Dobrý večer, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

25 regions_006FOTOGALERIE: Na kroměřížském stadionu se ve středu v podvečer rozhodlo o českém účastníku reprezentujícím naši zemi v základní skupině oficiálního mistrovství Evropy krajů Regions´ Cup 2014-15. Po vcelku poklidném průběhu přišla dramatická koncovka, v níž Olomoucký KFS v nastavení srovnal skóre na 1:1. V následném penaltovém rozstřelu první tři střelci selhali, což stanovilo konečné skóre 4:3 ve prospěch Jihomoravanů. Ti se tak mohou chystat na kvalifikační turnaj koncem září v Srbsku.

Utkání začalo ve slavnostním duchu státní hymnou, přítomny byly známé osobnosti českého fotbalu – trenéři Uličný a Jarůšek nebo útočník Švancara. V základní sestavě podle zápisu domácího Olomouckého KFS dal trenér Karel Trnečka důvěru čtyřem svěřencům z Nových Sadů, z divize nastoupili Fišara a Hapal z Mohelnice a útočník Kušner z Hranic. Z určického tria se do základu nikdo nedostal, Svozil s Hochmanem pouze střídali. „Byl jsem se podívat na zápas Určic s Brumovem, domácí byli jednoznačně slabší, hráči bohužel nemají potřebnou formu, takže jsem musel dát přednost jiným,“ vysvětlil svou volbu trenér Trnečka.

Od úvodního hvizdu ligových rozhodčích měli herní převahu olomoučtí, zakončení se však omezovalo na střely ze střední vzdálenosti, jimiž se prezentovali Dvořák či Kaďorek. Hosté z jižní Moravy se více uplatnili až po půlhodině hry, kdy zleva pálil Koudela, brankář Benčík ale vyrazil míč na roh. Těsně před přestávkou nastřelil balón po rohovém kopu zpoza šestnáctky Kaďorek, Hlaváček u pravé tyče jej ale tečoval bohužel mimo.

Druhý poločas začal spíše propagační Hapalovou střelou, následovanou poněkud zdařilejším Dvořákovým pokusem. V 59. min. vystrašil Jurana střelou přes hlavu Kušner, jihomoravský gólman ale pohotově odvrátil na roh. O chvíli později nepočetné diváky zaujalo Hornichovo sólo, leč bez potřebného efektu. V 67. min. si připravil balón k exekuci přímého kopu Švarc a parádní střelou přes zeď k tyči otevřel skóre zápasu.

Zejména v poslední desetiminutovce se reprezentanti středu Moravy nadechli k velkému náporu ve snaze o vyrovnání. Určický zástupce Svozil pálil devět minut před závěrem nad břevno, Linetův přímý kop v 85. min. vyrážel Juran na roh. Už v nastaveném čase se do otevřené obrany domácích pustili dva hráči hostí, z nichž Trtílek mohl definitivně rozhodnout, míč z jeho kopačky se ale něžně otřel o pravou tyč Benčíkovy branky. A tak zákonitě udeřilo na druhé straně – centr zleva prodloužil Kušner na zadní tyč, kde míč hlavou uklidil do branky Hapal. Radost olomouckých z vyrovnání na poslední chvíli byla nelíčená.

Rozhodnout tedy musely penalty. „Na tuto herní variantu jsme se také připravovali, v tréninku třináct ze čtrnácti střelců proměnilo. V reálu ale samozřejmě pracují nervy,“ poznamenal po zápase k této fázi utkání trenér Trnečka. Na úvod dal důvěru svému svěřenci Vackovi a vyhlášenému exekutorovi penalt z Velkých Losin Linetovi, oba ale v rozhodující chvíli zaváhali. A jelikož u Jihomoravanů selhal pouze kapitán Fiala, bylo o vítězi rozhodnuto.

Karel Trnečka – Olomoucký KFS

„Soupeř disponoval kvalitou prokázanou v semifinále proti Královéhradeckému KFS, takže jsme nastupovali se zdravým respektem. Herně jsme ale byli podle mého názoru lepší, zvlášť v první půli jsme si vytvářeli standardní situace, na které jsme měli typy hráčů s výškovou převahou, bohužel se nám nepodařilo žádnou proměnit. Soupeř hrozil hlavně z brejků. Po přestávce se hra vyrovnala a padly oba góly. Pokutové kopy jsou jako vždy loterie, která se nám bohužel nevyvedla. Kluky to samozřejmě mrzelo, ale chybělo nám v některých momentech víc důrazu a snad i štěstí. Postrádal jsem útočníka Režného, který dal v semifinále dva góly a je rychlostní typ, Kušner je spíš soubojový hráč, určitě nezklamal, ale do vyložené šance se nedostal. Poděkoval jsem hráčům, realizačnímu týmu i vedení svazu, které nám vytvořilo pro tréninky výborné podmínky, kluci dostali na památku trička, celkově utkání mělo nejen herní, ale i společenskou úroveň. Litovat se snad dá jen malé návštěvnosti.

Olomoucký KFS – Jihomoravský KFS 1:1 (0:0), penalty 3:4

Branky: 90.+2 Hapal – 67. Švarc

Penalty:

První série: Vacek-vyrazil brankář; Fiala trefil tyč

Druhá série: Linet-nad břevno; Švarc k tyči – 0:1

Třetí série: Hornich k tyči – 1:1; Lang nahoru k tyči – 1:2

Čtvrtá série: Navrátil k tyči – 2:2; Koudelka-tečoval brankář – 2:3

Pátá série: Hapal doprostřed branky – 3:3; Vrána k tyči – 3:4

Rozhodčí: Marek – Kordula, Pelikán; ŽK: Žoček (JmK). Diváci: 200.

Olomoucký KFS: Benčík – Kopp, Navrátil, Linet, Vacek, Hlaváček (56. Hornich), Hapal, Kaďorek (71. Hochman), Dvořák (77. Škoda), Fišara (64. Svozil), Kušner. Trenér: Karel Trnečka

Jihomoravský KFS: Juran – Žoček, Paul, Švarc, Fiala, Šplíchal, Urbančok (55. Lang), Koudelka (77. Selinger), Omelchenko (64. Trtílek), Vítámvás (35. Vrána), Jeřábek (87. Masařík). Trenér: Stanislav Schwarz

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...