Příjemnou noc, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Sobotní odpoledne nebylo příliš stvořené pro fotbal, leckterý fanoušek dal raději přednost televiznímu přenosu z hokejového mistrovství světa. Jako by hráči před řídce zaplněnými sedačkami neoplývali dostatečnou motivací. V první půli sice Mazouch pěknou střelou poslal domácí do vedení, vystřídavší hráči Mikulovic ale v poslední čtvrthodince rozhýbali hru a posledních pět minut znamenalo dokonalý obrat. Opakoval se tedy podzimní výsledek z Mikulovic, s nimiž „eskáčko“ nezískalo ani bod. O ty se bude snažit v nedělním dopoledni s rezervou olomoucké Sigmy.

Jak avizoval trenér Jura, v bráně dostal příležitost Kofroň a na levém beku Rus, další změny si vynutil zdravotní stav hráčů – Hlochovy vlekoucí se zdravotní potíže postavily na stopera opět Zatloukala, zraněné koleno vyřadilo ze hry Zelenku. Hosté přijeli ovšem také oslabení, kanonýr Lokša byl uveden v zápise jako zdravotník, Brazilec Silveira coby masér a v základu nenastoupil ani ex-prostějovský Kazár.

Hned v 3. min. nabídl dlouhou přihrávkou dobrou příležitost Pavlík Krčovi, ten však z voleje mířil těsně vedle. V 10. min. obléhání branky hostí utnul střelou nad břevno Hirsch, o chvíli později se dostali ke slovu také Mikulovičtí, když po levé straně utekl Eršil, střelu k tyči ale Kofroň vytěsnil. Úvodní tlak domácích vyvrcholil v 18. minutě, kdy Machálek přihrál do středu kapitánu Mazouchovi, ten napřáhl z nějakých dvaadvaceti metrů a na míč umístěný přesně k pravé tyči Karabina nedosáhl.

Od tohoto okamžiku tempo podstatně opadlo a z poklidného fotbálku vytrhla nepočetné diváky Zatloukalova hlavička po Fládrově přetaženém nepřímém kopu, který do pokutového území vracel Machálek. Bohužel si v první chvíli ani místní hlasatel nevšiml, že míč byl do branky dopraven z odmávaného ofsajdu… Do poločasu pak zaujal už jen další z pravidelných Fládrových střeleckých pokusů, Karabina však míč vyrazil na roh.

Chvíli po změně stran putoval balón po levé straně po mikulovické magistrále Švancer – Besta – Ficek, ten ovšem centroval do slibné, leč ofsajdové pozice. V 52. min. mohl přidat kýžený druhý gól Machálek po přesném pasu Mazoucha, pokus o lob ovšem Karabinu nepřekvapil. O chvíli později potáhl míč po levé straně Krč, přihrál pod sebe Machálkovi, jeho střelu ale zblokoval Karabina a definitivně „uklidil“ na roh Švrček. Hostující trenér Mura se dvacet minut před koncem rozhodl oživit hru dvojím střídáním, na hřiště přišli Kazár s Navrátilem, a ukázalo se to jako dobrý tah. V 84. min. se totiž míč po Kazárově rohovém kopu, který Kofroň pouze vyrazil před sebe, k němu vrátil, a Krčovo získání balónu bylo posouzeno jako nedovolený zákrok, z něhož rezultovala žlutá karta a penalta. Tu Švancer s přehledem proměnil. A aby toho nebylo málo, po dlouhém Karabinově výkopu dostal zprava míč na hranici šestnáctky Eršil a do protipohybu Kofroně jej umístil na vzdálenější tyč.

Přesto měl ještě Prostějov dvě šance na srovnání skóre. Tři minuty před koncem posadil Fládr balón na Zatloukalovu hlavu, ten tentokrát z regulérní pozice trefil pouze gólmana. A když v poslední minutě Krč mířil opět mimo branku, bylo o překvapení rozhodnuto. Prostějovu nezbývá než se pokusit o reparát za týden v Olomouci v derby s „béčkem“ Sigmy.

Hlasy trenérů:

František Jura – 1.SK Prostějov

Začátek utkání snesl určitá měřítka, byl tam pohyb a hra dopředu, od vstřeleného gólu, tzn. od nějaké dvacáté minuty, jsem náš herní projev v kabině o přestávce charakterizoval jako „fotbal starých pánů“. Řekli jsme si, že toto do druhého poločasu musíme změnit, ale nestalo se vůbec nic – opět žádný pohyb, žádná nabídka, lehkovážný přístup. Penalta byla z naší strany úplně zbytečná, kolem byli další čtyři hráči. Měli jsme nějaké dvě šance, ty jsme ovšem nevyužili a celkově musím přiznat, že jsme si za ten výkon prohrát zasloužili, dobře nám tak. Na rozdíl od Opavy, kde jsme byli v některých pasážích lepším mužstvem, jsme celý týden upozorňovali mančaft na nutnost zodpovědného přístupu k tomuto utkání s relativně lehčím soupeřem, báli jsme se podcenění a ono to přišlo.

Antonín Mura – FK Mikulovice

Z téměř ztraceného utkání se u konce zrodil vyrovnávací gól zásluhou Kazára, který zařídil pokutový kop, a vzápětí z přečíslení jsme vstřelili vítězný gól. Tři body odsud jsou super. U obou soupeřů hrála určitou roli marodka, ale každý takový výsledek těší. Chci pochválit střídající hráče, kteří rozhýbali hru a podíleli se významnou měrou na našem úspěchu.

1.SK Prostějov – FK Mikulovice 1:2 (1:0)
Branky: 18. Mazouch – 85. (p) Švancer, 86. Eršil

Rozhodčí: Drozdy – Mikyska, Batík; ŽK: 65. Hirsch, 84. Krč – 72. Švancer, 90. Vaclík. Diváků: 210.

Sestavy:

1.SK Prostějov: Kofroň – Rus (81. Šteigl), Zatloukal, Pavlík, Hirsch (76. Petržela) – Machálek, Fládr, Mazouch, Pančochář – Krč, Jirouš (46. Krejčíř). Trenér: František Jura

FK Mikulovice: Karabina – Pomp, Švrček, Kuděla, Švancer – Ficek, Šustr, Eršil, Dohnálek (76. Vaclík), Krčmařík (69. Kazár) – Besta (69. Navrátil). Trenér: Antonín Mura

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...