Dobré odpoledne, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

12 22_fc_kralice_na_haneCestou dalšího omlazení a dávání příležitostí vycházejícím dorostencům se vydali v Kralicích na Hané. Až dvanáctý tým uplynulého ročníku krajského přeboru se minimálně na nejbližšího půl roku rozloučil s dvojicí Zdeněk Petržela, Matěj Vybíhal, kteří zamířili na tradiční kralickou „farmu“ do Lipové, hostování skončilo triu Jamrich, Kopečný, Cibulka. Naopak přichází Jan Hlačík, jenž je stejně jako Ondřej Novotný ročník 1995, jen o rok starší je Petr Dostál, „třiadevadesátky“ jsou Prokop s Tronečkem, Šín a Vitásek se narodili v roce 1992.


„Projevilo se to v systému, taktice, pojetí hry. Přináší to problémy typu kam se postavit, kam běžet, pilujeme to ale na každém tréninku. Je potřeba jim to vysvětlovat, ukazovat, je to o trpělivosti,“ přiznal hlavní kouč týmu Petr Gottwald.
S celkovým průběhem přípravy je ale spokojen, probíhá tak, jak si naplánoval. „Zaměřili jsme se na koordinaci a dílu, zpočátku i na obecnou vytrvalost, od ní jsme ale velice rychle přešli k rychlostní vytrvalosti. Za tři čtyři týdny jsme se dobře připravili, byť někteří musí stále dohánět velké manko. Platí to zejména pro Dočkala a Kawije,“ zmínil Gottwald další dvě nové tváře.
Brzy osmadvacetiletý Dočkal již v Kralicích před časem působil a i přes poměrně mladý věk se rázem stal pátým nejstarším hráčem do pole, z Drahlova přicházející Kawij je o rok mladší. Nejstarší posilou se tak jednatřicetiletý Pavel Valtr, jenž na podzim pomohl Lipové k postupu do I.A třídy. Nyní se vrací zpět z hostování.
„Je sice z Klenovic, ale považuji ho za ortodoxního Kraličáka. Má příkladný přístup k tréninkům i zápasům, i proto jsem ho navrhl na pozici hrajícího asistenta, kterou bude zastávat společně s Jardou Lehkým,“ prozradil Gottwald a dodal, že Petržela se opačným směrem, tedy o soutěž níž, vydal z motivačních důvodů, u Vybíhala rozhodla práce.
Cílem je zejména nezopakovat uplynulé jaro a nemít záchranářské starosti. „Chceme si udržet domácí standard a neprohrávat, střed tabulky by byl optimální. Vždy jsem byl spíše optimistou, teď ale zůstávám pevně na zemi, přestože jsme myslím posílili. Naše sestava se zejména zpočátku může měnit,“ nastínil šéf realizačního týmu, jemuž bude v roli poradce či zastupujícího trenéra vypomáhat i nadále Ivo Gottwald.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...