Dobrý podvečer, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

30 cechovice_dorostS náskokem tří bodů před Šternberkem se vítězem uplynulého ročníku krajského přeboru dorostu stali fotbalisté Čechovic. Hlavní trenér Jaroslav Liška dokázal využít talentovaných hráčů a složil natolik kvalitní výběr, že jeho tým pouze třikrát prohrál a hned třiadvacetkrát zvítězil. K tomu navíc přidal drtivé skóre 125:36 a pouze vinou porážky 0:4 v posledním utkání, kdy už o nic nešlo, přišel o to, aby měl lepší vzájemnou bilanci s celou třináctkou soupeřů.

„Přiznám se, že první místo jsme měli já i kluci v hlavách již před sezonou. Člověk si to přál, ale na konci podzimu jsme dostali facku 4:7 od Šternberku. Do tréninků jsme se tak v zimě pustili naplno hned od ledna a sehráli jsme i kvalitní zápasy, abychom uhráli na jaře co nejlepší výsledek,“ vysvětloval Lišku výslednou bilanci, kdy na podzim Čechovičtí prohráli dvakrát a na jaře po deseti výhrách v řadě až zcela na konec.
Do zbytku sezony šlo ale celé družstvo s tím, že musí čekat na zaváhání Šternberku, jenž měl sice horší vzájemnou bilanci, ale o jeden bod více. „Někteří hráči tomu už moc nevěřili, já jsem byl ale stále přesvědčen, že šanci máme a oni vše nevyhrají. Díky Určicím, které jim sebraly dva body, to už pak pro nás bylo jednodušší, věděli jsme však, že stále musíme bodovat,“ upozornil na rozhodující moment pět kol před koncem.
Poté navíc Šternberští neporazili ani Velký Týnec a Čechovice se dostaly do tříbodového trháku, takže si mohly dovolit i jednu porážku. „Psychicky to ale bylo hodně náročné. V Opatovicích jsme sice vyhráli 2:1 a měli jsme tak osm tutovek, ale po snížení domácích půl hodiny před koncem nás podržel brankář i stoper, bez nich by to vypadalo úplně jinak. Měli jsme kvalitní defenzívu, i proto bylo naše jarní skóre 55:10,“ poukázal.
S blížícím se závěrem soutěže pozoroval rostoucí nervozitu, kluky se mu ale vždy podařilo náležitě uklidnit a připravit, takže po výhře 4:0 nad Nemilany v posledním domácím zápase mohla současně odstartovat i postupová euforie.
„Družstvo bylo kvalitně poskládané a věděl jsem, že pokud nepropadne psychicky, tak bude vyhrávat, to se také naplnilo. Hráči šlapali, jak jsem chtěl, oni mě naopak respektovali a podařilo se mě přesvědčit je o smyslu práce, což bylo strašně důležité. Hráli důsledně, trpělivě, disciplinovaně, neměli jsme ani jedno vyloučení a nejméně žlutých karet. Díky morálce jsme mohli pomýšlet na nejvyšší mety,“ vyjmenoval podstatné prvky, které složily takovou jízdu.
Od nového soutěžního ročníku tak před Jaroslavem Liškou i celým týmem stojí nová výzva – uspět rovněž v Moravskoslezské dorostenecké divizi, skupině „E“. Nejblíže to budou mít Čechovičtí do Přerova a Uničova, z Olomouckého kraje se dále utkají s Hranicemi, Zábřehem, Šumperkem „B“ a Jeseníkem. Zbývajícími soupeři nováčka budou Valašské Meziříčí a Vsetín ze Zlínského kraje, které doplňují Frýdlant nad Ostravicí, Opava, Havířov, Nový Jičín, Vítkovice „B“ a Krnov z Moravskoslezského kraje.
„Máme sedm hráčů ročníku 1996 a už teď vynikající ‚devadesát sedmičky‘, kterých je také sedm. Zkusíme, co dokážeme, bude důležité ustát první rok. Stále věřím, že máme na to uspět tam, soupeře i celou skupinu jsem začal velice pečlivě studovat již v okamžiku, kdy bylo jasné, že budeme první,“ těší se na další krásné fotbalové zážitky.
Očekává, že kromě pěti top celků nebudou mezi ostatními rapidní rozdíly a Čechovice budou schopny ostatním konkurovat. „Nebude to tak diametrální rozdíl a navíc nás požene nováčkovský elán. Touto soutěží se dorostencům ještě více otevřou dveře do mužské kategorie,“ upozornil Jaroslav Liška.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...