Dobrý večer, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

28 fotbalovy_vetSobotní odpoledne 12. července bude ve sportovním areálu TJ Sokol Vícov patřit parádní fotbalové podívané. Na programu jsou dva (v podstatě však hned tři) exhibiční přátelské zápasy s účastí řady zajímavých osobností a navíc bohatý doprovodný program včetně večerní diskotéky. A věřte, že organizátoři chystají i spoustu velmi originální legrace v recesistickém duchu!

Vše odstartuje ve 13.00 hodin, na kdy je naplánován výkop přátelského střetnutí mužů Vícov versus Ptení. „Jde o tradiční derby, které by mělo diváky dostat do správné provozní teploty před vrcholem celého dne. Navíc se domácím své rivaly ještě nikdy nepovedlo porazit, čímž mají obrovskou motivaci konečně poprvé zvítězit,“ nadhodil hlavní organizátor Vícov Cupu 2014 František Vlach.
Zmíněným zlatým hřebem bude od 15.00 hodin dvojutkání více či méně zářivých hvězd jak z fotbalového, tak i z mimosportovního prostředí. Celý duel hraný na dvakrát padesát minut absolvuje tým Old Boys Vícov, zatímco na druhé straně hřiště bude v prvním poločase stát Menšíkova jedenáctka a ve druhé půli Mužstvo futbalových zázrakou MUFUZA.
Právě za populární slovenský výběr nastoupí dvě největší hvězdy celého vícovského klání: Rastislav Michalík coby dvojnásobný mistr české ligy se Spartou Praha a dvojnásobný vítěz Českého poháru plus další internacionál Vladimír Kinder, bývalý československý reprezentant s angažmá ve Slovanu Bratislava, Drnovicích, Petržalce či anglickém FC Middlesbrough.
Někdejší vynikající plejery doplní například člen oblíbené hudební kapely Tublatanka Juraj Topor, choreograf a režisér muzikálů Robin Hood i Pomáda Ján Ďurovčík, humorista a imitátor Rasťo Piško, známý herec ze seriálů Vyprávěj či Panelák René Štúr, dabéři Marek Majeský a Rasťo Sokol, další herci Pavol Topolský a Ivan Vojtek, zpěvák s puncem finalisty první řady soutěže Slovensko hledá Superstar Samuel Tomeček nebo skvělý motocyklista Ivan Jakeš, čtvrtý z minulého ročníku Rallye Dakar.
„Už loni jsme fanouškům připravili zajímavou podívanou v podobě přátelského utkání mezi Old Boys Vícov a týmem československých internacionálů. Akce se před rokem hodně vydařila a já věřím, že stejně nám to vyjde i tentokrát. Určitě nebude nouze o pěkné fotbalové momenty ani o zábavu, aktéři obou zápasů diváky jistě potěší i zaujmou. Například Slováci striktně vyžadovali mít přímo u lavičky bečku piva, aby je netrápila žízeň či dokonce dehydratace jako nebohé fotbalisty na mistrovství světa v Brazílii. Rozhodčí zase budou mít na zádech speciální hasicí přístroje na vyznačení vzdálenosti zdi od míče při trestných kopech. Už samotný slavnostní nástup hodláme pojmout velkolepě i s vlajkami, slivovicí a koláčky. Kromě toho několikrát vystoupí krásné tanečnice samby z orientální skupiny Samira Naila, všichni se mají opravdu na co těšit. Hlavně aby vyšlo hezké počasí. Vstupné jsme stanovili na lidových dvacet korun a srdečně zveme do hlediště příznivce jak dobré kopané, tak spontánní srandy i nezapomenutelných zážitků,“ zdůraznil František Vlach.
Bohaté občerstvení návštěvníkům Vícov Cupu 2014 nabídne tamní Hospoda U Veterána. Pro později narozené je k dispozici dětské hřiště, pro všechny možnost vedle sledování přítomných hvězd také zahrát si minigolf a večer od 20.00 hodin se pobavit na diskotéce diskžokeje Petra Zakopala.
Mediálním partnerem akce je PROSTĚJOVSKÝ Večerník, jenž pro vás zajistí podrobnou reportáž.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...