Dobrý večer, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Malebná víska patřící do prostějovského regionu hostila v minulosti díky pořadatelské aktivitě zdejšího zastupitele Františka Vlacha již celou řadu povedených fotbalových akcí. Další do této působivé sbírky přibyla v sobotu 12. července, kdy proběhl exhibiční turnaj O pohár starosty Vícova 2014. A opět se maximálně vydařil!

Celý spektákl otevřel hodinu po poledni přátelský duel mužských týmů TJ Sokol Vícov a FC Ptení. Za krásného letního počasí se hrálo pouze na 2x30 minut, aby se plejeři v horku moc neunavili, a tahle důležitá podmínka byla splněna. Domácí soubor přitom dosáhl na prestižní vítězství 2:0 (branky: 20. Trnečka, 35. Dobeš), čímž dokázal územně nedalekého rivala v derby porazit po dost dlouhé době.

Zatímco zápasový předprogram zvolna končil, začali do areálu proudit ve větším počtu diváci. A že se měli na co těšit! Jejich bránice se totiž chystal potrápit nejen domácí mančaft Old Boys Vícov, ale také brněnská parta umělců Menšíkova jedenáctka a hlavní tahák dne: Mužstvo slovenských futbalových hviezd. Jeho dres oblékli například někdejší prvoligový fotbalista Marek Hollý, mistr světa v kulturistice Luboš Maliňák, hokejový internacionál Robo Pukalovič, rocková legenda Marián Greksa a mnoho jiných osobností.

Účastníci se po dohodě s hlavním organizátorem Františkem Vlachem nakonec shodli na turnajové podobě celého klání a přímé aktéry i fanoušky v hledišti tak čekaly hned tři lákavé poločasy na 2 x 22,5 minuty. Nesly se v silně humorném tónu.

 

MUFUZA – Menšíkova jedenáctka 2:2 (0:0)

Branky: 36. Maliňák (kvůli neschopnosti MUFUZY vyrovnat se tento gól počítal za dva) – 30. Přibinda, 33. Blaho.

Ještě čerství hráči viditelně nebyli bez dostatečného obsahu alkoholu v krvi ve své kůži, proto bylo tempo utkání dlouho velice vlažné a vůbec nepadaly góly. Teprve až vydatný přísun piva přímo na hrací plochu doplněný o průběžné posilování něčím ostřejším (slivovice, borovička apod.) dostal plejery i samotný mač do vyšších obrátek. Za stavu 0:2 dokonce rozparáděný Mravec udělil rozhodčímu červenou kartu, kterou měl schovanou ve stulpně, ovšem sudímu se z trávníku nechtělo. Raději místo toho uznal Maliňákovu snižující trefu za dvě vstřelené branky, neboť MUFUZA jinak vyrovnat nedokázala ani z vymyšlené penalty v závěru. Byť ji společně kopali hned tři exekutoři…

 

Old Boys Vícov – Menšíkova jedenáctka 5:5 (1:4)

Branky: 21. Vlach, 29., 36. z penalty a 39. Rajchman, 42. Pliska – 9. a 10. Ďurovčík (hostující z MUFUZY), 17. Přibinda, 19. Uličník, 25. Blaho.

Ještě před výkopem přišel do akce z brazilského mistrovství světa tolik populární sprej na vyznačování vzdálenosti zdi při trestných kopech. Leč ve Vícově použili hasičský přístroj a pěnu na holení, navíc k úplně jiným účelům. Hasičákem byly vyznačeny pitné zóny (stejně zcela zbytečně, protože se chlastalo všude) a pěna posloužila k vyholení jednoho nejmenovaného nebožáka z domácího kolektivu. Následný špíl poté provázela vzývaná gólová erupce. Nejprve to vypadalo na opakování demolice kanárků Němci na výše zmíněném MS, ale domácí ve žlutém se za hrozivého stavu 1:5 s vydatným přispěním nápadně polevivšího soupeře zázračně vzchopili ke konečné plichtě 5:5.

 

Old Boys Vícov – MUFUZA 2:2 (1:2)

Branky: 20. Vlach, 27. Nedvěd – 5. Maliňák, 17. Sokol.

Únava všech přítomných narostla v pokročilém odpoledni i vinou permanentní konzumace všeho tekoucího do hmatatelných rozměrů. Proto se zkraje posledního měření sil hrál vskutku pěší fotbal s maximální povolenou rychlostí 6 kilometrů za hodinu. Nakonec však přece jen zvítězil sportovní duch (navzdory alkoholovému zředění) a fyzicky zdatnější členové obou týmů do toho šlápli. Slovenská parta se zkušenostmi ze čtyř světových šampionátů (letos 6. místo!) a slavící deset let své existence zaslouženě vedla o dva góly, jenže Vícovští se znova pozoruhodně zvedli. Nejdřív snížili a zanedlouho i srovnali nádhernou hlavičkou Nedvěda, byť ne slavného držitele Zlatého míče Pavla, nýbrž místního odchovance Michala. Turnaj O pohár starosty Vícova tudíž dospěl díky třem remízám k očekávaně dělenému prvenství všech tří náramně spokojených celků. A nic na tom nemohl změnit ani dodatečný penaltový rozstřel, který stejně skončil zase nerozhodně. Závěrečný úspěšný pokus arbitra Mudrocha se totiž určitě počítat nemohl…

Zlatým hřebem náramně zábavné akce se poté stalo žhavé vystoupení vnadných tanečnic orientální skupiny Samira Naila, nechybělo ani losování pěkných cen v bohaté tombole. A vše vrcholilo tak, jak to na vesnici při dobré zábavě má být: kamarádskou pijatikou. Samozřejmě ve vší slušnosti!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...