Dobrý večer, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

26 bc_a01VIDEO + FOTOGALERIE: Až penaltový rozstřel rozhodl o tom, kdo se stane vítězem Bedihošť Cupu 2014. Šestý ročník turnaje v malé kopané svedl v hrubčickém fotbalovém areálu do finále dva papírově nejkvalitnější týmy osudí FC Anděl „A“ a FC Relax Prostějov, přičemž se ukázalo, že na sebe narazily opravdu vyrovnané týmy. Během dvaceti minut standardní hrací doby žádný gól nepadl a šlo se tak do penalt, v nich se hlavním hrdinou stal gólman Anděla David Krejčí. I díky nejlepšímu brankáři celého klání se tak již počtvrté stěhuje putovní pohár do vitríny FC Anděl „A“. Relax se musel spokojit s druhou příčku, bronz pro sebe urval „černý kůň“ turnaje AC Roma. Výběr PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který skončil při své  premiéře devátý.

Nakonec jen třináct výběrů z téměř dvaceti přihlášených skutečně dorazilo do Hrubčic a rozdalo si to o finanční odměny v celkové hodnotě patnáct tisíc korun i bohaté věcné ceny. Svou účast zrušil například obhájce čtvrtého místa Clewer, vládce loňského prvního dne turnaje Sokol Bedihošť, vše si rozmyslel i Tým Hokejistů. Nakonec nepřijel ani již rozlosovaný MačkalStav, takže skupina „A“ měla nakonec jen šest členů, skupina „B“ sedm. I proto se vše stihlo za jediný den, který uzavřela taneční zábava se skupinou Arest.

Večerník útočil na lepší polovinu pořadí
Již první výsledky napověděly, jaké asi bude rozložení sil. V úvodním duelu si na hřišti „A“ poradil Anděl „A“ s celkem FC Kulatá 6:1, na sousedním „béčku“ se Relax dostal do provozní teploty výhrou 3:0 nad FCL Čehovice. Vítězně začali i další pozdější semifinalisté, FC PV 1 zvládl lépe těsný souboj se ZŠ Palacká a mohl se radovat po výsledku 3:2, AC Roma přehrál Kulatou díky velkému počtu šancí 3:0.
Stejným výsledkem, ale s opačným poměrem vstoupil do turnaje i výběr PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku. Družstvo složené z pracovníků redakce a čtyř posil včetně jedné ženy pojalo své úvodní vystoupení proti Andělu zejména jako test pečlivé defenzivní práce. Z propracované a pozorné obrany se snažilo vyrážet do nebezpečných protiútoků, soupeř byl ale technicky zdatnější a také zkušenější. I proto neznamenalo skóre 0:3 žádnou katastrofu.
To nejdůležitější utkání čekalo na Večerník hned následně, když se utkal s FC Kulatá. Soupeři toho sehrávající se tým, v němž si někteří kopli do balonu poprvé po mnoha letech, příliš nedovolil a výhra 4:0 znamenala nejen velkou naději na průnik do nejlepší desítky turnaje, ale i aktivní skóre 4:3 po dvou zápasech.
Ve své suverénní jízdě skupinou „A“ pokračoval FC Anděl „A“, jenž neztratil za pět utkání ani jeden bod a inkasoval pouze ve svém úvodním utkání. Proti týmu AC Roma to měl ale složité, za stavu 0:0 ho vysvobodil až přímý kop z nohy Petra Gottwalda. Soupeř totiž odpověděl jen tyčkou ze stejné možnosti a vzápětí sám inkasoval další góly v rychlém sledu.

Do semifinále i AC Roma a FC PV 1
Skupina „B“ také nenabídla překvapení na první pozici a Relax Prostějov bez výraznějších obtíží zvládl svých šest duelů základní části. Během nich stihl nastřílet celkem třicet branek, nejvíce to pocítily ZŠ Palacká a TJ Biskupice, které kapitulovaly hned sedmkrát.
Zbylými semifinalisty se staly AC Roma a FC PV 1. Prvně jmenovaný výběr měl druhé místo již již před posledním utkáním a mohl si tak dovolit porážku s Čehovicemi/Hluchovem, kdy ztratil náskok 0:1. Při stejném bodovém zisku šli dál díky lepší vzájemné bilanci na úkor celku Sguadra Drago. FC PV 1 ve druhé skupině prohrálo jen s Relaxem a zcela na závěr remizovalo s Biskupicemi, klíčové se pro ně stalo dopolední vítězství nad FCL Čehovice.
Svou pouť skupinou zakončil i Večerník Pv. Na výhru 4:0 nad FC Kulatá navázal dalším čistým kontem a remízou 0:0 s Čehovicemi/Hluchovem, po obědě už se od něj ale odvrátilo pověstné štěstí. Proti týmu AC Roma mohl při lepší koncovce pomýšlet i na vítězství, ale byla z toho jen prohra 0:2, pouze o jeden gól (1:2) podlehl i na závěr mužstvu Squadra Drago, čímž přišel o naději obsadit ve skupině třetí příčku a mít právo bojovat o celkové páté místo.
Po skončení obou skupin a krátké, leč intenzivní přeháňce se plac dostavili hráči bojující o medaile. Na obou hřištích se tak souběžně utkaly Relax s AC Roma a Anděl s FC PV 1. Na hřišti „A“ to až takové nervy nebyly a Anděl si s jistotou došel pro výhru 4:0. Na „béčku“ to bylo dramatičtější. AC Roma se dostala do vedení a Relax musel dotahovat, obrat se mu ale podařil a zvítězil 3:1.

