Dobrý podvečer, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

29 frydekUž bez testovaného útočníka Papicy se vydal širší kádr 1.SK Prostějov ke druhé pouti na sever Moravy, tentokrát do Frýdku-Místku, pro něhož to byla generálka před zahájením druhé nejvyšší soutěže. Přes optickou převahu se domácím ovšem příliš nevyvedla, Koudelka a Langer s přispěním domácího Uvíry stanovili ještě do poločasu konečné skóre 0:2.

Trenér Jura se nadále musel obejít bez dvojice Rus – Fládr, takže úvodní sestava se od té sobotní lišila jen v zařazení zkušených Hirsche, Pančocháře a Zatloukala na obvyklé posty v obraně, záloze a útoku.

Hned v samotném úvodu o sobě dal vědět špílmachr Zelenka, který vybídl na pravé straně Hirsche, ten ale míč nezpracoval. Domácím trvalo deset minut, než se dostali k zakončení, dva pokusy Matúše zblokovala obrana hostí. Na druhé straně se po čtvrt hodině opřel do balónu Šteigl, domácí svatyni ale netrefil. Jelikož domácí byli v koncovce nedůrazní, osmělovali se čím dál častěji hosté z Hané. Pančochářovu křížnou střelu na vzdálenější tyč ještě Prepsl chytil, v 25. min. se ale v levém rohu šestnáctky uvolnil Koudelka a brankář Frýdku na jeho křížnou střelu nedosáhl.

Agilní Pančochář to zleva zkoušel individuálně, domácí obrana jej ale do vápna nepustila, stejně jako prostějovská obrana likvidovala snažení domácích. Deset minut před poločasem zahřmělo na Stovkách doslova z čistého nebe – Langer jako obvykle rozehrával rohový kop a balón k překvapení všech, včetně tečujícího Uvíry, skončil opět za Prepslovými zády! A to měl ještě o chvíli později dobrou příležitost Šteigl, kterému přenechal míč Zatloukal, nemířil ovšem přesně. Největší šanci prvního poločasu za domácí měl v samém závěru střídající Pribula, kterého prostějovští obránci pustili do samostatného úniku, tváří v tvář Burešovi ale svou příležitost „zazdil“.

Do druhé půle poslal Jura mezi tři tyče poprvé v přípravě Kofroně, a byť šlo o pravidelnou rotaci, měla se náramně vyplatit. To domácí trenér Goffa poslal na hřiště úplně novou jedenáctku a především hrotový Gavlák byl v první čtvrthodině velmi aktivní. Po pěti minutách se prezentoval také Milan Machálek, který do druhého poločasu vystřídal střelce Koudelku. Po hodině hry se dostal k Ďuriškou centrovanému míči Pribula, mířil ovšem nad břevno. To druhý pokus v poloze „ležícího střelce“ o čtyři minuty později už vynikal větší přesností, Kofroň ale míč vyrazil na roh.

Výsledek se definitivně lámal mezi 73. a 75. minutou. Tehdy totiž za faul na Gavláka nařídil sudí penaltu, kterou Ďuricovi vychytal Kofroň! Domácí nešťastník si vypil kalich hořkosti do dna o chvíli později, když centrovaný míč na malé vápno poslal tvrdě, ale vysoko nad břevno Kofroňovy branky. Do třetice pět minut před koncem tentýž hráč našel centrem Žídka, jeho hlavička směřovala do připravené Kofroňovy náruče. V závěrečných minutách se do dvou příležitostí dostával Machálek, v prvním případě ale stoper Coufal svou hrubku stačil napravit a v tom druhém nedůraznou střelu pokryl Mihálek.

Třetiligový Prostějov tedy vyškolil svého soupeře z předminulé sezóny MSFL v efektivitě. Přestože neměl víc ze hry, dokázal vypracované příležitosti zužitkovat.

 

MFK Frýdek-Místek – 1. SK Prostějov 0:2 (0:2)
Branky: 25. Koudelka, 34. vlastní Uvíra
Rozhodčí: Duda – Galásek, Závodný.
Diváci: 150.

Sestava Frýdku: 1. poločas: Prepsl – Ilko, Literák, Uvíra, Švrček – Talián, Vašenda, Zapalač, Hykel – Matúš, Kovařík. 2. poločas: Mihálek – Cigánek, Coufal, Žídek, Silveira – Šigut, Ďuriška, Ďurica, Pribula – Gavlák, Soukup. Trenér: Vladimír Goffa.

Sestava 1. SK: Bureš (46. Kofroň) – Krejčíř (68. Pekař), Soušek, Hloch, Hirsch (82. Dostál) – Langer, Zelenka (82. Vitásek), Šteigl (68. Petržela), Pančochář – Zatloukal (76. Kopečný), Koudelka (46. Machálek). Trenér: František Jura.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...