Dobré odpoledne, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

08 23_TJ_Sokol_UrčiceRozpačité léto prožil na lavičce Určic hlavní kouč Evžen Kučera. Kádr „áčka“ prošel velkou obměnou, která ještě zcela neskončila, a na šéfovi lavičky je, aby za krátkou dobu vytvořil ze zbývajících i nových hráčů fungující tým. Do víkendového střetnutí v Blansku z toho zatím byly výsledky 1:1 s Novými Sady, 0:2 s 1.HFK Olomouc a 2:1 s Morkovicemi.

„Nejsem spokojen, pořád tvoříme mužstvo, i týden před startem divize. Je to možná ještě horší než před jarem, kdy ale také trio Škoda, Bednář, Schön přišlo až na poslední chvíli,“ nezastíral jisté roztrpčení lodivod Určic.
Proměn doznaly posty brankářů, obránců, záložníků i útočníků, hlavní Kučerovou starostí tak nyní je, aby se podařilo vyladit souhru. I proto, že mezi koncem posledního ročníku a začátkem toho následujícího uplynulo jen několik týdnů. „Stále zkoušíme čtyři pět hráčů a není zcela dořešeno případné hostování či přestup. Doufám ale, že to dopadne dobře, možná jen rozjezd bude horší,“ odhaduje.
V pozici loňských Určic budou letos Velké Karlovice, Kozlovice, Vítkovice, Rýmařov, než na soupeře se ale úspěšný trenér soustředil zejména na vlastní výběr. „Snad z toho bude první polovina tabulky, viděl bych to na šesté až desáté místo. Uvidíme ale, zda se nám vše podaří dotáhnout, nejvíce nás stále tlačí útočná fáze.
O příchodech jednáme, zdá se ale, že nejzkušenějším bude i nadále Tomáš Los,“ smiřuje se s tím, že příchod ostříleného forvarda coby obdoby obránce Ivo Zbožínka se pravděpodobně neuskuteční.
Radost má Kučera alespoň z toho, že zdravotně jsou na tom hráči dobře, takže místo deseti rázem potkává na trénincích dvacítku hráčů. „Když mám tolik hráčů, tak je škoda, že se v divizi vracíme zpět ke třem střídáním. Když už se to zavedlo, tak to měli nechat a rozšířit ještě dál. Domnívám se, že se to osvědčilo a pětice střídání byla optimální. Více lidí dostalo možnost zahrát si a pro mladé to bylo jen dobře,“ podělil se o svůj pohled na návrat k pravidlu, které platí i ve třech nejvyšších domácích fotbalových soutěžích.
Ještě větším optimistou nežli trenér je předseda fotbalového oddílu TJ Sokol Určice Květoslav Petružela. Věří totiž v napodobení loňské úspěšné podzimní části. „Věřím v šesté až sedmé místo. Kádr brzy dořešíme a hřiště máme v krásném stavu, těšíme se. Tento týden nám sice nepřálo počasí, protože pořád pršelo, ale se vším se vypořádáme,“ nepropadá skepsi.


SOUPISKA TÝMU na POZDZIMNÍ ČÁST 2014/2015: TJ SOKOL URČICE

Brankáři:
Miroslav NEJEZCHLEB 1989
Milan PITÁK 1992
Obránci:
Michal JÁN 1991
David JAVOŘÍK 1990
Michal SKOPALÍK 1985
Jan WALTER 1989
Ivo ZBOŽÍNEK 1977
Lukáš ZELINA 1995
Záložníci:
Dominik BOKŮVKA 1991
Patrik HOCHMAN 1990
Tomáš NOVÁK 1995
David PEKAŘ 1994
Martin SVOZIL 1985
Radim VANĚK 1985
Roman VASILJEV 1997
Útočníci:
Petr HALUZA 1989
Tomáš LOS 1985
Lubomír MACHYNEK 1994
Michal PAVEL 1995
Tomáš ZAPLETAL 1993
Příchody: Piták (hostování z Otinovsi), Walter (hostování z Kostelce na Hané), Novák, Zbožínek, Zelina (všichni hostování z 1.SK Prostějov), Vasiljev (hostování ze Sigmy Olomouc), Pavel (příchod z dorostu), Machynek (farma Čechovice)
Odchody: Stanislav Dragon, Filip Škoda (oba konec hostování z Uničova), Jan Bednář, Martin Schön (oba konec hostování z Konice), Jan Petrásek (konec hostování z 1.SK Prostějov), Petr Halouzka (farma Čechovice)
Realizační tým:
Trenér: Evžen KUČERA
Asistent: Miroslav VLÁČIL
Vedoucí mužstva: František HÝBL
Předseda oddílu: Květoslav PETRUŽELA
Sekretář: Petr KOUŘIL

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...