslav Klimeš.

Sestava Klenovic: Polák (66. Podešva) – T. Krč, Lakomý, Šlézar, Liška – Smékal (53. R. Cetkovský), Rozehnal, Všianský, Pekař (66. Sigmund) – Jahl, Borovský (53. R. Klimeš). Trenér: Vladimír Krč.



JAROSLAV KLIMEŠ – TJ Sokol Čechovice:

„Rozhodl jediný gól. Bylo to vybojované a těším se z toho, že to bylo odpracované. Klenovice nejsou Slatinice, u nich kvalita byla, je tam spousta hráčů, kteří se znají, byli u nás. Po gólu jsme to zatáhli, ale nějaké šance jsme měli, protože soupeř to musel otevřít, takže spokojenost. Postup jsem ale nečekal, bral jsem to spíše jako přípravné utkání, proto jsem udělal pět změn. Vítězství si cením, byla to spíše lopota, i takové jsou ale zápasy. Další nula je plus, když chceme vyhrávat pro diváky, i nula je důležitá.“



VLADIMÍR KRČ – TJ Sokol Klenovice na Hané:

„Bylo to derby, solidně vedené, bez zbytečných emocí. Hráči hráli vůči sobě slušně, pouze počasí nám opět nevyšlo. V první půlce jsme měli tři čtyři loženky, domácí sem tam z nějaké pozice zahrozili a trefili tyčku. Ve druhé půlce jsme to trošičku prostřídali, dali jsme prostor všem hráčům, co byli přítomni, protože župní přebor bude náročná soutěž. Brali jsme to sice prestižně, ale jako tréninkové utkání. Samozřejmě ale v každém utkání chcete vyhrát a mrzí mě, že jsme prohráli, zasloužili jsme si minimálně remizovat a penaltový rozstřel, to by bylo pro diváky zajímavější.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...