Příjemnou noc, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

22 fotbalDružstvo Olomouckého krajského fotbalového svazu zdolalo ve svém prvním vystoupení na letošním Regions Cupu tým sestavený Zlínským krajským fotbalovým svazem a postoupilo do českého finále amatérského mistrovství Evropy regionů. V základní sestavě vítězů nastoupila i dvojice hráčů Sokola Určice Patrik Hochman, Martin Svozil, coby střídající muž zasáhl do utkání i Dominik Bokůvka. Čtvrtý do party Tomáš Los se nakonec nezúčastnil.

„My i oni jsme skládali mužstvo za pochodu, hodně hráčů nám nepustily kluby hrající o postup i o záchranu. Proto jsem musel sáhnout do vlastních řad a vzít devět hráčů z Nových Sadů,“ ohlížel se za utkáním Karel Trnečka, jenž vytvořil trenérský tandem s Evženem Kučerou. Oba prožívají na lavičkách svých celků vydařenou sezonu, když Nové Sady jsou druhé v krajském přeboru a Určice coby divizní nováček dlouho atakovaly nejvyšší pozice.
Výběr Olomouckého kraje výborně zvládl první poločas a ujal se vedení 2:0, dvakrát v rozmezí patnácti minut se trefil Režný. Hosté na trávníku v Nových Sadech po přestávce snížili, ale prakticky okamžitě se trefil Hlaváček. Gólovou tříminutovku ukončil korekcí na 3:2 zlínský Vitásek, na vyrovnání už ale nedošlo a naopak v posledních minutách výhru a postup jistil Maliňák.
„Po přestávce jsme s vědomím vedení polevili a Zlín měl převahu. Z nouze jsem tam dal levého obránce Maliňáka, který čtvrtou brankou rozhodl. Celkově to byl atraktivní zápas nahoru dolů a padlo hodně gólů, přibližně tři stovky diváků vytvořily dobrou kulisu,“ pochvaloval si někdejší trenér prostějovského LeRKu.
Nevěděl, co od utkání čekat, přece jen účast mnoha hráčů mohl oželet a soupeř měl k dispozici mnoho divizních hráčů, tedy z nejvyšší soutěže, která je přípustná. „Hráli jsme to, co jsme chtěli, cizí hráči nás dobře doplnili a podali jsme výborný výkon. Soupeř hrál převážně po vápno a my jsme chodili do brejků, z nichž jsme si tvořili i další šance,“ popisoval.
Konečný výsledek 4:2 také znamená, že tým Karla Trnečky a Evžena Kučery postoupil do souboje s výběrem Jihomoravského kraje. Duel se uskuteční ve druhé polovině června a Trnečka by si přál, aby se tak stalo hned o prvním posezónním víkendu, tedy v sobotu 21., nebo v neděli 22. června. „Chtěli bychom to odehrát v Prostějově, to je tak na půli cesty,“ prozradil.
Cílem je samozřejmě vítězství a postup do skupiny proti Bulharsku, Švýcarsku a domácímu Srbsku. „Prohlédnu si sestavu soupeře, ale nijak zvlášť ji studovat nebudu. Uděláme ještě jeden společný trénink, a buď to vyjde, nebo ne. Nyní jsme hráče pozvali na večeři a dostali pamětní tričko, nyní je motivací i finanční odměna,“ zmínil s tím, že do vítězné sestavy nechce příliš zasahovat. „Hráči prokázali svou kvalitu a vybojovali si to. Doplním útočníka a možná ještě jednoho hráče, víc ale ne,“ předeslal.

Olomoucký KFS - Zlínský KFS 4:2 (2:0). Branky: Branky: 23. a 36. Režný, 57. Hlaváček, 86. Maliňák - 56. Postava, 58. Vitásek. Rozhodčí: Sedláček – Silný, Hodaň. Diváků: 300. 
Sestava výběru Olomouckého KFS:
Benčík – Kopp (59. Bokůvka), Vacek, Navrátil, Hochman – Dvořák – Kaďorek, Svozil (84. Maliňák), Hlaváček (75. Škoda), Linet (69. Novotný) – Režný (59. Andreev). Trenéři: Karel Trnečka a Evžen Kučera.
Sestava výběru Zlínského KFS: Krajča – Dekleva, Vrága, Michálek (46. Kostka), Šindler – Crla (46. Postava), Plšek, Huťka (46. Vitásek), Konrád – Juřica (62. Křenek), Bartozel. Trenér: Petr Zapletal.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...