Příjemnou noc, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

14 23_urcice_opavaJiž pět utkání v řadě se určickým fotbalistům nepodařilo udržet čisté konto. A stejně dlouho je rovněž jejich čekání na tříbodový zisk. Na výhru 2:0 v Šumperku totiž navázaly porážky 0:2 s Valašským Meziříčím, 1:3 s Otrokovicemi, 0:1 s Mohelnicí a remízy 2:2 s Hranicemi a naposledy i 1:1 s Petrovicemi.

TJ Sokol Určice – TJ Lokomotiva Petrovice 1:1 (0:1)

Branky: 72. Bednář – 39. Dittrich z penalty
Rozhodčí: Gasnárek – Dohnálek, Bartoň
ŽK: Svozil. Skopalík, Bednář, Hochman, Zapletal – Gill, Anastazovsky, Nielek
ČK: Skopalík (U)
Diváků: 126

Sestava Určic: Nejezchleb – Javořík, Škoda (60.Los), Skopalík, Hochman – Bokůvka, Vaněk, Svozil, Pekař (46. Zapletal, 90. Petrásek) – Schön (79. Ján), Bednář (81. Haluza). Trenér: Evžen Kučera.

„Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním jsme hráli v jedenácti a dostali jsme branku, v tom druhém nás bylo deset a srovnali jsme,“ přemítal trenér domácích Evžen Kučera.

Na Hanou přijel prakticky tabulkový soused a tak tomu zůstalo i po skončení šestadvacátého kola. „Petrovice nejsou špatný mančaft a byly nebezpečné, po naší hrubé chybě se také krátce před přestávkou dostaly do vedení, když šly na brankáře a po faulu Skopalíka kopaly penaltu, Michal navíc dostal červenou kartu,“ popisoval významný moment střetnutí.

Opět tak došlo na často diskutované téma, zda trestat podobné zákroky pokutovým kopem i vyloučením. „Podle mě je to blbost, za jeden faul přijdou hned dva tresty. Mělo by se dávat buď jedno, nebo druhé, rozhoduje to i na úrovni Ligy mistrů. Penalta je totiž gólová situace, takže zpravidla inkasujete a navíc máte o hráče méně,“ podělil se někdejší dlouholetý hráč o svůj pohled na věc.

Ani tento nepříznivý vývoj ale domácí nepoložil a po přestávce vyrovnal Jan Bednář, jenž poslal do brány odražený míč po zatažení na křídle a následném centru. To bylo už v době, kdy se jako reakce na červenou kartu přesunul Vaněk ze zálohy do obrany a právě Bednář z útoku do zálohy.

„Ve druhém poločase jsme hráli třicet minut dobře a zaslouženě se nám podařilo vyrovnat, pak už nám došly síly. Hosté se ale do ničeho nedostali, zatímco my jsme měli pologólovky,“ přibližoval.

Podařilo se tak zlepšit to, co se úplně nedařilo v prvním dějství, tedy finální fázi a nabíhání do vápna. Ani tak se ale Určice vytoužené výhry nedočkaly. „Je to o koncentrovanosti hráčů, chyby nás stojí úsilí i body. Tady se to hasilo až penaltovým zákrokem, navíc se nám nedaří přerušovat hru,“ sdělil Kučera.

Trenér domácích byl také nezvykle kritický na adresu rozhodčích. „Byli katastrofální, a to na obě strany. Každý má právo na omyl, oni nás ale pískali již potřetí a prostě to neumí. Stěžoval si na ně i trenér hostí, otáčeli fauly, nedávali karty, nepískali penalty,“ vyčetl jim.

O první a zároveň i poslední květnovou výhru se Určičtí pokusí ještě v Novém Jičíně, kde se hraje v sobotu od půl páté. Domácí mají stejně bodů jako Určice, ale o středeční dohrávku s Valašským Meziříčím méně.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...