Dobrý večer, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

29 sk_usti_orliciRozhodla produktivita v druhém poločase. Ve druhém utkání letní přípravy, které se hrálo v sobotu dopoledne na stadionu Za Místním nádražím, porazili domácí hráči vyzyvatele z Ústí nad Orlicí, jenž hraje českou divizní skupinu. Museli sice otáčet nepříznivý stav 0:1, po přestávce ale svému soupeři nasázeli tři branky. Do černého se trefili Šteigl, Kopečný a Zatloukal, kteří tak dali zapomenout na porážku 0:4 z prvního přáteláku.

Přestože byl výkop přeložen na dopoledne, museli se fotbalisté vypořádat s počínajícím vedrem. S tím si nemuseli lámat hlavu Zdeněk Fládr a Aleš Rus, kteří svorně sledovali zápas ze stínu tribuny, oba ze stejného důvodu. Zdeňkovo koleno se od středy nezlepšilo, a co čert nechtěl, minutu před koncem pátečního tréninku si obnovil zranění kolene také Aleš. Oba tak půjdou na specializované vyšetření.
V obraně tedy nastoupili na krajích Krejčíř s Dostálem, ve středové řadě s matadorem Zelenkou kopali Šteigl, Langer a Milan Machálek, v útoku se snažil Papica s Koudelkou. Právě jeho střela těsně vedle tyče odstartovala ve čtvrté minutě obléhání ústecké branky. Hosté se dostali před Bureše jen sporadicky, když
o čtyři minuty později zaváhal Hloch, Smejkal ho obral o balón
a šel sám na bránu. Včas vyběhnuvší Bureš ovšem vyrazil míč na roh.
Chvíli nato si na hranici velkého vápna připravil míč ke střele Zelenka, brankáře ale nepřekvapil. Stejně se vedlo také Machálkovi, následná Šteiglova střela mířila mimo tři tyče. Výraznějších brankových příležitostí se nepočetní diváci už do poločasu nedočkali, přesto gólově uhodilo. Kukla dostal ideální přihrávku za obranu a přehodil Bureše – 0:1.
Do druhé půle poslal trenér Jura prakticky jiný tým, zůstala pouze stoperská dvojice a Šteigl s Langrem v záloze. Pravou stranu výrazně rozhýbal střídající Hirsch, právě po faulu na něj a následné rozehře si na centr naskočil Šteigl a přesnou hlavičkou vyrovnal.
Prakticky celý druhý poločas se odehrával ve znamení dobývání kompaktní ústecké obrany, nouze o závary před brankářem nebyla a druhý gól visel ve vzduchu. Zatloukalova ani Petrželova střela se ještě neujaly, až deset minut před koncem vyrobili hosté fatální hrubku, čehož využil Kopečný hned poté, co se vzpamatoval z nečekané pozice před gólmanem s míčem na kopačce.
O pět minut později padla konečně branka po parádní kombinaci – Šteigl rozehrál na levé křídlo Pančochářovi, ten odcentroval před bránu a Zatloukal skluzem dopravil míč do sítě.
Prostějovu se nakonec zadařilo povinné vítězství, a ještě si stihl vyzkoušet několik variant sestavy
a herních situací.
„Můžeme být spokojeni jak s herním projevem, tak s výsledkem,
i když ten samozřejmě nehraje až takovou roli, spíše motivační do další práce. Výkonnostní rozdíl byl myslím patrný, míč jsme měli většinu doby v držení, soupeř hrozil jen z rychlých brejků. V zápase se vyskytly herní varianty, na kterých jsme v týdnu pracovali, dokázali jsme je uplatnit, je pochopitelně pozitivní, když zjišťujeme, že to funguje,“ zmínil asistent domácího kouče Roman Popelka.
Méně spokojen byl s obdrženou brankou, ta padla z velmi podobné situace jako v Karviné. „Na těchto momentech ještě musíme zapracovat. Koncovka je v této fázi přípravy spíše na osobní odvaze a schopnostech daného jedince, důležitější ale je, že jsme schopni se do koncovky dostat. V zápase ve Frýdku uplatníme zase trochu jinou základní sestavu, důležitější ale bude herní soustředění od středy do pátku s dvoufázovým tréninkem, během něhož se připravíme na pohárové utkání ve Vyškově,“ doplnil.
„Myslím, že prvních dvacet minut bylo z naší strany velmi zdařilých, pak už soupeř vystihl naše nakopávané balóny a lépe se s tím vypořádával. Po intenzivních trénincích nohy tak dobře neslouží, precizní kombinace se v těchto přípravných zápasech moc očekávat nedá. Pohlednou hru si necháváme až na sezónu,“ pousmál se po utkání střídající Martin Hirsch.

1.SK Prostějov - TJ Jiskra Ústí nad Orlicí 3:1 (0:1)
Branky: 53. Šteigl, 81. Kopečný, 86. Zatloukal – 45. Kukla
Rozhodčí: Řezníček – Krutovský, Milar
Sestava 1.SK Prostějov: 1. poločas: Bureš – Krejčíř, Soušek, Hloch, Dostál – Šteigl, Zelenka, Langer, Machálek – Koudelka, Papica. Trenér: František Jura.
2. poločas: Klimeš – Pančochář, Soušek, Hloch, Hirsch – Šteigl, Langer (57. Vitásek), Petržela, Pekař – Zatloukal, Machálek (67. Kopečný). Trenér: František Jura.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...