Dobré odpoledne, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

31 chaloupkaKe dvaceti letům své existence se blíží okresní soutěže v malé kopané řízené OS ČSRS Prostějov. Kulaté jubileum na dohled však neznamená, že by vše bylo růžové a bez problémů. Naopak, ligová klání i Pohár města se potýká s citelně ubývajícím zájmem ze strany zúčastněných mužstev. Alespoň že herní úroveň ve špičce nejlepších kolektivů zůstává poměrně vysoká.

„V uplynulé sezóně se uskutečnilo celkem 172 utkání: 56 v první lize, šestapadesát v A skupině druhé ligy a šest desítek v B skupině druhé ligy. Z tohoto vydatného počtu zápasů byly jen čtyři zkontumovány buď z toho důvodu, že se jeden ze soupeřů nedostavil vůbec, nebo nemohl v rámci turnaje odehrát druhý ze svých duelů. Vedle dobré kvality mnoha prvoligových střetnutí potěšila také slušnost soutěžního ročníku 2013/14, kdy v první lize rozhodčí udělili čtyřiadvacet žlutých karet plus dvě červené, v druholigovém áčku osmnáct žlutých a v druholigovém béčku dokonce pouze třináct žlutých karet, v obou případech bez jediné červené. Tentokrát se naštěstí nezrodil žádný větší incident,“ započal hodnocení předseda malé kopané OS ČSRS Prostějov Pavel Kočíb.
Hodně jej však trápí výše zmíněný úbytek celků. „Ještě před několika lety jsme ve zlaté éře našich soutěží měli šestatřicet mužstev a dalších osm mančaftů v žácích. Za poslední roky ale počet účastníků neustále klesá. Žákovská liga zanikla, dospělých týmů jsme v nedávno skončené sezóně měli dvaadvacet a do nového ročníku se jich přihlásilo dokonce jen sedmnáct. Projevují se těžkosti ekonomicky náročné doby, spousta klubů už nedá dohromady hráčské kádry a zanechává své činnosti, byť jsme jako jeden z mála sportů na okrese již několik let vůbec nezvýšili startovné. Bohužel nic nepomáhá, momentálně je účastnická situace v malé kopané opravdu špatná,“ přiznal Kočíb.
Tím pádem bude v příštím soutěžním ročníku 2014/15 působit v první lize mužů osm celků (Chaloupka Prostějov, Dobrochov, Brodek u Prostějova, Dřevnovice, Kobeřice, Víceměřice, Spojené kluby Hluchov/Čehovice, Otinoves) a v jediné skupině druhé ligy mužů devět kolektivů (Vrbátky, Katastrofa Prostějov, Laškov, Ladzimil Čehovice, Béci, Medvědi Prostějov, Juniors Hluchov, Zavadilka Prostějov a nováček TTC Graphits Prostějov).
Aktiv všech oddílů máme na programu 29. srpna od 16.00 hodin v sídle OS ČSTV Prostějov v České ulici, samotné soutěže pak odstartují o týden později 6. září základními skupinami Poháru města Prostějov. „Tuhle soutěž se nám daří udržovat v chodu díky finanční podpoře městského vedení, za kterou moc děkujeme,“ zdůraznil Kočíb.
Poděkování na závěr připojil i do dalších stran. „Naše velké díky patří rovněž starostce Dřevnovic Bohumile Charvátové za pomoc se získáním dotace od města Prostějov, Jiřině Kučerové za perfektní vedení celé naší ekonomiky s vyrovnaným rozpočtem, všem členům výkonného výboru malé kopané, rozhodčím, pořadatelům jednotlivých turnajů a samotným hráčům. Snad těžké časy zdárně přečkáme a v dalších letech dospějeme opět ke zlepšení celkové situace,“ zadoufal Pavel Kočíb.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...