Dobrý večer, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

25 zmlaceny_fotbalistaTrvalo to téměř měsíc, než Disciplinární komise Olomouckého krajského fotbalového svazu vynesla svůj ortel v případu hromadné dorostenecké bitky, jež provázela závěrečný minuty dorosteneckého utkání mezi Želatovicemi a Čechovicemi. Jak jsme již před časem informovali, po napadení z domácí strany, čímž vše začalo, musel do nemocnice hráč Čechovic Jiří Zatloukal a celou událostí se zabývá i státní policie, o to více překvapilo, jak nakonec krajští funkcionáři rozhodli.

Po čtvrteční konfrontaci výpovědí želatovického Jiřího Jemelky a již zmíněného Jiřího Zatloukala z Čechovic se komise usnesla na tom, že vedoucí obou týmů, tedy Vlastimil Bouchalík musí zaplatit pokutu dva tisíce korun za opuštění technické zóny a vběhnutí do hřiště, za vzájemné napadení a oplácení dostali Tomáš Bouchalík ze Želatovic a Ladislav Kiška z Čechovic trest na čtyři zápasy nepodmíněně, ten si tak už z poloviny odseděli.
A trestu neunikl ani Jiří Jemelka, za opakované udeření protihráče má na tři měsíce zastavenou činnost, jenže tento trest mu běží i během mimosezónní pauzy a vyprší hned na konci září, tedy v polovině podzimní části.
„Dospěli jsme k tomu na základě našeho šetření. Došlo sice k úderům do čela a do břicha, nikoliv však do obličeje ani ke kopání na zemi. De facto nešlo o nic mimořádného a jednalo se o nepodložené obvinění,“ bagatelizoval celou situaci předseda disciplinární komise Josef Koláček, jehož mrzelo, že se celá věc kvůli reklamě fotbalu vůbec dostala do médií.
Trest tak považuje za adekvátní pro všechny strany. „Oba vedoucí nezvládli své dorostence a opustili technickou zónu, na to řády pamatují. A k vzájemnému vyloučení rozhodčí napsal, že se hráči požduchovali, což Kiška nepopřel,“ vysvětloval čtyřzápasový distanc pro duo Kiška-Bouchalík i dvoutisícovou pokutu pro členy realizačních týmů.
S tím se ale ani trochu neztotožňují zástupci Čehovic. „Zcela přešli to, že nám zbili kluka, a vůbec nebrali v potaz naše námitky. Dostal jsem trest, že jsem opustil zónu, ale musel jsem, když se strhla taková bitka. Z rozhodnutí jsem překvapen a jako oddíl se budeme odvolávat. Přijde mi to nesmyslné a něco takového jsem ještě nezažil, jen jsme bránili naše kluky,“ nechápavě kroutil hlavou František Mikulka, jehož zamrzely zákulisní vazby a snaha neublížit Želatovicím.
Podobně znechucen a ještě více rozezlen byl otec napadeného fotbalisty Jiří Zatloukal starší. „O pár dní dříve jsem se na jednom turnaji bavil se zkušeným funkcionářem, jenž mi tvrdil, že se komise bude snažit vše zamést pod koberec. A přesně to se i stalo, je to výsměch,“ mračil se.
„Věřil jsem v nestranné a spravedlivé rozhodnutí, ale za takový prohřešek prý následuje trest osm až dvanáct měsíců, zatímco on dostal jen tři, navíc se mu to počítá okamžitě, i když je pauza. Už o týden dříve ponižovali mého syna i pana Mikulku, a když jsem celou událost líčil já, tak mě odkázali na Suáreze,“ nevěděl, co si má o všem myslet.
S tímto verdiktem se nehodlá smířit a věří, že při odvolacím řízení bude hráč soupeře potrestán přísněji. „Nevyžádali si lékařskou zprávu ani zprávu od policie, sice jsem jim dodal fotky, ale asi se na ně ani nedívali. Hráč Želatovic popřel, že by mého syna bil, navíc si s členy komise tykal, snažili se vše převracet, jako by k žádnému zranění ani nedošlo,“ dělil se o své pocity Jiří Zatloukal starší.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...