Dobrý podvečer, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

29 hanackaFOTOGALERIE: Přišly, zahrály si, zvítězily. Fotbalistky Horních Heršpic proměnily hned svou premiérovou účast na silně obsazeném dívčím turnaji v Kostelci na Hané v celkové vítězství. Za devět utkání základní skupiny, čtvrtfinálové skupiny, semifinále a finále neztratily ani bod, přičemž dohromady nastřádaly úctyhodné skóre 56:7. Na druhém místě skončily stejně jako před rokem Nové Sady, vítězky premiérového ročníku prohrály ve finále 2:5. A bronz putoval zásluhou Michalovců na Slovensko, tým z východu totiž zdolal v bitvě o bronz UJO Team 2:0.

Po oba víkendové dny se musely hráčky vypořádat s velice těžkými klimatickými podmínkami, tropické počasí lákalo spíše k rekreaci u vody, nežli namáhání těla běháním tam a zpátky po trávníku. Hráčky všech čtrnácti oddílů se tím ale nenechaly zaskočit a ukázaly, jak dobře jsou na tom kondičně. Příchozí návštěvníci se tak díky tomu mohli kochat nejen pohledem na samotné fotbalistky, ale i pohlednými kombinacemi, přesnými střelami i povedenými brankářskými zákroky.
Z turnaje se na poslední chvíli odhlásily FK Jehnědí a SK Zámrsk, takže do tří základních skupin zasáhlo jen čtrnáct družstev, kvalitě celé akce to ale nijak neubralo.
A zejména pro ty slabší celky bylo pozitivem, že do nedělního programu postoupili všichni. Tedy jak nejlepší dva z každé skupiny, kteří prošli přímo do čtvrtfinálové části, tak i ostatní. Zbývající osmička ale nejprve musela absolvovat osmifinálovou část, kdy ze tří skupin prošli do další fáze vítězové.

Sobota patřila Michalvcům, Heršpicím a Kostelci

Ve skupině „A“ byly suverénní Michalovce, kam se přesunul loňský vítěz z Trebišova, jeho hráčky zvládly vítězně všechny čtyři duely a navíc inkasovaly jen dvakrát – od Valašského Meziříčí a UJO Teamu. Tedy kolektivu, v němž se objevily mimo jiné Lucie Tomešová a Pavlína Látalová z Kostelce na Hané, či Viktorie Suchánková a Tereza Ohlídalová z 1.SK Prostějov.
V „béčku“ byly ještě suverénnější Horní Heršpice, ačkoliv hrály o jeden zápas méně, dosáhly na impozantnější skóre 31:5. Jednu z těchto pěti branek dostaly i od Mostkovic. Za nimi skončily druhé Nové Sady, takže na odvetu došlo v posledním duelu celého turnaje.
Poslední základní skupina přinesla velkou radost domácímu oddílu. Kostelecké fotbalistky totiž zdolaly Štramberk, Horní Heršpice „B“ i Valašské Klobouky, k tomu přidaly bod ze souboje s Jabloncem. Ze druhého místa šel přímo dál ještě Štramberk.
Po tanečním programu, který zpestřil sobotní večer, nastoupily o nedělním dopoledni na travnatý pažit nejprve týmy, které musely absolvovat osmifinálové skupiny. Atletickou terminologií meziběhy zvládly nejlépe Komety Brno, UJO Team a Jablonec nad Nisou, ty tak doplnily již známou šesticí ve tří čtvrtfinálových skupinách.

Na semifinále byly nutné čtyři body

Cesta do semifinále vedla přes první místo, jako čtvrtý prošel ten s nejlepší bilancí na druhých místech.
O prvním místě Horních Heršpic „A“ opět nebylo pochyb, to také mimo jiné znamenalo, že Jablonec nemůže na postup pomýšlet. Druhým semifinalistou se staly Michalovce, ty získaly čtyři body a o skóre za sebou nechaly UJO Team.
Nalajnované to tak bylo jasně. Kdo získá alespoň čtyři body a skóre 4:3, postoupí. Nové Sady dvakrát vyhrály a braly první místo, Kostelci naopak tři body nestačily. Rozhodla jejich porážka s Novými Sady 2:3, kdy ztratily vedení 1:0. Mezi čtyři nejlepší jim tak při premiéře Marka Jelínka v roli hlavního kouče chyběl jeden jediný gól.
Ze semifinále lepším druhým poločasem prošly Horní Heršpice a díky brance v posledních sekundách i Nové Sady. V jejich duelu s Michalovcemi se už ale schylovalo k pokutovým kopům. Východoslovenky si to vynahradily v bitvě o bronz, UJO Team už neměl síly. A Horní Heršpice uzavřely svou dominanci ve finále. Rychle vedly 3:0 a nakonec vyhrály 5:2.
„Letos to pro nás bylo asi nejnáročnější, protože počasí bylo ještě extrémnější než loni. Holky nechávaly na hřišti opravdu všechno a asi pětkrát se muselo jet do nemocnice kvůli absolutnímu vyčerpání. Naštěstí se žádné jiné ošklivé zranění nestalo a mohu říct, že úroveň turnaje šla minimálně o stupeň nahoru. Pochvalu zaslouží i rozhodčí,“ potěšilo hlavního organizátora turnaje Zdeňka Vysloužila.

Radost měl starostai náměstek hejtmana

Nad touto akcí převzal záštitu kostelecký starosta Ladislav Hynek a také on byl nadšen. „Smekám klobouk před holkama, v takto extrémním počasí, které víkend připravil, jsou jejich výkony opravdu velice kvalitní. Super atmosféra, krásné góly, někdy i kuriózní,“ zmínil.
Dalším vzácným hostem byl první náměstek hejtmana Olomouckého kraje Alois Mačák, i kraj totiž na turnaj finančně přispěl. „Skvělá atmosféra, lidé se velmi dobře baví, jsme překvapeni, jaká byla účast. Před hráčkami je potřeba velice smeknout klobouk, předvádí výborné výkony. Jsem velice rád, že Olomoucký kraj tyto bohulibé aktivity dlouhodobě podporuje,“ podotkl.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...