Dobré odpoledne, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

08 23_TJ_Sokol_UrčiceJak fotbalisté Určic sezonu 2013/2014 zakončily, tak také ročník 2014/2015 zahájili. Domácí utkání s Brumovem a venkovní na půdě Slavičína sice dělí přesně osm týdnů, přesto se v obou střetnutích zrodilo stejné skóre 1:5! Přání regionálního zástupce o pevné obraně se tedy zatím nenaplnila... I tak se mužstvo nepropadlo na úplně poslední místo. Havířov usilující na jaře dlouho o prvenství, totiž senzačně prohrál u nováčka z Rýmařova 1:6.

„Slavičín je velice kvalitní mužstvo a ukázal nám naše slabiny. Pozitivní sice je, že Skopalík stále kluky burcoval a snažil se, sám toho ale moc nezmůže. Důležité je, aby kluci předvedli zcela jiný přístup v tréninku i zápase a pořádně se na další utkání připravili,“ neskrýval své zklamání krátce po návratu z jihovýchodní Moravy Evžen Kučera, hlavní trenér určického výběru.
Výsledek hovoří zcela jednoznačně, přesto je podle lodivoda Určic skóre trochu zkreslující. Domácí totiž kralovali zejména v prvním poločase, kdy se prosadili jen jednou, naopak v tom druhém se snažili hrát hosté a soupeř chodil do smrtících brejků. „Zpočátku nás domácí přehrávali a byli lepší, z toho pramenil gól zhruba po půlhodině hry i další dvě nebezpečné situace, zatímco my jsme neměli nic a jen jsme se bránili. Po přestávce to však bylo zcela naopak a za prvních deset minut jsme byli hodně nebezpeční,“ upozornil Kučera na obrat značený držením míče, střelami, standardními situacemi i dorážkou z malého vápna v podání jeho hráčů.
Na 1:1 se však Určicím vyrovnat nepodařilo, naopak přišel průnik a odskok domácích na dvoubrankový rozdíl, po němž následovaly další dva zásahy do brány za Miroslavem Nejezchlebem. „Vyučili nás v efektivitě, v podstatě co útok, to gól. Při druhé brance prošel jejich stoper od brankové čáry až k rohovému praporku, odkud odcentroval. I nadále jsme se snažili, ale z dalších nebezpečných brejků jsme dostali na 3:0 a 4:0,“ popisoval Kučera.
Nespokojen byl zejména s hrou obou krajů sestavy, i proto hned o poločase stáhl Zelinu s Tomášem Zapletalem, které nahradili Walter s Vasiljevem. „Věřil jsem, že ti starší a zkušenější hráči se po přestávce zvednou, proto jsem vyměnil pravou stranu. Bohužel se to ale nepodařilo a všechny branky šly po naší levé straně, ta hrála velice špatně. Budeme mít o čem přemýšlet,“ konstatoval ustaraně.
Do útočné fáze posléze k Losovi vysunul Skopalíka a právě určický kapitán zařídil snížení na 4:1. Stejný hráč šel ještě poté sám na gólmana a mohl zařídit další korekci, ale nedal. Hosté nicméně nepřestávali útočit a hráli vabank, v nastaveném čase tak popáté inkasovali, když šli hned čtyři fotbalisté Slavičína sami na brankáře.
„Přístup k zápasu nebyl ideální, věřím ale, že se to zlepší stejně tak, jako se v létě zvyšoval počet hráčů v přípravě. Času ovšem moc není, a když nám tři čtyři zápasy utečou, můžeme to pak dohánět až na poslední chvíli, což nechceme. Snad to byl náš úlet a vzpamatujeme se z toho,“ přeje si rychlý obrat.
Domácí premiéru si Určice odbudou v neděli odpoledne, kdy od 16.30 hodin hostí Hranice. Ty dokázaly v prvním kole obrat o body Mohelnici, když s ní doma remizovaly 0:0. „Soutěž to bude nevyzpytatelná a teprve po třech čtyřech kolech bude patrné, jak jsou na tom jednotlivé kluby,“ nechtěl Evžen Kučera předbíhat.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...