Dobré odpoledne, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

13 22_sokol_koniceSe zimní obměnou kádru si konický Sokol poradil úspěšně a s předstihem si zajistil záchranu, nyní stojí před novým úkolem. Mužstvo stavící především na mladíčcích, kteří teprve před nedávnem opustili dorosteneckou kategorii nebo se dokonce ještě stále mohou řadit mezi mládežníky, sice žádný velký průvan v sestavě nezaznamenalo, přesto ale bude papírově opět slabší.

Petr Vydržel se z hostování vrátil do Hvozdu a další ofenzivně laděný fotbalista Van Vogl zamířil do 1.SK Prostějov, někteří hráči se navíc prakticky neobjevili na tréninku, což je i případ dvojice Martin Schön, Jan Bednář, které skončilo hostování v Určicích.
„Platí, že vždy by to mohlo být lepší. Týká se to tréninkové docházky i výkonů v zápasech. Na současné podmínky to ale funguje v pohodě a makají na sto procent. Největší problém vidím v obměně kádru, nepodařilo se nám udržet stěžejní hráče a posil moc nepřišlo. Osobně si myslím, že pro Vogla je odchod do dorostu 1.SK krokem zpátky, když už nakoukl do mužské kopané, tak mu to moc dát nemůže,“ neočekává snadný ročník hrající asistent Konice Radek Řehák.
Situace v předvečer startu krajského přeboru tak vnímá jako velice podobnou té, v níž už Konice byla před jarní částí. „Každý zápas musíme hrát zodpovědně do obrany, čeká nás boj o každý bod. Na druhou stranu na této úrovni je to asi všude stejné, hráčů je všeobecný nedostatek a není odkud brát,“ zaznamenal.
Konice se může pochlubit celkem dvěma hřišti i posilovnou, což zdaleka není v krajské kopané standardem, i tak ale vše neprobíhá bez komplikací. „Již podruhé v tomto roce s námi 'vyšplouchla' devatenáctka 1.SK, opět si s námi domluvila zápas, ale neodehrával ho. Takže jsme narazili jen na dva soupeře a už se asi střetneme jen sami mezi sebou,“ posmutněl.
Boj o první místo předvídá dvojici Šumperk, Nové Sady, zbytek podle Řeháka bude soupeřit víceméně jen o záchranu, protože k postupu bude mít daleko. „Věřím, že máme kvalitnější kádr než někteří naši soupeři. Chtěli bychom pokračovat v jarním trendu a utužit vztah hráčů k fotbalu, to se totiž projevuje na chuti i počtu lidí. Tady jsou mladí a poctiví, kteří chtějí hrát,“ těší nejzkušenějšího člena konické soupisky.

Brankáři:
Petr MACHAČ 1995
Miroslav REC 1990
Obránci:
Ladislav BÍLÝ 1991
Jan BURGET 1992
Michal DREŠR 1994
Michal JURNÍK 1989
Jaromír RUS 1977
Martin RŮŽIČKA 1985
Radek ŘEHÁK 1980
Patrik SEDLÁČEK 1997
Záložníci:
Filip DREŠR 1994
Petr FRANC 1995
Michal GOTTWALD 1995
Jakub KOŘENOVSKÝ 1992
Lukáš OLEJNÍČEK 1997
Tomáš SEDLÁČEK 1993
Vojtěch SVOBODA 1990
Lukáš VÁCLAVEK 1990
Útočníci:
Petr ANTL 1993
Ladislav BLAHA 1986
Martin KOVÁČ 1996
Přišli: M. Drešr (návrat z hostování v Brodku u Konice), Svoboda (hostování z Brodku u Konice)
Odešli: Jan Vogl (hostování dorost 1.SK Prostějov), Petr Vydržel (konec hostování ze Hvozdu)
Realizační tým:
Trenér: Roman Jedlička
Asistent: Radek Řehák
Vedoucí mužstva: Vojtěch Nehanský
Jednatelé: Jiří Kučera, Rostislav Přikryl a Jaroslav Mazur

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...