Dobrý podvečer, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

22 fotbalPolovina semifinalistů Poháru České pošty OFS Prostějov zůstává i nadále zahalena tajemstvím. V uplynulém týdnu sice byla na programu všechna čtvrtfinálová utkání, vinou nepříznivého počasí se však odehrála jen dvě. Náhradním termínem pro ty zbývající zápasy je nadcházející úterní a středeční večer, teprve pak bude jasno, koho v dalším kole vyzvou účastníci krajského přeboru Klenovice na Hané a Kralice na Hané. Tyto celky totiž bezpečně potvrdily výhodu o několik pater vyšší soutěže a poradily si s Otaslavicemi i sousedním Brodkem u Prostějova.

TJ Sokol Otaslavice - TJ Sokol Klenovice na Hané 2:8 (1:4)
Branky: Drmola, Gerneš - Klimeš 2, Rozehnal, Lakomý, T. Cetkovský, Hatle, Borovský, Sigmund.
Sestava Otaslavic: Začal - Vlachynský, Stalický, M. Hon, Rus – Hrazdíra, Hladík, Drmola, Gerneš – Parůžek, Rieger. Střídali: P. Rušil, Krátký.
Trenér: František Hon.
Sestava Klenovic: Polák (46. Podešva) – Krč, Lakomý, T. Cetkovský, Sigmund – Rozehnal, Hatle, Šlézar (46. Všianský), Smékal – Labounek (46. Klimeš), Borovský (70. Šubrt). Trenér: Petr Navrátil.
V sezoně 2013//2014 dělily týmy Otaslavic a Klenovic na Hané pouze dvě soutěže, od nastávajícího fotbalového ročníku jsou to již čtyři. Zatímco Otaslavicím se totiž nepodařilo zachránit v okresním přeboru, Klenovičtí se poprvé ve své historii podívají do přeboru krajského. A výkonnostní rozdíl byl na prahu nového ročníku jasně patrný. „Cílem bylo vyhrát o pět branek, jinak by hráči dostali pokutu, takže jsem spokojen. Pojali jsme to tréninkově, i tak se hrálo na jednu bránu a soupeř se spoléhal na brejky. Měli jsme jen strach ze zranění, takže jsme nechodili naplno do soubojů,“ radoval se z poklidného vítězství trenér hostí Petr Navrátil.
Rozladěn nebyl ani jeho protějšek František Hon, již dopředu si byl plně vědom toho, že se oba týmy nemohou zcela rovnat. „Rozdíl tří čtyř tříd je propastný, brali jsme to tedy jako tréninkový zápas. Svůj účel to ale splnilo, přestože jsme stačili jen dvacet minut. Chtěli jsme si ale zkusit na co máme, a ukázalo se, v čem zaostáváme. Je to zejména pohyb bez míče a kombinační hra,“ vysledoval.
Po vydatných dešťových přeháňkách, které definitivně ustaly až krátce před začátkem duelu, tak příchozí diváci viděli celkem deset branek, oba poločasy vyhrál favorit poměrem 4:1.
„Hřiště bylo mokré, nikoli však pod vodou, takže se mohlo hrát. Využili jsme toho i ke zkoušení hráčů na nezvyklých postech, například Krč se tak pohyboval i v záloze a Smékal v útoku, vyzkoušeli jsme i nové zahrávání standardek a Rozehnal z toho dal pěkný gól,“ těšilo Navrátila.
S předvedeným výkonem byl spokojen rovněž Hon. „Dva hráče včetně střelce Kalába jsme měli mimo, zkoušeli jsme tak nové varianty. Bylo to celkem dobré, dařilo se nám podržet míč, přihrát, dostali jsme se do pár šancí a dvě z nich jsme také proměnili,“ zmínil Drmolovu umístěnou ránu z pětadvaceti metrů a kombinaci zakončenou dalším záložníkem Gernešem.
Nicméně dál jdou Klenovičtí a jejich ambice nekončí pouze v semifinále. „Když jsme se už přihlásili, tak bychom se chtěli dostat do finále. Pokud by se nám to podařilo, asi by došlo na třetí derby s Kralicemi, což by bylo jen dobře. Máme osmnáct hráčů, příležitost dostanou všichni,“ těší se na další úspěšné bitvy Petr Navrátil.

TJ Sokol Brodek u Prostějova - FC Kralice na Hané 0:5 (0:4)
Branky: Dostál 3, O. Petržela, Šín.
Sestava Brodku: Fürst – Orálek (55. Matoušek), Krejčí, Kolařík, Říha (80. Černý) – Kaplánek, Zejda, Soldán, Zatloukal – Šimeček, Fedytnyk (82. Valenta). Trenér: David Mezuliánek.
Sestava Kralic: Lehký – Troneček, Martinka, Hlačík, Vitásek – Valtr, Dočkal, O. Petržela, Dostál – Nečas, Šín. Trenér: Petr Gottwald.

Pouze v jedenácti lidech odcestovali fotbalisté Kralic na Hané k pohárovému utkání na půdu Brodku u Prostějova. Trenérský triumvirát pod vedením Petra Gottwalda postrádal rovněž oba gólmany, do brány se tak musel postavit kanonýr Jaroslav Lehký. A nevedl si nijak špatně, neinkasoval ani jednou a také jeho zásluhou zvítězili hosté 5:0.
„V každém zápasu se najde nějaká chybička, z devadesáti procent jsme ale splnili, co po nás trenér chtěl. Hráli jsme zezadu s cílem nedostat gól, protože se jednalo o naši generálku, to se nám podařilo,“ těšilo hrajícího asistenta Kralic Pavla Valtra.
Ke spokojenosti s obrannou částí se přidala i radost z ofenzivy, k pěti gólům totiž přidali Kraličtí i další příležitosti. „Soupeř byl sice v obraně dobře organizovaný, díky našemu pohybu a nabídce jsme se ale dostávali do šancí. Domácí jsme pouštěli jen do ojedinělých akcí, teprve první mistráky nám ale ukáží, zda jsme obrannou činnost opravdu zlepšili,“ nechtěl předbíhat.
Právě Valtr je jednou z nových tváří v dresu Kralic, kam se vrátil po půlročním hostování v Lipové. „Do Kralic se vždy rád vracím, strávil jsem tam tři čtvrtiny svého fotbalového života. Jen před půlrokem vyhověli mé žádosti, potřeboval jsem malou změnu,“ okomentoval svůj návrat na známou půdu.
I přes výraznou porážku byl spokojen i kouč domácích David Mezuliánek, oba soupeře totiž dělí tři soutěže. „Chválím hráče za statečný výkon, dodržovali, co jsme si řekli. Chybělo mi hned pět hráčů, ale i v polátané sestavě jsme si vedli dobře. Dostali jsme se do dvou tří šancí, ve druhé půli měl loženku Zatloukal, z velkého úhlu ale bodlem vypálil vedle zadní tyče,“ přibližoval dění na hřišti.
„To důležité nás čeká až příští víkend, dopadlo to podobně jako loni. Do zápasu jsem ale pustil i patnáctiletého Valentu a dalšího čerstvého dorostence Dračku,“ vypíchl Mezuliánek.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...