Derby o bronz, finále s penaltami
Následovaly boje o konečná umístění, které ale poznamenal přílišný spěch některých zklamaných účastníků. O třinácté pozici pro Mexičany Čelčice nebylo po sedmém místě ve skupině „B“ pochyb, o to jedenácté si to rozdaly Biskupice a FC Kulatá, šťastnější byl první z dvojice.
Zápas o deváté místo se ale nekonal, neboť loňský finalista FC Anděl „B“, jenž měl ale letos skóre 1:14, nenastoupil. Tato pozice tak bez boje připadla Večerníku. A kontumoval se i duel o sedmou pozici, neboť ani tým ZŠ Palacká se již v Hrubčicích nevyskytoval. A utkání o páté místo mezi Čehovicemi a Sguadrou Drago rozhodla jediná branka.
Samotné boje o poháry a stupně vítězů nabídly dvojici velice zajímavých soubojů. O třetí místo se utkaly romské týmy AC Roma a FC PV 1 a k vidění bylo atraktivní derby se spoustou branek. Více jich po kombinačních i individuálních akcích nastříleli hráči FC PV 1 a skončili třetí.
Ve finále vsadily Relax Prostějov i FC Anděl zejména na pečlivé střežení soupeře a příliš gólovek se tak neurodilo. A když se už nějaká objevila, bezchybně při ní zasáhli gólmani obou celků, nebo jim pomohla branková konstrukce. Relaxu již chyběl osmigólový Michal Spáčil, ani Vladimír Bárta s Adamem Hladkým své sedmibrankové skóre nevylepšili. Nebylo tedy co řešit, poprvé za celý turnaj došlo na penalty.
V první sérii se vytáhli střelci Anděla i Relaxu Tomáš Richter s Ivo Zbožínkem a bylo to 1:1, na trefu Petra Gottwalda ale Vladimír Bárta nedokázal odpovědět a Anděl šel do trháku. Rozhodnout mohl David Krejčí, jenž se ujal třetího kopu, na svého gólmanského protějška Petra Števulu. si ale nepřišel. Přesto se stal hlavním hrdinou celého souboje, neboť závěrečnou penaltu z kopačky Lukáše Koláčka chytil. Anděl tak i v letošním roce získal pohár pro vítěze.
Vítězný výběr si tak kromě řady věcných cen přišel i na osm tisíc korun, poražený finalista obdržel k hmotným darům čtyři tisíce korun, třetí FC PV 1 dva tisíce a čtvrtá AC Roma jeden tisíc korun.

