Dobrý večer, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

22 fotbalVětšina týmů MSFL se domluvila na předehrávce závěrečného 30. kola uprostřed pracovního týdne. Na poslední chvíli tak učinili i zástupci Břeclavi a Prostějova, takže se jejich závěrečné utkání hrálo už ve středu odpoledne za vrcholící vlny veder. Hosté si do poločasu zásluhou Souška a Šteigla zajistili dvoubrankový náskok, který ve druhé půli bez větších problémů uhájili. V konečné tabulce MSFL jim tedy patří konečné třetí místo.

Trenér Jura částečně realizoval záměr dát v posledním zápase příležitost mladším hráčům, v základu se na jaře poprvé objevil Jan Šteigl, střídali také Novák a Marek Hloch.

V prvních deseti minutách se před oběma brankami příliš vzruchu neudálo, obrany byly pozorné. Po čtvrthodině hry měl z dobrého místa příležitost k přímému kopu Pavlík, pokus o netradiční signál ale zůstal bez žádoucí odezvy. Domácí se do první dobré příležitosti propracovali po dvaceti minutách, když Lapešovu střelu z úhlu vyrážel gólman Bureš do volného prostoru. Hned o minutu později nastřelil čistou tyč dalekonosnou střelou Carvalho, další pokus v 25. min. pak skončil břevnem. To Soušek byl po půlhodince hry úspěšnější a jeho střela z nějakých 20 metrů odrazem od tyče zapadla za Mrkvicova záda.

Vzápětí mohl vyrovnat Šilinger, jeho střela ale mířila těsně vedle. A tak šel ještě do přestávky Prostějov do dvoubrankového vedení. Po Fládrem rozehraném volném kopu si na centrovaný míč naskočil Šteigl a jeho hlavička skončila podruhé za Mrkvicovými zády. Do poločasu mohl vedení ještě navýšit Jirouš, jeho střelu ale gólman domácích odvrátil na roh.

Necelých deset minut po obrátce tečoval Silveira centr Carvalha, akci dvou Brazilců ale Bureš zlikvidoval. Po hodině hry utekl Jirouš Carvalhovi, posunul balón na Krče, jeho střelu ale Mrkvica vyrazil. O minutu později po rohu Levčík prováhal nečekanou příležitost na korekci stavu. V 80. min. dostal balón za obranu Lysoněk, z voleje ovšem pálil vedle, Levčíkovu střelu o dvě minuty později odvracel z branky Machálek.

Prostějovští tak s přehledem obhájili třetí místo, což lze považovat ve druhé sezóně po postupu za obrovský úspěch, byť trochu zkalený nepovedenými dvěma domácími zápasy v závěru sezóny.

pohledem trenéra

František JURA - 1.SK Prostějov

„Do Břeclavi jsme jeli s jednoznačným cílem vyhrát a obhájit třetí místo. Naše snaha získat tři body byla zřetelná, i když i soupeř hrál solidně. V průběhu týdně jsme absolvovali s hráči pohovory a je vidět, že dopadly na úrodnou půdu. Nasazení odpovídalo cíli v utkání zvítězit. Soupeř nastřelil dvě tyčky, my jsme měli ještě ve druhé půli další šance zvýšit náskok – Machálek šel sám na brankáře, Jirouš se rovněž dostal do slušné šance, vystřídavší Novák vystihl rozehrávku soupeře a šel sám na brankáře, ten ale pokus o technickou střelu vystihl a odvrátil na roh. Vyplývalo to ze soupeřovy snahy o korekci stavu a otevření hry po přestávce, takže jsme měli příležitosti k brejkům.“


MSK Břeclav - 1.SK Prostějov

0:2 (0:2)

Branky: 30. Soušek, 41. Šteigl

Rozhodčí: Černý – Nováček, Polák, ŽK: 57. Bureš, 81. Hirsch. Diváků: 125




MSK Břeclav: Mrkvica – Šilinger (55. Levčík), Hloch J., Lysoněk, Benetka – Netopilík (46. Šenk), Simandl, Paděra, Carvalho (64. Wallisch) – Stange da Silveira (46. Sasínek), Lapeš (46. Jurčík). Trenér: K. Bečka

1.SK Prostějov: Bureš – Krejčíř, Zatloukal, Pavlík, Hirsch - Machálek (87. Novák), Soušek, Šteigl (46. Pančochář), Fládr (76. Rus) - Krč (89. Hloch M.), Jirouš. Trenér: F. Jura

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...