Dobrý podvečer, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

29 brodekV patnácti letech člověk získává občanku, v osmnácti se oficiálně stává dospělých, ale až dosažením pětatřiceti let získává možnost účastnit se veteránských fotbalovýchturnajů. A právě pro všechny takto obdařené byl na travnatém hřišti v Brodku u Prostějova určen v pořadí již pátý ročník turnaje starých gard. Jeho vítězem se stali hráči Pivína, v jejich sestavě se mimo jiné objevili i někdejší snajpr Čechovic Petr Bílý či mostkovický plejer Marek Chmelař, druzí skončili fotbalisté pořádajícího Brodku a třetí pak Otaslavice.

Hned na počátku museli po-řadatelé řešit jednu komplikaci, neboť ze Želče dorazilo pouze torzo sestavy a místo čtyř účastníků byly rázem jen tři. Nehrálo se tak semifinále a následné boje o první a třetí místo, ale utkal se každý s každým a bilance získaných bodů a celkového skóre určila, kdo se umístí na jakém místě.
Jako první proti sobě od čtrnácti hodin nastoupily celky Pivína a Otaslavic. Do střelecké listiny se v duelu hraném na dvakrát čtyřicet minut zapsalo hned sedm hráčů a po vyrovnané první půli se díky Chmelařově vítězné brance radovali pivínští fotbalisté 4:3.
A stejného počtu zásahů dosáhlo vítězné mužstvo i vzápětí proti Brodku u Prostějova. Již jednašedesátiletý Jaroslav Faltýnek neinkasoval ani jedinkrát a jako jediný udržel čisté konto, po třech brankách Bílého a bilanci 1+3 Chmelaře se zrodil výsledek 4:0.
Na závěr se tak Brodek a Otaslavice utkaly v přímém souboji o druhé místo. Stále ještě za velkého vedra se hráči nešetřili a dostávali se do velkého množství šancí, příchozí diváci viděli hned jedenáct branek. Domácí sice po poločase prohrávali 1:2, po přestávce se jim ale skóre podařilo otočit a krátce před koncem se po penaltě radovali z vedení 6:4. Jejich tradičnímu rivalovi se ještě podařilo snížit, další vyložené šance ale v posledních desítkách sekund neproměnili a stav 6:5 se již nezměnil.
„Je škoda, že nám hned na začátku vypadla Želeč, asi to způsobilo až hodně moc pěkné počasí, tak se to nakonec přeskupilo na tři mančafty. Bylo to ale dobré, zahráli si soubojem každý s každým a po zásluze se stal vítězem Pivín,“ hodnotil souboje šéf organizačního výboru Petr Matys.
Hlavní radost měl z toho, že se opět potkali kamarádi, kteří spolu dlouhé roky hrávali oficiální soutěže, a už nyní se těší na další ročník, ten bude v pořadí již šestý. „Známe se již hodně dlouho a je krásné, že se potkáváme dál. Někteří již nehrají aktivně fotbal, ale opět jsme se viděli. Další ročník bude znovu, bereme to jako vyplnění mezi sezonami a uvidíme, jak se k tomu postaví ti, co tady nebyli, tedy Želeč a Dobromilice,“ nechá se překvapit.

Výsledky turnaje:
Otaslavice – Pivín 3:4 (2:2)
Branky: Rušil, Kaláb, Koudela – Hájek, Horák, Bílý, Chmelař
Pivín – Brodek u Prostějova 4:0 (1:0)
Branky: Bílý 3, Chmelař
Brodek u Prostějova – Otaslavice 6:5 (1:2)
Branky: Gamberský 2, Zapletal, Fialka, Duplinský – Koudela 2, Kaláb, vlastní

Konečné pořadí:
1. Pivín 6 bodů/skóre 8:3, 2. Brodek u Prostějova 3/6:9,
3. Otaslavice 0/8:10

Individuální ocenění:
Nejlepší střelec – Petr Bílý (Pivín) 4 branky
Nejlepší brankář – Bohdan Bureš (Brodek u Prostějova)


Petr Bílý
(Pivín, nejlepší kanonýr turnaje):
„Takové zápasy jsou už jen taková pohodička na stará kolena. Za chvíli mi sice bude již jednačtyřicet, ale zatím mi to běhá. Bylo vedro jako kráva, bylo to úmorné, naštěstí jsme ale měli dobrý los a hráli dva zápasy hned po sobě, to bylo lepší než mít volno. Náš tým je zkušený, jsou tam i šedesátníci, umíme si to dát do nohy. Já chodím s tímto mančaftem tak dvakrát třikrát do roka, Pivín jako takový sehraje osm deset zápasů ročně.“

Jaroslav Faltýnek

(brankář vítězného Pivína):
„Jsme na to horko už natolik naučení, že mi to ani nepřišlo. Každého zápasu si strašně moc užíváme, je to velice fajn. Během roku hrajeme jednak jednotlivé zápasy, dále v zimě veteránskou ligu, kde chytám za Relax. Je to o tom, že člověk je nastartovaný a pořád jede. A má strašný strach z toho, aby nevysadil, a pak už nenaskočil do rozjetého vlaku. Díky Jirkovi Sigmundovi, který to v Pivíně organizuje, tu jsme hráči z Pivína i Prostějova, třeba se zapojíme i do veteránské soutěže OFS, protože fotbal máme stále rádi.“

Bohdan Bureš

(Brodek u Pv, nejlepší gólman turnaje):
„Užil jsem si to velice dobře, teda až na to počasí. To bylo velice úmorné a dávalo nám hodně zabrat. Jinak fotbal velice dobrý, jen Pivín byl jako vždy bezkonkurenční, každému nasázel čtyři góly. Účelem je odreagování, když už aktivita není taková. Abychom se pobavili, zahráli si, udělali si žízeň. (smích) Podal jsem svůj standardní výkon, jen obrana byla trošku více děravá. Dostal jsem spoustu gólů, ale hodně dalších šancí jsem pochytal, z toho asi pramenilo to ocenění. Asi jsem měl nejvíce úspěšných zákroků.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...