VÝSLEDKOVÝ SERVIS:
Skupina „A“:
FC Anděl „A“ – FC Kulatá 6:1, Čehovice/Hluchov – Sguadra Drago 0:1, Večerník Pv – FC Anděl „A“ 0:3, AC Roma – FC Kulatá 3:0, FC Anděl „A“ – Sguadra Drago 1:0, Večerník Pv – FC Kulatá 4:0, Sguadra Drago – AC Roma 0:1, Večerník Pv – Čehovice/Hluchov 0:0, Sguadra Drago – FC Kulatá 2:0, FC Anděl „A“ – AC Roma 4:0, Čehovice – FC Kulatá 0:0, Večerník Pv – AC Roma 0:2, FC Anděl „A“ – Čehovice/Hluchov 2:0, Čehovice/Hluchov – AC Roma 3:1, Večerník Pv – Sguadra Drago 1:2.
Konečné pořadí skupiny „A“:
1. FC Anděl „A“ 5 5 0 0 16:1 15
2. AC Roma 3 0 2 7:7 9
3. Squadra Drago 5 3 0 2 5:3 9
4. Čehovice/Hluchov 5 1 2 2 3:4 5
5. Večerník Pv 5 1 1 3 5:7 4
6. FC Kulatá 5 0 0 1 1:15 1
Skupina „B“:
FC Relax Prostějov – FCL Čehovice 3:0, ZŠ Palacká – FC PV 1 2:3, TJ Biskupice – Mexičani Čelčice 2:0. FC Anděl „B“ – FC Relax Prostějov 0:5, FC PV 1 – FCL Čehovice 2:0, TJ Biskupice – ZŠ Palacká 0:1, FC Relax Prostějov – Mexičani Čelčice 6:0, FC Anděl „B“ – FCL 0:0, Mexičani Čelčice – FC PV 1 0:4, FC Relax Prostějov – ZŠ Palacká 7:1, FC Anděl „B“ – Biskupice 1:0, Mexičani Čelčice – FCL Čehovice 2:3, FC Relax Prostějov – FC PV 1 2:0, FC Anděl „B“ – ZŠ Palacká 0:4, TJ Biskupice – FCL Čehovice 0:1, FC Anděl „B“ – FC PV 1 0:2, ZŠ Palacká – Mexičani Čelčice 1:0, FC Relax Prostějov – TJ Biskupice 7:2, ZŠ Palacká – FCL Čehovice 2:3, TJ Biskupice – FC PV 1 0:0, FC Anděl „B“ – Mexičani Čelčice 0:3.
Konečné pořadí skupiny „B“:
1. Relax Prostějov 6 6 0 0 30:3 18
2. FC PV 1 6 4 1 1 11:4 13
3. Ladzimil Čehovice 6 3 1 2 9:9 10
4. ZŠ Palacká 6 3 0 3 11:13 9
5. FC Anděl „B“ 6 1 1 4 1:14 4
6. TJ Biskupice 6 1 1 4 4:10 4
Mexičani Čelčice 6 1 0 5 5:16 3
zápasy o umístění
O 11. místo: TJ Biskupice – FC Kulatá 2:1
O 9. místo: Večerník Pv – FC Anděl „B“ 3:0 kontumačně
O 7. místo: Čehovice/Hluchov – ZŠ Palacká 3:0 kontumačně
O 5. místo: FCL Čehovice – Sguadra Drago 1:0
Semifinále: FC Relax Prostějov – AC Roma 3:1, FC Anděl „A“ – FC PV 1 4:0
O 3. místo: FC PV 1 – AC Roma 4:2
Finále: FC Anděl „A“ – FC Relax Prostějov 0:0, 2:1 na penalty
Konečné pořadí turnaje:
1. FC Anděl „A“, 2. FC Relax Prostějov, 3. FC PV 1, 4. AC Roma, 5. FCL Čehovice, 6. Sguadra Drago, 7. Čehovice/Hluchov, 8. ZŠ Palacká, 9. Večerník Pv, 10. FC Anděl „B“, 11. TJ Biskupice, 12. FC Kulatá, 13. Mexičani Čelčice, tým Mačkal Stav bez omluvy nedorazil
Individuální ocenění:
Nejlepší brankář: David Krejčí (FC Anděl „A“)
Nejlepší střelec: Michal Spáčil (FC Relax Prostějov) – 8 branek
Nejlepší trenér: Josef Popelka (Večerník Pv)
vybrané soupisky...
FC Anděl „A“: Petr Gottwald, Tomáš Gottwald, Tomáš Richter, Boris Tonev, Jan Nečas, Pavol Bábela, David Krejčí. Hrající trenér: Petr Gottwald.
FC Relax Prostějov: Petr Števula, Vladimír Bárta, Adam Hladký, Lukáš Koláček, Ivo Zbožínek, Michal Spáčil, Petr Kiška, Pavel Růžička. Trenér: František Kocourek.
FC PV 1: Denis Soldán, Leopold Polda, Petr Soldán, Igor Hangurbadžo, Marek Holomek, Vojtěch Hangurbadžo, Alex Soldán, Alex Hangurbadžo, Dominik Holomek, Petr Soldán. Hrající trenér: Alex Hangurbadžo.
AC Roma: Viliam Hangurbadžo, Tibor Hangurbadžo, Tomáš Mirga, Jaroslav Hangurbadžo, Josef Hangurbadžo I, Patrik Gábor, Anton Hangurbadžo, Josef Hangurbadžo II, Rastislav Hangurbadžo, Michal Mirga. Hrající trenér: Viliam Hangurbadžo.

FOTOGALERII PŘIPRAVUJEME...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...