Příjemnou noc, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

sigma sk070079 FOTOGALERIE: Třetí porážku v řadě si připsali o nedělním dopoledni fotbalisté 1.SK Prostějov v 28. kole MSFL. Na vedlejší ploše Androva stadionu prohrávali po dvaceti minutách už 0:3, a kdyby trenér Jura mohl, vzal by si nejraději time-out... Takhle si se svěřenci promluvil až o přestávce a druhý poločas byl z hlediska hostů úplně jiný. Střídající Šteigl parádně snížil, a když z penalty vstřelil deset minut před koncem kontaktní branku Fládr, museli se domácí strachovat o výsledek. Na remízu už ale „eskáčko“ nedosáhlo a tuto sobotu od 16:30 hodin se rozloučí s domácím publikem zápasem s adeptem sestupu Žďárem nad Sázavou.


Trenér Jura už do konce sezóny nemůže počítat se zraněným Zelenkou, takže jako defenzivního záložníka má na výběr Mazoucha nebo Souška. „Soušek už delší dobu nehrál a navíc byl na domácím stadionu, takže jsem počítal se zvýšenou motivací a dal mu příležitost,“ vysvětlil Večerníku změnu v sestavě pro včerejší duel. Na levém beku nastoupil opět Krejčíř, mezi tři tyče se postavil Bureš.
Domácí trenér a prostějovský rodák Mucha mohl sáhnout do kádru „A“-týmu, který se smutně vrátil v půl druhé v noci z Liberce. „Vzal jsem si kvarteto Habusta, Plšek, Falta a Rolinc a musím ocenit, že přes náročné cestování nastoupili do zápasu velmi zodpovědně. Hned v první půli měli spoustu sprintů za obranu a Plšek jej v podstatě rozhodl,“ pochválil „áčkaře“ po zápase Mucha.
Sigma jakoby ve snaze co nejrychleji zapomenout na včerejší trápení vlétla do zápasu impozantně. Už po čtyřech minutách hry nabídl Petr Ševčík míč Rolincovi a ten zprava na bližší tyč překvapil gólmana Bureše – 1:0. Prakticky z protiútoku střílel na druhé straně Jirouš, jenže v 10. minutě rozehrával opět Ševčík nepřímý volný kop, k odraženému míči se dostal Plšek a zblízka poslal domácí do dvoubrankového vedení – 2:0.
O tři minuty později nabídli pro změnu domácí slušnou standardní situaci Prostějovu, Pavlík z přímého kopu ale Reichla nezaskočil. Pak se opět prosadil Jirouš, jeho střelu z hranice šestnáctky tentokrát Reichl vyrazil na roh. Ještě neuplynulo ani dvacet minut a po rohu se míč dostal k Plškovi a ten ranou zpoza šestnáctky přesně do šibenice zvýšil na 3:0.
Hra se poté opticky srovnala, domácí byli ale jednoznačně nebezpečnější, každý jejich útok hrozil pohromou, zato prostějovští se dostávali s balónem pouze k šestnáctce a Reichla významněji neohrozili. Schmidtovu střelu v 41. minutě vyrazil bravurně Bureš, Rolincova střela těsně před přestávkou díky opačné falši jen o pověstný chlup minula tyč prostějovské svatyně.
Po přestávce ještě v úvodu pokračovali domácí v načaté práci, Petr Ševčík se po narážečce dostal do šestnáctky, Bureše ale nepřekonal. Stále více se ale díky zpřesněné hře a lepšímu pohybu začali prosazovat hosté. Fládr po přiklepnutí od Krče mířil těsně vedle, po hodině hry si potáhl po pravé straně míč Machálek, Krč ale neměl přesně seřízená mířidla. V 70. minutě mohl definitivně rozhodnout Adam Ševčík, který dostal balón za obranu, pokus o lob byl ale nízký a Bureš šanci zlikvidoval. A tak o chvíli později poslal dlouhý balón dopředu na druhé straně Krejčíř, našel rychlonohého Šteigla, který byl na hřišti teprve deset minut,
a ten mazácky podél gólmana zavěsil - 3:1.
Poslední čtvrthodinku byl Prostějov jednoznačně lepší a domácí se začali bát o výsledek. Deset minut před koncem pronikl do velkého vápna Pančochář, jeho centr ale trefil ruku Hladíka a poměrně asymetricky pískajícímu hlavnímu sudímu opravdu nezbylo nic jiného, než ukázat na značku pokutového kopu. Tradiční exekutor Pavlík tentokrát přenechal parketu Fládrovi, který si za každozápasovou střeleckou potenci gól vpravdě zasloužil – 3:2.
Hosté se ještě v posledních minutách pokoušeli o vyrovnání, Sigma ale takticky držela míč a těsnou výhru ubojovala. Necelým stotřiceti fanouškům tak připravila rezerva aspoň drobné odškodnění za černou sobotu, znamenající sestup hlavního týmu do druhé ligy.

