Příjemnou noc, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

32 mfk_vyskov_1sk_prostejovFOTOGALERIE O prvním srpnovém dnu se na bývalém ligovém trávníku odehrál další přípravný zápas borců z 1.SK Prostějov. Soupeřem jim bylo nedaleké divizní mužstvo MFK Vyškov, vedené novým trenérem Zbořilem a hrajícím asistentem s ligovými zkušenostmi Richardem Dostálkem. V prostějovském dresu se představila i nová posila, kterou tým před několika týdny avizoval.

MFK Vyškov – 1.SK Prostějov 0:3 (0:1)

Branky: 20. Zbožínek, 55. Pavlík (p), 80. Kopečný

Sestavy týmů:
MFK Vyškov:
Kollár L. – Kollár M., Jašíček, Hodinář, Koláček – Novotný, Voral, Dostálek, Hatle, Fuxa – Lička M. Střídali: Sigmund, Baričák, Lička J., Urbančok , Král, Zbraněk. Trenér: Zbyněk Zbořil.

1.SK Prostějov: Bureš – Kazár, Zbožínek, Pavlík, Hunal, Hloch – Dostál, Zelenka, Papoušek - Machálek, Pospíšil. Střídali: Kofroň, Krejčíř, Mazouch, Kocourek, Hirsch, Fládr, Svozil, Kopečný, Zatloukal. Trenér: František Jura.

Žádný z místních fandů nebyl nijak zvlášť překvapen, když se v prostějovském dresu představilo několik exligových hráčů. Není tomu totiž tak dávno, co se na stejném hřišti hrála nejvyšší česká fotbalová liga. Řeč je o nedalekých Drnovicích, za které hrávaly i nynější opory 1. SK Prostějov Tomáš Bureš, Ivo Zbožínek, ale také druhý brankář Zdeněk Kofroň si prošel tímto klubem.

V týmu Vyškova se ve středu hřiště představil, ještě minulou sezónu hráč 1.FK, Matěj Hatle, který společně s exligistou Dostálkem a exkonickým Voralem tvořili úderné trio MFK. V obraně pak nastoupil bývalý hráč Protivanova či Lipové, Lukáš Koláček. Prostějov chtěl hned od úvodu dostat soupeře pod tlak, to se mu však dařilo jen z části. Když to nešlo středem, odhodlávali se hráči v modrém k nákopům na nabíhajícího Machálka či Pospíšila. Hrozba pro soupeře však z toho nebyla. První vážnější šanci měli naopak hráči Vyškova, když se k míči dostal Lička, chvíli váhal, nakonec se odhodlal ke střele, kterou Bureš vytěsnil na roh. Zákonitě udeřilo na druhé straně. Po rohovém kopu se hlavičkou prosadil Zbožínek a poslal svůj tým do vedení – 1:0. I nadále byla hra vyrovnaná, oba týmy se snažily o kombinační hru, obrany však pracovaly na výbornou. Svou jedinou minelu v zápase si vybral Zbožínek, za kterého zaskočil ještě Hunal jen za cenu faulu (zde se měla udělovat červená karta, prošlo jen s napomenutím), soupeři však byla ponechána výhoda samostatného úniku na Bureše, kterou však soupeř trestuhodně nedokázal využít. Dostatek motivace se projevil u „Meirelese“ Hatleho, jenž se nebál soubojů se Zelenkou a ve vzájemné konfrontaci těchto dvou hráčů vyšel lépe ten méně zkušený. Skóre se až do konce poločasu nezměnilo ani na jedné straně.

Kouč Jura poslal do druhé půle několik čerstvých tváří, které dokázaly ještě více potrápit hostující mužstvo. Výsledkem bylo přečíslení vyškovské obrany, ta jen za cenu ruky zastavila Zatloukalovu hlavičku mířící do odkryté branky. K penaltě se postavila nová akvizice prostějovského týmu, ještě donedávna kapitán prvoligového Jablonce Petr Pavlík, kterou s přehledem proměnil – 2:0. Další prostřídání u obou týmů přineslo ještě větší oživení hry, zvláště na prostějovské straně. Soupeř vyrobil obrovskou hrubici a střídající dorostenec Kopečný již neměl problém zasunout míč do prázdné brány – 3:0. Soupeři pomalu docházely síly, tu a tam zavelel nejzkušenější plejer Vyškova Richard Dostálek k útoku, ohrožení Kofroňovi branky to však nepřineslo. Vše bravurně zneškodnila obrana 1.SK v čele se zkušeným Pavlíkem. Jurovi hoši tak vybojovali další cenné vítězství v přípravném duelu, který byl určitě dobrou prověrkou pro blížící se mistrovské utkání ve třetí lize.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...