Příjemnou noc, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

fotbal ilustracniJen jeden rok trvalo pobývání jeseneckých fotbalistů v okresním přeboru a už se vrací zpět do krajské soutěže. Mužstvo koučované Petrem Tichým starším celou sezonu jasně kralovalo, má na kontě suverénně nejvyšší počet výher, nastřílených branek i bodů, stejně tak nejmenší počet porážek i obdržených branek a už se může těšit na losovací aktiv ročníku 2014/2015 a své staronové soupeře.

Naopak situace na chvostu tabulky zůstává zamotaná. Poslední je sice Haná Prostějov „B“, jí ale sestup nehrozí, protože se od léta spojí s „A“-týmem a buď ji funkcionáři přihlásí opět do okresu, nebo dokonce do I.B třídy. S pádem do III. třídy se tak musejí smířit v Otaslavicích a o další Černé Petry si to rozdají Němčice nad Hanou, Smržice, Přemyslovice, Čechovice „B“, Horní Štěpánov a ničím jistý si nemůže být ani devátý Zdětín.

Sestupovat totiž zřejmě budou tři celky, naopak nahoru půjde jen jeden tým ze III. třídy. A právo postupu si vybojovala Skalka, které k definitivnímu zajištění prvního místa stačila těsná výhra 1:0 nad Vícovem. Druhé Kralice na Hané „B“ už totiž sedmibodovou ztrátu nemohou v posledních dvou kolech dohnat, třetí Tištín po porážce ve Výšovicích ztrácí osm bodů.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...