Josef MUCHA - SK Sigma Olomouc „B“:
„V první půli jsme byli lepší, měli spoustu náběhů, dali tři góly a další příležitosti ještě nevyužili. Ve druhém poločase se nám nepovedlo střídání, za což samozřejmě beru svůj díl odpovědnosti, poněkud jsme podcenili za stavu 3:0 situaci, a soupeř se dostal zpět do hry. Ještě za tohoto stavu mohl definitivně rozhodnout Adam Ševčík, pak jsme dostali dva góly. Konec byl trochu nervózní, ale jsme rádi za tři body. Přestože nehrajeme o postup, budeme se snažit o první místo do posledního kola. Uvidíme, jaký nám zbude na poslední dva zápasy kádr...“
František JURA - 1.SK Prostějov:
„Dělá to na mě dojem, jako bychom v první půli nebyli na zápas dostatečně psychicky připraveni. Dostali jsme dva góly po standardních situacích, přestože jsme měli soupeře rozebraného, evidentně vázla komunikace. Říkali jsme si jasně, že musíme zavřít střed hřiště, ale celý poločas to bylo prakticky stejné - Habusta a Plšek. Balóny chodily od stoperů, náběh za obranu; potřebovali jsme, aby s takovým hráčem někdo chodil, ale to byl další důkaz chybějící komunikace. O přestávce jsme zdůraznili, jak chceme hrát, pak už jsme více drželi balón, zakryli jsme si ho a najednou jsme ve druhé půli byli lepší a soupeř nevěděl, co hrát a začal naopak on nakopávat míče. Jak se ukázalo, třetí gól v prvním poločase utkání rozhodl. Kdybychom prohrávali o dva góly, tak věřím tomu, že bychom zápas otočili, protože ve druhém poločase není co klukům vytknout.“

SK Sigma Olomouc „B“ - 1. SK Prostějov 3:2 (3:0)
Branky: 5. Rolinc, 10. a 20. Plšek - 73. Šteigl, 81. Fládr z penalty.
Rozhodčí: Nováček – Hájek, Petr. Žluté karty: 50. Texl, 53. Hýbl, 90. Stříž – 15. Pavlík, 19. Krč, 45. Zatloukal, 88. Jirouš. Diváků: 126.
SK Sigma Olomouc „B“:
Reichl – Texl, Svozil, Štěrba, Hýbl – Schmidt (60. Stříž), Habusta, Plšek (89. O. Ševčík), Falta (71. Hladík) – P. Ševčík (71. Richter), Rolinc (60. A. Ševčík). Trenér: Josef Mucha.
1.SK Prostějov:
Bureš – Krejčíř, Zatloukal, Pavlík, Hirsch – Pančochář, Fládr, Soušek (63. Mazouch), Machálek – Krč (63. Šteigl), Jirouš. Trenér: František Jura



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...