Dobré odpoledne, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

13 22_sokol_koniceNa podobný okamžik čekal Sokol Konice téměř dva roky. Výhrou 2:0 na půdě mohelnického „béčka“ se díky příznivému vývoji dalších sedmi zápasů dostal právě tento oddíl na první místo krajského přeboru, to se mu naposledy podařilo na konci srpna 2012, když se po třetím kole o vedoucí pozici s Kozlovicemi.

„Po sobotě jsem v to tajně doufal. Soupeře jsem viděl před týdnem a chtěl jsem vyhrát, vítězství se rodilo tíž, než jsem očekával. Bylo to ale dáno naší nemohoucností, domácí mě ničím nepřekvapili,“ sálaly po utkání příjemné pocity z hlavního kouče Konice Romana Jedličky.
Hned v samotném úvodu nevyužili jeho hráči dvou velkých šancí a na první branku si museli počkat až na počátek druhé půlhodiny, kdy se poprvé prosadila nová akvizice Roman Kamený. Ten stejný hráč pak po hodině hry náskok pojistil, to už byla na hřišti i staronová tvář Milan Čižmar.
„Od Milana očekáváme, že do našeho mladého mužstva přinese zkušenost a fotbalovost, naopak Roman vyšel z dorostu a přináší živelnost,“ charakterizoval nové tváře.
Trenér vítězů neskrýval spokojenost, že se hráčům podařilo aplikovat, co po nich chtěl, čisté konto bylo prakticky ohroženo pouze jednou. „Domácí se dostali do jediné gólovky, když šel sám na brankáře Kloss, Mira ho ale vychytal,“ těšilo Jedličku.
Starosti mu naopak přidělal zdravotní stav Jakuba Kořenovského. „Kuba se zranil, má něco s vazy v kotníku, bohužel se mu to zase vrátilo,“ posteskl si.
Ve druhém kole zavítá do Konice další nováček soutěže a vítěz druhé skupiny I.A třídy Klenovice na Hané. Ty nedokázaly využít domácího prostředí a podlehly Kralicím 0:1. „Zápas jsem sledoval, jakmile ale začal liják, fotbal šel stranou. Nějaké poznatky o hře i standardkách mi to ale dalo, do té doby měly Klenovice dvě šance, které kdyby proměnily, tak by se to vyvíjelo jinak,“ podělil se o postřehy.
Ze strany Klenovic trochu zazněly obavy, zda se bude hrát na přírodní, nebo umělé trávě, následující věty je ale mohou uklidnit. „Jestli se dobře vyspím, poseču to a nalajnuju, tak se bude hrát na přírodní, jestli ne, tak na umělé. Dělám si legraci, odehrajeme to na přírodní trávě. Té umělé se sice všichni bojí, je to na ní ale rychlejší,“ poukázal konický lodivod.

FK Mohelnice „B“ - Sokol Konice 0:2 (0:1)

Branky Konice: Kamený 2. Rozhodčí: Juřátek – Zelík, Vojáček.

Sestava Konice:
Rec – Bílý, Řehák, Růžička, F. Drešr – Vogl (90. M. Drešr), Kořenovský (80. Burget), T. Sedláček, Antl – Blaha (46. Čižmar), Kamený. Trenér: Roman Jedlička.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...