Příjemnou noc, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

22 rozhlednaAni velká převaha po většinu zápasu a zejména v prvním poločase, ani hra na jednu bránu a drtivé vítězství na střely, rohové kopy i brankové příležitosti nepomohly fotbalistům Plumlova „B“ k tomu, aby na domácím hřišti v areálu TJ Krumsín rozmnožili svou bilanci jednadvaceti bodů. Znamená to tak, že právě loňský vítěz IV. třídy je po Zdětínu „B“ druhým jistým sestupujícím a stejnému ortelu se nevyhnou ani Vrahovice „B“. Zůstane-li totiž zachován formát tří okresních soutěží opustí prostřední z nich hned pět mužstev. To Sokol Bedihošť vítězstvím posílil své vyhlídky na záchranu, hodně napoví jeho příští souboj, kdy doma přivítá v možná klíčovém duelu Brodek u Konice.

Žádné dlouhé oťukávání se na krumsínském pažitu nekonalo a domácí se hned vydali na zteč soupeřovy brány. Sotva uplynulo sto sekund hry, už byl ve vyložené šanci Evžen Sovík. Sedmatřicetiletý útočník to nemyslel zle a sám tváří v tvář gólmanovi vystřelil po zemi na jeho vzdálenější stranu. Gólman však jeho záměr vystihl a pádem na levou stranu uhlídal stav 0:0, neujala se ani příliš vysoká dorážka.
Ihned poté se domácí dostali k rohu a následně i další standardce, pří ní si slabší chvilku vybral gólman Bedihoště. Na centr zprava nedosáhl a na zadní tyči číhající Kopal se mohl zapsal mezi střelce, míč ale skrz nohy obránců nepropasíroval. A neujal se ani plumlovský útok z pravé strany, po němž na malém vápně zakončoval Vrána lopatkou. Výsledkem byl po souboji s vracejícím se obráncem jen rohový kop.
Na opačné straně to zkusil zpoza vápna Musil a domácím po jeho střele těsně vedle levé tyče zatrnulo. Poté se ovšem hosté dopustili nevídaného omylu a při vlastní snaze o zahrození dovolili domácím sólový nájezd. Přímý kop z poloviny hřiště totiž směřoval jen do zdi a Sovík si to skrz vysunutou obranu mazal vstříc šestnáctce. Na střelu si ale netroufl a jeho pokus o kličku Pluhařík vystihl. Třiadvacetiletý brankář zvolil risk a skluzem o téměř patnáct let staršího útočníka zpacifikoval natolik, že došlo i na krátké ošetření. Penalta se ale nepískala.
Jen o minutu později propadl míč na hostujícího Hrubého, jeho pumelice ale směřovala pouze doprostřed a strážce svatyně byl na místě. Líbivou fotbalovou akcí se poté prezentoval Matula, zbavil se obránce a vyřadil ze hry i brankáře, svůj technický pokus ovšem poslal nakonec jen na břevno. Neprosadil se ani Sovík, jenž zkusil nepřihrávat do stran a riskl to sám mezi třemi. Dokonce se dokázal proklestit ke střele, s těčovaným pokusem si ale muž v rukavicích poradil. Udeřilo tak před druhou bránou a celá akce vypadala velice jednoduše. Prostě míč doletěl k Musilovi, ten se s ním otočil, vystřelil na zadní tyč a míč se třepotal v síti – 0:1.
Hostům neublížilo ani vynucené střídání Jakuby Petržely, když mladého obránce vyřadilo po půlhodině hry koleno. Bedihošť tak hrála zhruba sedm minut v oslabení, než byl připraven naskočit do hry Vladimír Bednář. I v desíti to jejich spoluhráči zvládli a odcházeli do kabin s dílčím vedením.
O přestávce sáhl plumlovský trenérský tandem k dvojí změně vynucené potřebami „áčka“ a na výkonu to bylo znát. Už to byl stále více pěší fotbal s minimem sprintů a téměř bez živelnějšího přesouvání se dopředu a dozadu, vytrácela se i přesnost v kombinaci. Fotbal ale stále ani trochu nenudil, nejprve z okraje šestnáctky bez přípravy vypálil Sovík a gólman byl na místě, poté domácí z jedné akce vytěžili hned několik gólovek.
Vše začalo centrem zprava, na který Vrána těsně nedoskočil, po vráceném míči z levé strany střílel z malého vápna opět Vrána, ale obránce Zemánek byl v brankářské roli nohama na správném místě. Odražený balon doputoval ke Kopalovi, gólovou radost mu ale zkazil skákající gólman, hosté pak přečkali i zbytek obléhání.
Po hodině hry to střílenou přihrávkou z levé strany zkusil Matula, ale na víc než proniknutí míče pod gólmanovou rukou nedosáhl. Matulův přímák poté zastavila zeď a okamžitou střelu vyrazil brankář, dvěma zakončeními v rychlém sledu se prezentovali i hráči Sokola Bedihošť. Na hraně vápna osamocený Musil se zakončením příliš nelelkoval a po vybídnutí zprava poslal míč na bránu, postrádal ale razanci i lepší umístění a gólman byl tam, kde potřeboval. Napodruhé to ale vyšlo. Pluhaříkova výkopu si Plumlovští příliš nevšímali, dostihl ho ale Mirga a z levé strany poslal míč chytře do vzdálenější části brány – 0:2.
Třetí gól měl na kopačce Prokop, to už se domácí obranou příliš nezabývali a dopřávali soupeři spoustu prostoru. Leč Prokop toho nevyužil a na zhruba na puntíku centr zprava promáchl. A nedařilo se ani hostitelům. Po centru z pravé strany hlavičkoval Sovík těsně mimo bližší tyč, Matula dostal nalevo míč do běhu, vylámal si ale zuby na Pluhaříkovi, Sovíkovu šanci shora napodobil Gryglák, jeho hlavičku ale Pluhařík vyškrábl na roh.
Aktuální kolo svede dohromady mimo jiné v sobotu od půl páté Bedihošť se Ptením a o den později Tištín s Plumlovem „B“.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...