Příjemnou noc, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO + FOTOGALERIE: Sobotní deštivé květnové odpoledne se podepsalo na návštěvě opavských fandů, kteří i v počtu něco přes tisícovku vytvořili správnou fotbalovou atmosféru. Za to viděli špičkový třetiligový fotbal, okořeněný dobrými šancemi rovnoměrně na obou stranách. Opava strhla vítězství na svou stranu jen díky pokutovému kopu čtvrthodinku před koncem a pojistila si tak první místo v průběžné tabulce.

Prostějov nastoupil v avizované sestavě, která se lišila pouze na jediném postu od té domácí proti Hlučínu – ve středové řadě nastoupil zkušený Mazouch, Hirsch se posunul na krajního beka.

Soupeři po úvodním hvizdu na nic nečekali a pustili se zhurta do sebe. Během první minuty se stačil představit brankáři Květonovi Machálek, na druhé straně Hirsch odvracel před nabíhajícím Mrázkem. O pět minut později potáhl dvakrát balón zleva Schaffartzik a pokaždé to znamenalo nebezpečí pro prostějovskou branku. Druhou nabídku přijal Polách, povedenou střelu vytěsnil reflexivně nad břevno Bureš.

Na konci první desetiminutovky hodil dlouhý aut do šestnáctky Krejčíř a Jiroušovu hlavičku zastavila pravá tyč opavské svatyně; o další tři minuty později se na rychlý výlet vydal Hirsch, posunul Krčovi a jeho střelu zblokoval obránce Vavřík na břevno vlastní branky. V 16. min. z hranice velkého vápna vyzkoušel střelecké štěstí Mazouch, o minutu později střílel z dálky po rozehraném volném kopu Vavřík, Nekudovu dorážku Bureš kryl.

Nedlouho po uplynutí půlhodinky hry byl blízko úvodnímu gólu domácí Horka, jehož hlavičku i následnou střelu odvraceli postupně oba stopeři. A když i Vavříkova další střela před přestávkou směřovala mimo tři tyče, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Úvod druhé půle patřil jednoznačně Prostějovu. Nejprve Machálkovu střelu zprava tečoval Hrabina pod vlastní břevno, Květona ale nezaskočil. Vzápětí Zelenka vybídl ke zteči Krče, ten ale zakončoval dosti slabým pokusem, zato Fládrovu pumelici z hranice šestnáctky Květon s obtížemi vyrazil na roh. Zhruba od 55. min. se zvyšoval tlak domácích, vyjádřený sólem Nekudy, jehož dobrou střelu vyrazil na roh Bureš. Dvacet minut před koncem se po Pančochářově centru dostal do dobré šance Zatloukal, hráz těl před sebou ale neprostřelil. Pak už přišla 74. min., kdy na hranici velkého vápna spadl Mrázek při kontaktu se Zelenkou a přísně nařízenou penaltu proměnil Polách, třebaže Bureš uhodl stranu. Trenér Jura zkusil oživit útočnou snahu rychlonohým Šteiglem, domácím se takto otevřel prostor k rychlým kontrům, jednu rodící se příležitost ale nevyužili. Naopak si zkušeně pohlídali náskok a s velkou pravděpodobností mohou slavit návrat do druhé ligy.

Hlasy trenérů:

František Jura – 1.SK Prostějov

„Šlágr jarní části, který jsme očekávali, to opravdu byl, utkání mělo náboj a šance rovnoměrně na obou stranách. Nám to dvakrát spadlo na břevno, tyčku po hlavičce a samozřejmě největší příležitost po střele Fládra v druhé půli. Jsem přesvědčen, že takto vyrovnanému zápasu by více slušela remíza, bohužel jsme jeden gól dostali. Penaltu nemůžu zodpovědně hodnotit, z lavičky těžko posuzovat, jestli byl Zelenkův zákrok přes balón. Pětibodový náskok v čele si tak zkušený tým, jako Opava, pohlídá, my ale stále chceme dosáhnout umístění na prvních příčkách. Musím před kluky smeknout za vynikající výkon, za ty tři roky u týmu je to asi to nejlepší, co jsme schopni na trávníku vyprodukovat.“


Jan Baránek – SFC Opava

„Nebyl jsem spokojen s první poločasem, byla to jakási pseudobojovnost, předávání odpovědnosti někomu druhému. Vůbec hru nepodpořili krajní beci, jak jsme si představovali, měli jsme štěstí, že jsme nedostali branku z prostějovských dlouhých autů, pak by byl zápas o mnoho těžší. Druhý poločas jsme zvládli o něco lépe, tři body z tak těžkého utkání jsou pro nás velice důležité. Jelikož moc gólů nedostáváme, ale také nedáváme, což je problém, nasvědčovalo vše tomu, že rozhodovat bude jediná branka. Uznávám, že Prostějov hrál velice dobře.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...