Dobrý večer, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

12 22_fc_kralice_na_haneMezi kluby s nejdelším nepřetržitým působením v krajském přeboru Olomouckého KFS patří ze současných účastníků této soutěže jednoznačně FC Kralice na Hané. Tradiční oddíl se po výsledkově slabším jaru opět chystá na novou sezónu a má jasný cíl: znovu patřit do lepší společnosti šestnáctičlenné tabulky.

„Jarní část nám nevyšla zdravotně a především střelecky. Po herní stránce si myslím, že až na výjimky jsme na tom nebyli zase tak špatně, jenže neproměňování vyložených šancí místy vedlo k určitému trápení. My jsme byli schopni se dostávat do řady příležitostí, bohužel nás dolů srážela impotence v zakončení,“ ohlédl se krátce za uplynulým ročníkem Petr Gottwald, trenér kralických fotbalistů.
Na vylepšení finální fáze akcí a zejména střelby proto hodlá během léta v rámci možností se svými svěřenci zapracovat. „Do sezóny 2014/2015 samozřejmě půjdeme s touhou opět předvádět co nejlepší ofenzivní fotbal a pohybovat se pokud možno v horní polovině pořadí. Vždyť jsme ještě v úvodu jara atakovali třetí místo, než přišla zmíněná zranění i potíže s koncovkou. Na vydařenou první půlku minulého ročníku budeme chtít navázat, jako klíčové přitom vidím co nejlépe do soutěže odstartovat,“ nadhodil Gottwald.
Přípravu Kraličtí zahájí v pondělí 14. července, tedy právě dnes. „Během prvního týdne máme v plánu pět tréninků plus jeden přátelský zápas, ve druhém týdnu čtyři tréninky a jedno utkání, ve třetím týdnu tři a dvě střetnutí. No a potom už přijde na řadu vstupní mistrák,“ popsal kouč narýsovaný plán.
Tři přípravné duely absolvuje tým vesměs na domácím hřišti (19. července Rousínov od 16.00 hodin, 26. července dorost SK Prostějov „U19“ od 9.30 nebo 10.00 hodin, 30. července HFK Olomouc B od 18.00 hodin), v neděli 3. srpna pak Kralice čeká mač v rámci okresní fáze Poháru České Pošty na půdě Brodku u Prostějova (16.30 hodin).
A jak to vypadá s hráčským kádrem? „Skončili u nás dva kluci, kterým vypršelo hostování – vrahovický Jakub Jamrich a klenovický Josef Cibulka. Ostatní zatím zůstávají a zapojí se do tréninku společně s potenciálními posilami, které budeme zkoušet. O koho půjde, nechci v téhle fázi prozrazovat, každopádně z nějakého dvacetičlenného kádru zformujeme mužstvo pro novou sezónu,“ pravil Gottwald obecně.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...